perjantai 2. elokuuta 2013

Viikot vierii & loma lähenee loppuaan...

... Niin siis mikä loma? Olen koko kesän ollut töissä ja vielä olisi 2 päivää töitä, jonka jälkeen ansaittu viikon loma! Viikkoon en olekkaan ehtinyt blogia päivitellä, joten laittelempa nyt jonkun näköistä katsausta kuluneiden päivien tapahtumista :)!

Torstaina käytiin heppojen kanssa uimassa. Käytiin tällä kertaa eri uittopaikalla, kuin missä normaalisti käydään ja tuli kyllä todettua tämä paikka paljon paremmaksi - isompi, eikä äkkisyvää! Vikikin mahtui rannalla ravaamaan veteen ja oli muutenkin todella iloisen oloinen päästessään uimaan.

Viime perjantai ja lauantai olivat Vikillä erittäin kevyitä päiviä. Perjantaina työskentelin hetken maastakäsin Vikin kanssa kentällä, tehden kunnioitusharjoituksia yms. Lopuksi päästin vielä Vikin irti, niin että neiti olisi saanut irroitella. Viki ei tästä pahemmin innostunut, enkä kuuman sään takia pakottanutkaan sitä juoksemaan, joten käytiin sitten vain hetki kävelemässä lähimaastoissa.

Lauantaina käytiin Jennan & Fasun kanssa maastakäsin lenkki. Lähinnä käytiin ihmettelemässä ja katselemassa lähistöllä olleiden festivaalien jätöksiä. Hirveästi niissä ei ollut ihmeteltävää Vikin mielestä - lukuunottamatta yhtä telttaa jonka läpi olisi pitänyt kävellä. Pienen keskustelumme jälkeen Viki käveli kuitenkin teltan läpi!



Sunnuntaina käytiin ensin Vikin kanssa maastossa Helkan vetoapuna, kun Henni ajoi ponilla. Ei tehty siellä sen ihmeempiä, vähän ravailtiin, pääasiassa käveltiin. Tämän jälkeen kävin vielä kentällä pyörähtämässä ottamassa askellajit läpi neidin kanssa. Viki oli tosi kivantuntuinen ja rento ratsastaa.

Maanantaina kouluilin Vikillä kentällä satulan kanssa. Alkuun Viki oli hiukan jäykkä, enkä meinannut ravissa saada ratsastettua neitiä mitenkäänpäin rennoksi. Laukassa Viki kummiskin vertyi ja kun sain laukan ratsastettua läpi, alkoivat palaset loksahdella paikoilleen myös ravissa ja käynnissä. Loppua kohden Viki olikin sitten oikein miellyttävä ratsastaa!





Tiistaina hyppäsin Viksulla ensimmäistä kertaa ilman satulaa. Mentiin ihan helppoa kolmen esteen tehtevää. Pääasiassa hyppelyt menivät hyvin, ottaen huomioon etten minä tai Viki ole paljoa ilman satulaa hypännyt. Itse olen hypännyt viimeksi 'kunnolla' ilman satulaa viime kesänä, ja silloinkin korkeimmillaan n. 50cm, joka olikin korkein ilman satulaa hyppäämäni este.

Kyllähän tuo epävarmuus näkyi noissa hypyissä, mutta ymmärrettäköön se. Korkeimmillaan hypättiin ratana n. 90-100cm ja yksittäisenä myöskin metriä joka on näin ekaksi ilman satulaa hyppykerraksi mielestäni aika hyvä! Pari kieltoa tuli ja muutama pudotus, mutta ei anneta sen häiritä. Lopuksi ratsastin Vikin ravia vielä tuntumalla, ja kieltämättä neiti kulki ajoittain ihan kivojakin pätkiä!





Hieno V♥
Keskiviikkona ratsastin Vikin pikaisesti ilman satulaa kentällä. Oma keskittyminen oli täysnolla - johtunee kamalasta nuhasta ja matalasta kuumeesta. Tästä syystä ei Vikikään alkuun halunnut toimia. Hetken työstin laukkaa ja ravia, niin että sain muutamia hyviä pätkiä. Loppuun venyttelin Vikiä eteenalas raveilla.

Torstaina köpöttelin hetken kaulanarulla ottaen askellajit läpi ja tehden paljon ymyröitä ym. kuvioita. Viki oli ihan jees ja kuunteli hyvin, ei mitään ihmeempää :) Henni myös taisi mainita jotain että ravissa istuntani oli melko tasainen tjtn - hyvä minä :)

Sunnuntaina olisi jälleen tarkoitus lähteä kisailemaan Vikin kanssa. Tällä kertaa suunnataan Haminaan aluekisoihin hyppäämään seuraluokka 70cm. Helppohan tuo korkeus toki meille on, mutta lähdetään hakemaan vain lisää kokemuksia ja mahdollisimman siistiä puhdasta rataa!



2 kommenttia:

  1. Tosi hyvin menitte ilman satulaa :) Ja pidän siitä että ette ala kisoissa hyppäämään aluksi isoja esteitä vaan aloitatte matalasta ja keräätte kisakokemuksia ja puhtaita ja siistejä ratoja! :) Niin usein näkee ratsukoilla olevan kiire päästä kisaamaan korkeita esteitä että ratsastus on aivan hirveän näköistä :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kovasti kommentistasi! :)
      Itse pidän kanssa hyvänä, että aluksi kisataan matalempia luokkia, että saadaan siistejä suorituksia ja vasta kokemuksen ja yhteistyön parantuessa siirrytään isompaan luokkaan. Kisaillaan Vikin kanssa nyt alkuun näissä 70-80cm luokissa ja mahdollisesti ehkä loppu vuodesta hypätään jossain 90cm luokka. Katsotaan miten tästä kehitytään :)

      Poista