maanantai 18. elokuuta 2014

Tervetuloa kotiin Lissu! ♥

Ehdin jo edellisessä postauksessa kertoa, että loppuviikosta olisi luvassa jotain jännittävää ja niinhän sitä olikin! Sunnuntaina nimittäin suunntattiin hakemaan uusi hevosemme - tutummin Lissu - kotiin! Tämä postaus on siis omistettu kokonaan Lissulle. Ensi viikolla kirjoittelen jälleen normaalisti kuulumisia, tällä kertaa tosin kolmesta hevosesta ;)


Lauantaina 9.8. otettiin Hennin kanssa suunnaksi Riihimäki ja lähdettiin kokeilemaan meille uutta hevosta. Kyseessä on siis 4 vuotias lämminverinen tamma, jolla ei ole minkään näköistä ravitaustaa, vaan se on ollut koko elämänsä ratsuna. Lissu oli luonteeltaan mitä mahtavin ja ratsastettavuudeltaankin, juuri sellainen mitä voi 4v. lämminveriseltä olettaa. Tykästyimme niin kovasti tammaan, että kyllä me se meille haluttiin ottaa!

Kuvattiin koeratsastuksesta pieni videopostaus, joka kertookin kaiken oleellisen! :)

Sunnuntaina 17.8. koittikin sitten päivä, jolloin lähdettiin hakemaan Lissu kotiin. Matkan varrelle oli sattunut jos jonkin moista mutkaa ja epävarmuutta, mutta asiat kuitenkin selkenivät ja pystyttiin avoimin mielin ottamaan Lissu meille! Kuvailtiin jälleen videopostauksen tyyppinen video tästä päivästä. Tällä kertaa kuitenkin selitystä on vain alussa ja loppu videon taustalla soikin vain musiikki!

Video ja kuvat puhukoon jälleen puolestaan! Tämä päivä ei enempää selittelyjä kaipaa, olen varmasti tällä hetkellä maailman onnellisin ihminen <3

(Jos et halua kuunnella alkuselostusta, kelaa kohtaan 4:40!)

Ja ennen kuin kukaan ehtii kysyä, Lissu ei todellakaan ole ottamassa Vikin paikkaa elämässäni. Viki on ja tulee aina olemaan mulle se ykkönen, mutta tottakai Lissu ja Lailakin ovat minulle todella tärkeitä! Vikiä ajatellenhan me uusi hevonen haluttiinkin. Neidistä oli tullut ihan reppana, kun tarhassa jäi aina joukon ulkopuolelle. Toivottavasti tämä nyt auttaisi asiaa! :)

Lissun kanssa puuhaillaan alkuun paljon maastakäsin, jotta se tottuu paikkaan ja ihmisiin, jotka sitä hoitavat. Ratsastus aloitetaan, sitten kun siltä tuntuu. Pikkuhiljaa edetään, eikä todellakaan kiirehditä. Nuorelle hevoselle on annettava paljon tilaa ja aikaa - hevosen ehdoilla mennään!

Palailen kirjoittelemaan kuulumisia taas ensi viikolla! Blogin ulkoasukin tulee muuttumaan lähipäivien aikana!

Unleashed ♥
oma 17.8.2014 ->

44 kommenttia:

 1. Miks helvetissä sä ostat tollasta varsaa??? Oisit ostanu kunnon hevosen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entä jos en haluakkaan ns. Valmista hevosta, vaan nuoren projektin? :)

   Poista
 2. Ihanko ite aattelit ratsuttaa? xd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysynpä vaan, että miksi en? Lissulla on kuitenkin ratsastettu jo jonkun aikaa, joten ei tarvitse ihan nollastakaan aloittaa. Lisäksi meillä on paljon hevosalanammattilaisia auttamassa. :)
   Kylläpä nyt on näköjään ihmeellistä, jos minä ostan nuoren hevosen :D

   Poista
  2. Tulkaa anot nimellä juttelee jos teijän elämää noin kovasti häiritsee mikä hevonen meijän talliin tuli :D naurettavaa

   Poista
 3. Lissu on ihan hemmetin kaunis♡
  -kaima, u know

  VastaaPoista
 4. Hahhah saa nähä mitä tosta yhdistelmästä tulee :'D

  VastaaPoista
 5. Voihan... Toki jos joku haluaa ainoastaan loppuunajetun pollen itselleen, kun kyseessä ei ole ensihevonen niin siitä sitten vaan... Todennäköisesti nuorella nätisti käsitellyllä hevosella on vähemmän negatiivisia kokemuksia ihmisista, kuin keski-iän saavuttaneella hevosella (viitaten anoihin) t: 13-vuotiaana ensiponiksi 4v eestiläinen

  Vautsi mikä laukka neidillä on! Tollasta kyllä kehtaa lähteäkin työstämään ja ennen kaikkea hienoa, jos Viki saa tästä oman ystävän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ihanasta kommentista Nea :') Miksi ostaa keski-ikäistä tai vanhaa hevosta, kun nuoresta saa itse tekemällä juuri sellaisen, kuin haluaa :)

   Poista
 6. Miten työttömällä on varaa pitää noin montaa hevosta? :,D ja ketäs hevosalan ammattilaisia sua on auttamassa? Hennikö? xDDD ha ha haa annan mun nauraa teille. Et osaa edes ratsastaa, saatikka et näköjään edes tiedä mitä on ratsastaa hevosta korkeassa muodossa niin huhhuh. Sullehan tollasset lämppärin ruppanat sopii. Onkohan tämäkin 'pelastettu' teurastamolta, kuten Laila? :,D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että anonyymit tietävät paremmin elämästäni kuin minä itse! Olen kyllä ollut kesäkuusta asti vakituisessa työsuhteessa, mutta ihan kuinka vaan... XD
   Mitä ihmeen väliä sillä on ketä ammattilaisia meillä käy auttamassa :) Hän haluaa pysyä nimettömänä ja kunnioitan hänen päätöstään!
   No olkoon se sitten sinun mielipiteesi :) Onneks tollasten anonyymi huutelijoiden kommentit lähinnä vaan huvittaa, koska erittäin noloa huudella naamattoma tollasia :D Voi tulla sanoo ihan päin naamaaki, jos nyt joku noin paljon risoo!

   Poista
  2. Herranjumala ihmisillä on vissiin joku henkilökohtanen helvetti sitä kohtaan että Tiia osti meidän talliin uuden hevosen :DD Meillä on tosiaan kyllä hevosalan ammattilainen, jolle voidaan aina soittaa jos hätä tulee - hän on pyytänyt ettei nimeä mainita, niin ei myöskään sitä tehdä :) on meillä sen verran kuitenki järkeä päässä, ettei ruveta ihan keskenään mitään hevosta ratsuttamaan, toisin kun monet muut ;) voihan anonyymit :3

   Poista
 7. Toivon todellakin,että sinun ja tämän uuden hevosen meno tulee näyttämään paljon paremmalta kuin vikin kanssa.Nyt jos oikeasti haluat,että ette ota yhtään takapakkia,hanki itsellesi kunnon nimekäs kouluvalmentaja.Sinulla tulee olemaan todella vaativa urakka ja yksin et tule siitä selviämään.Etkä myöskään niiden "hevosalan ammattilaisten" kanssa.p.s.Kannattais olla vähän vähemmän suussa kiinni tai tuolta on nopeasti suu pilattu.

  VastaaPoista
 8. Kiva kun saitte uuden hevosen, onko se siis sinun ja Hennin nimissä? Todella kivat videot:)! Onnea Lissun kanssa ja toivottavasti kaikki sujuu hyvin :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lissu on pelkästään minun nimissäni, mutta molemmat me sen kanssa touhutaan ja aletaan reenaamaan! :)

   Kiitoksia jälleen Tytti kommentistasi! :)

   Poista
 9. Oi miten kivan näkönen kaveri tää on!:)

  VastaaPoista
 10. Onko teillä iki oma talli Hennin kanssa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole meidän ikioma, mutta Henni, minä ja pari muuta hoitavat päivittäin kaikki hevoset :)

   Poista
 11. Miksi kaksi nuorta opiskelijaa tarvitsevat neljä hevosta? Ja ihmetyttää, että heti kun ostetaan uusi hevonen niin heti pitää tunkea se kaksoisturparemmi. Jos se on edellisessä kodissa toiminut yhdellä, miksi kiusata hevosta ylimääräisellä hirttämisellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet näköjään päättänyt tulla blogiini vain kommentoimaan tähän postaukseen :) Jos olisit lukenut blogiani edes hiukan enemmän tietäisit, että minä en ensinnäkään ole enää opiskelija :) Kesäkuusta asti olen työskennellyt vakituisessa työsuhteessa. Eikä sen tietääkseni pitäisi vaikuttaa kenenkään muun elämään vaikka minulla ja Hennillä olisi 10 hevosta? :D

   Ei oltu varmoja miten tamma käyttäytyisi kävelylenkillä, kun jo kopista ulos tullessaan oli todella pörheä ja hieman pelokkaan oloinen. Turvallisuussyistä laitettiin siis kaksoisturpis, sillä turvallisuus ennen kaikkea!

   Poista
 12. Oi onnea viel, oon onnelliin sun puolesta :-) toivottavast sujuu hyvin kaikki teillä !

  VastaaPoista
 13. Onnea uudesta hepasta! Ompa kiva että joku ottaa nuoren lämppärin ratsuksi. Oon aina miettinyt että minkähänlainen hevonen kehittyisi nuoresta lämppäristä ilman ravitaustaa, jolla aloitetaan ratsastus nuorena, ja nythän mun ei tarvitse muuta kuin seurata teidän blogia! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen ihan sitä mieltä, että kyllä lämminverisistäkin voi saada mukavia harrasteratsuja, joilla voi myös pieniä luokkia kilpailla :) Mua itseänikin oli jo pidemmän aikaa kiehtonut se, millaisen ratsun lv'stä, jolla ei ole ollenkaan ravitaustaa, voi saada. Ja nythän me otetaan siitä selvää! :)
   Kiitos vielä paljon kommentistasi! :)

   Poista
 14. ihana:) mulla ois postaustoive, sellanen ois kiva et voitas laittaa sulle ja hennille kysymyksiä joihin vastaisitte videolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lissu on! :) Laitan toiveesi toteutukseen pikimmiten! :)

   Poista
 15. Kelpaisko helkalle liikuttajaks 13v? Oon suht pieni ja tosi kevyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme valitettavasti ota noin nuoria tallillemme :( Kiitos kuitenkin!

   Poista
 16. Onnittelut uudesta hevosesta! Vaikutti erittäin mukavalta ja taisi tallin muu porukkakin pitää uudesta kaviokkaasta :) ps. tosi kiva toi sun kelta/valkonen paita :3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :') Heh, ikivanha paita, jonka löysin kaapinpohjalta! :D

   Poista
 17. Onnea paljon uudesta pollesta !:) minuakin kiinnostaa miten nuoresta ravitaustattomasta lvstä tulee ratsuna. Mietin itsekkin ehkä myöhemmin nuoremman lvn hankintaa ratsuksi, jäänkiin vielä innommin seuraamaan teidän menoja. Itselläni oli vähän vanhempi jolla oli tosi vähän ravitaustaa ja siitäkin tuli tosi kiva harrasteratsu. Mutta tsemppiä jatkoon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niistä lämminverisistä vaan voi saada kivoja harrasteratsuja! :) Kiitos paljon Miia!

   Poista
 18. milloin oikein postaat!? >:|

  VastaaPoista
 19. Siis kuljetitte hevosen Riihimäeltä Kouvolaan ilman minkäänlaisia suojia? Serious? Ja meinasitte tollasessa kylmässä ulkokarsinassa pitää lämminveristä talvellakin? Tamma parka mihin onkaan joutunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysyttiin hevosen omistajalta millaisia suojia ovat käyttäneet kuljetuksessa, mutta hevosella ei kuulemma oltu käytetty minkään näköisiä suojia, joten ei viitsitty alkaa kiusaamaan hevosta uusilla asioilla. Oltiin kuitenkin otettu suojat mukaan, mutta ei sitten ko. syystä niitä laitettu.

   Karsina asiakin on kuule jo mietitty ja sitä ollaan jo alettu eristämään, joten karsina ei tule talvella vetämään suunnasta, eikä toisesta :) Ei mekään nyt mitään ihan idiootteja olla, toisin kuin sinä joka tuut naamattoma huutelemaan kaikkea, ennekuin otat tosiasioista selvää.

   "Selvittäkää ensin ne tosiasiat, sen jälkeen voitte vääristellä niitä mielenne mukaan ;)"

   Poista
 20. Suosittelisin laittamaan olkea talveksi tuohon ulkokarsinaan aluseksi, on paljon lämpösempää kuin pelkkä puru maata vasten ja sitä on helmpompi laittaa paksu kerros, ettei maa hohkaa kylmää :) Tämän huomasin hyväksi omassa pihatossa, jossa "lattiana" vain maa. Ja loimea yöksi niskaan vaan niin ei poni palele, tärkeintähän se on että pysyy kuivana eikä käy viima..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset vinkistäsi! :) Karsina tosiaan eristetään, ettei se enää tule olemaan niinkään 'ulkokarsina' vaan ihan normaali karsina, joka pysyy lämpimänä samallalailla, kuin muutakin :) Tottakai Lissua tullaan myös talveksi loimittamaan, kuten muitakin hevosiamme!

   Poista