Viki


Marvel Victoria "Viki"
Lämminverinen ravihevonen
Synt. 24.6.2002
om. Juha H.
'melkein oma' hevonen 17.2.2013 ->

Blogin päätähtenähän on lv-tamma Marvel Victoria - tutummin Viki. Viki on hevonen, jolta ei todellakaan luonnetta puutu. Luonteeltaan Viki on melko tempperamenttinen ja säpsäkkä, ihankuin tammat yleensä, mutta kyllä tältäkin neidiltä löytyy niitä päiviä milloin se on niin ihana ja lutunen :)

Koulussa Viki osaa HelponC'n asiat ja vähän enemmänkin, sekä kulkea peräänannossa kaikissa askellajeissa. Vaikka koulukin siltä taittuu, kyllä ne esteet on silti enemmän Vikin juttu. Esteillä Viki innostuu paljon ja hyppää mielellään. Kisoissa se menee, eikä meinaa ja välillä minun on jopa ollut mahdotonta radalla hidastaa neitiä :D

Kun Vikillä aloitin, olin itse kouluratsastuksessa täysi tumpelo. Tiesin kyllä miten hevonen liikkuu ja kääntyy ja peruskoululiikkeet, mutta kukaan ei ollut koskaan opettanut minulle, miten hevonen ratsastetaan peräänantoon. Tämän asian jouduin siis opettelemaan heti ensikäteen, kuin neitiä aloin liikutella. Nykyään koulussakaan meillä ei ole suurempia ongelmia.


Itse olen Vikillä hypännyt korkeimmillaan 120cm okserina ja kisannut 90cm, joka onkin korkein luokka mitä Vikillä on kisattu. Korkeimmillaan Viki on kuulemma hypännyt joskus 130cm. Esteillä meillä oli alkuun ongelmia, kun olin itse niin epävarma itsestäni, mutta nämäkin asiat sai korjattua treenillä. Nykyään pelataan esteillä niin hyvin yhteen, että epävarmuudesta ei ole tietoakaan!

120cm
Aloitin liikuttelemaan Vikiä 17.2.-13, kun paras ystäväni Henni pyysi minut mukaan ko. yksäritallille liikuttamaan Viksua. Ihastuin tammaan ensisilmäyksellä ja jo samana päivänä sovimme että alkaisin liikuttamaan sitä aina silloin tällöin. Alkuun en pystynyt tekemään Vikin kanssa juurikaan muuta, kuin menemään kentällä keskiympyrällä ja käppäilemään maastossa, sillä muuten kenttä ja maastot olivat todella huonossa kunnossa.

Lumien sulettua aloin hyppäämään Vikin kanssakerta viikkoon ja tekemään reippaampiakin maastoja, jolloin luottamukseni hevoseen alkoi kasvoa nopeaa vauhtia. Pian huomasin ettei isotkaan esteet tuntuneet vaikeilta hypätä, eikä tarvinnut miettiä kieltääkö Viki vai ei (ennen Vikiä, en ollut hypännyt juurikaan isoja esteitä, ja jo 80cm teetti minulle vaikeuksia).

Vikin kanssa ollaan viime vuodesta asti kisailtu ahkerasti seuratasolla aloittaen 60-70cm luokista siirtyen pikkuhiljaa isompiin luokkiin. Loppuvuodesta 2013 hypättiinkin kisoissa jo 80cm ratoja, yksi jopa 90cm uusinnalla! Nyt ollaan siirrytty hyppäämään seurakisoissa 80-90cm luokkia, tarkoituksena kisata kesän aikana näitä samoja luokkia myös alue-esteillä. Loppuvuodesta voitaisiin mahdollisesti kisat jokin 90-100cm luokka (tai 90cm AM5).

En tiedä kuinka kauan Viki tulee elämässäni pysymään, mutta jos se minusta on kiinni tämä neiti ei lähde elämästäni ennekuin kuolema meidät erotttaa. Vikin kanssa olen kokenut niin paljon, mitä en olisi koskaan saanut kokea ilman tätä hevosta. Ja vaikka Viki onkin lämminverinen, eikä se omista täydellistä laukkaa ja vaikka meidät kuinka joka kisojen jälkeen haukuttaisi pystyyn - on se silti mun elämäni hevonen ♥