maanantai 5. elokuuta 2013

'The world's gonna know your name..' (estekisat!)

Viikonloppu vierähti nopeasti ja lomaakin enää viikko jäljellä, mutta tekemistä löytyisi enemmän kuin mitä viikossa ehtii tehdä. Mutta nyt kuitenkin palataan viime viikonloppuun!



Perjantaina käytiin Jennan kanssa pyörähmässä lähimaastoissa. Maastolenkkimme venähtikin yllättäen yli, 1½h pitkäksi ja matkaakin kertyi ~13km. Viki oli maastossa suht. asiallinen, vaikka vauhtia löytyikin. Kerran onnistuin tippumaankin, kun oltiin erimieltä siitä mihin suuntaan jatketaan. Selvittiin kuitenkin säikähdykksellä - tipuin jaloilleni ja sain pidettyä Vikistä kiinni. Lopuksi otettiin vielä hiekkateillä kaikki askellajit läpi.


Lauantaina ratsastin Viksun rennosti kentällä taivutellen ja asetellen. Viki tuntui selkään käsin tosi hyvältä ja avutkin taisivat mennä suhteellisen hyvin läpi. Uloskin päin Viki oli ajoittain näyttänyt kuulemma ihan hyvältä! Mentiin siis tosi rennosti seuraavan päivän kisoja ajatellen.

Sunnuntaina olikin lähtö kohti Haminaa, Kotkan Kilparatsastajien järjestämiin estekisoihin. Hypättiin siis Vikin kanssa seuraluokka 70cm, arvosteluna A.0.0 (ns. clean round). Paikalle päästyämme käytiin Jennan kanssa ilmoittautumassa, jonka jälkeen laitoin Vikin kuntoon ja lähdin tutustumaan rataan. Rata oli ihan yksin kertainen, ei mitään jyrkkiä kaarteita tai muuta.

Käveltyäni hyppäsin Vikin selkään ja hetken ihmeteltyämme pääsimmekin jo verkkaamaan. Verryttely tapahtui maneesissa, jossa oli omaan makuuni aivan liian pehmeä pohja. Viki ei pyörittänyt suiellä kunnolla laukkaa, ennen kuin vauhti kasvoi - tästä johtuen meidän verkkahypyt olivat aika vauhdikkaita! :D

Verkkailujen jälkeen pääsin jo ennen meitä olevan ratsukon suorituksen ajaksi kentälle kävelemään. Meitä edeltävän ratsukon jälkeen saatiin hypätä kentällä verkkahyppy, jonka jälkeen kuului pillin vihellys.

Eka sujui hyvin, toiselle esteelle kaari hieman levisi, mutta senkin sain korjattua, joten paikka löytyi hyvin ja hyppykin onnistui. Kolmos esteelle suora linja ja hyvä hyppy, ei ongelmia. Neloselle hyvä kaarre ja muutenkin kokonaisuudessaan hyvin sujunut hyppy. Laukka ei vaihtunut esteen päällä, mutta saatiin tehtyä sujuva vaihto. Vitos esteelle saatiin nätti kaarre ja hyppykin onnistui, mutta alastulossa oltiinkin erimieltä mihin suuntaan mentäisiin sillä unohdin johtamisen. Pienen kiemurtelun jälkeen päästiin oikeeseen suuntaan ja laukkakin saatiin vaihdettua.

Kutos ja seiska este, suhteutetulla linjalla, molemmille löytyi paikat ja muutenkin hyvin sujuneet hypyt saatiin näille. Kasille saatiin hyvä kaarre ja hyppykin onnistui. Kasin jälkeen kaarros ysille, en muistanut ottaa Vikiö tarpeeksi kiinni välissä, joten emme saaneet ihan askelta sopimaan vikalle esteelle. Viki kuitenkin korjasi hyvin, kintut nousi ja puomi pysyi ylhäällä.

Tuloksena siis jälleen puhdas rata ja ruusuke kotiin viemisiksi :)!



Tämä ja seuraavat 3 © Tanja Rissa



Tämä ja seuraavat 3 © Moona Espo



Kokonaisuudessaan nämä ovat kaiksita meidän yhteisistä kisoista parhaiten sujuneet. Viki tuntui todella hyvältä ja oli myöskin hyvin hallittavissa. Rata oli muutamaa sähellystä lukuunottamatta tasainen ja ihan siistikin. Tästä on hyvä suunnata kohti ensi viikon kisoja ja 80cm rataa (AM5!).




Tästä viikosta vielä sen verran, että tänään olisi tarkoitus vain mennä Vikin kanssa rennosti. Samoiten huominen on varmaan myös suht. kevyt, ei siis mitään ihan hirveää hikitreeniä, sillä keskiviikko ja torstai mennään hyppäämään Kiviharjuun maastoesteitä!

Sunnuntaina on tosiaan vielä edessä suursuon seuraestekisat, joissa mennään luokat 70cm ja 80cm.

1 kommentti: