maanantai 12. elokuuta 2013

KR Seuraesteet 11.8.

Viikonloppu vierähti taas nopeasti ohitse, ja tänään miunkin olisi aika palata koulun penkille, mikä merkitsee samalla sitä etten Viksua pääse enää viikolla liikuttelemaan. Onneksi sain kuitenkin viettää maailman parhaimman kesän sen kanssa - ja ainahan on vielä viikonloput jolloin tamman liikuttelen! 

Perjantai ja lauantai menivät Vikin osalta tosi kevyissä merkeissä. Perjantaina oli vain pitkä kävelymaasto ja eilen, lauantaina, menin kevyesti kaikki askellajit läpi. Viki oli kyllä tosi tosi kivan tuntuinen ratsastaa eilen - varsinkin jos huomioidaan että kyseessä oli ihan pika treenit!

Sunnuntaina, olikin sitten vuorossa Kouvolan Ratsastajien järjestämät seuraestekisat suursuolla, joissa starttailtiin luokat 70cm & 80cm. Heti paikan päällä käväistiin Jennan kanssa ilmoittautumassa, jonka jälkeen kävin laittamassa Vikin kuntoon. Radan käveltyäni pääsinkin heti verkkaamaan.

Verkassa Viki oli oikein hyvä, asettui ja taipui ja kuuntelikin ihan jees. Verkkahypyt sujuivat ihan hyvin, mitänyt Viki olisi vähän halunnut kaahottaa. Tein pieniä kokoamisia laukassa, jolloin sainkin hevosta paljon paremmin pakettiin. Verkasta siirryin vielä hetkeksi kentän viereen odottelemaan omaa vuoroani.

Kentälle päästyäni hyppäsin vielä yhden verkkaesteen, jonka jälkeen kuului lähtömerkki. Nostin laukan ja suuntasin kohti ykköstä. Eka este sujui hyvin, siitä sitten pitkä tie kakkoselle, johon ei aivan osunut askel, mutta Viki pelasti tosi hyvin! Kolmonen ja nelonen hyvin, ei mitään ongelmaa, samoten viitos este, sarja, meni hyvin. Kutos esteen unohdin ensin ihan kokonaan, että missä se oli, joten sille tuli hiukan hassu tie, mutta yli mentiin puhtaasti. Seiska ja kasi menivätkin sitten ihan ongelmitta.

Uusi lähtömerkki ja uusinta alkoi. Viki taas innostui vähäsen ja ampaisi matkaan. Uusinnan eka este meni hyvin, kakkoselle ei aivan saatu askelta osumaan, mutta sekin meni ihan hyvin. Tiukka kaarre kolmoselle ja hyvin mentiin yli. Uusinnan vikat esteet, 4 & 5, menivät myös hyvin.

Tulokseksi saatiin siis 0-0vp aika 22,97sek. Jonkun aikaa jouduttiin vielä odottelemaan tuloksia, sillä oltiin aika luokan alkupäässä. Mutta niinhän siinä kävi, että voitettiin Vikin kanssa ylivoimaisesti koko luokka! Palkintojenjako ja kunniakierros oli meidän osaltamme kaikkea muuta, paitsi rauhallinen - että kun oikein hävettää... Mutta joo ajatus on tärkein ja Viki oli jälleen kerran ihan super! :)



Sitten ei muuta kuin kävelemään 80cm rataa ja pikaisesti verkkaamaan Viki. Verkassa Viki toimi hyvin ja hypytkin sujuivat. Kerran verkassa tiputtettiin yksi puomi, kun tultiin vähän lujaa.. Muuten verkka sujui oikein hyvin ja Viki oli mukava ratsastaa ja toimi hyvin.

Rata ei sitten sujunutkaan niin mallikkaasti. Ekalle este sujui hyvin, tokalle en päässyt mukaan, en sitten alkuunkaan. Kolmoselle saatiin ihan hyvä tie, mutta jostain syystä takajalat vetäisivät puomin mukaansa. Neljäs este oli hieman 'jännittävämpi' ns. koivueste, jolle tuli sitten kielto. Sitten nelosesta hyvin yli, jonka jälkeen vitos este, jolle tuli tiukempi kaarre, mutta siinäkään ei ollut ongelmaa. Sarja kutonen, puhtaasti yli, joskaan en päässyt ekalle osalle mukaan. Seiska ja kasi sujuivat kuitenkin hyvin.

Tuloksena tästä siis 8vp ja sij. 10/18, ei siis loppujen lopuksi hirveän paha sijoituskaa. Koko radan teilailut pistän täysin itseni piikkiin, sillä en vain ollut tarpeeksi napakka ratsastamaan. Itselläni on vähän paha tapa, että jos ensimmäinen rata menee hyvin, tokalla radalla en muistakkaan ratsastaa ja sit koko homma leviää. No, tämä olikin vasta meidän toinen 80cm, joten ei huolta - uusia 80cm ratoja odotellessa! Korkeushan ei kuitenkaan ole mikään ongelma :)









Tosiaan tämän viikonhan olen itse koulussa, joten Vikin liikutuksesta huolehtii tällöin Jenna ja mahdollisesti myös Roosa. Tänään Vikillä on palautteleva ja huomenna se saa kyllä vapaan! - on se neiti sen ansainnutkin :) Keskiviikkona Jenna mitä ilmeisimmin kouluilee Viksun kanssa ja torstaina ehkä Roosa maastoilee?

Viikonlopusta en osaa yhtään sen enempää sanoa, kuin että sunnuntaina suuntana Kotka ja jälleen aluekisojen seuraluokka 70cm (clear round)! Sieltä siis lähdetään hakemaan puhdas ja ennen kaikkea siisti rara :) Mutta pidemmittä puheitta palailen taas viimeistään viikon päästä kirjoittelemaan.

Erikoispostausideoita saa toki heitellä niin niitä voin aina viikon aikana toteutella :) Olen miettinyt jopa myday'ta normaalista arkipäivästä, kiinnostaisiko se ketään?

Jaksoin jopa eilen järjestellä hieman ruusukkeita :D

34 kommenttia:

  1. kiva postaus !!!!!!

    VastaaPoista
  2. kiva postaus ja juu tee vaan myday! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että pidit :) Voisin tuon mydayn toteutellakkin joku päivä!

      Poista
  3. Onnea voitosta!Ja tee myday!

    http://mustikkaliitu.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoos, voisin vaikka tehdäkin :)
      Käväisempä kurkkaamassa sinunkin blogia!

      Poista
  4. Onnea voitosta ja ootte kyl hieno pari:) Blogia on kiva lukea, koska teksti on selvää ja muutenkin selostat ratsastuksesi hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että blogini on mieluinen :) Tämmöisiä kommentteja on aina mukava saada!

      Poista
  5. tee postaus kavereistasi tai suosikki blogeista (: työ ootte pari minun mieleen ;) <3

    -kaima

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ehdotuksista, täytyypi laitella korvan taakse ;)
      Kiitoksia kovasti :')

      Poista
  6. Onnea voitosta! Ihan siistin näköinen rata, huomaa että olette ainakin esteillä kehittyneet! =) Olisi joo kiva saada myday. Ja myös Vikin varustepostaus olisi kiva ja kisoista kisavideopostaus tai joku muu vastaava =).
    Ihana banneri ja mukava lukea blogia kun on selitetti ihan kivasti. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy tosiaan miettiä milloin/miten tuon myday'n toteuttaisi :) Vikin varustepostauskin on jo työn alla!
      Kiitoksia kovasti ihanasta kommentista! :))

      Poista
  7. mihin jäi 80cm rata video? mutta kiva postaus!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En nähnyt tarpeelliseksi julkaista sitä :) Kiitoksia paljon! :)

      Poista
  8. hyvin menitte ja kiva postaus:)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VastaaPoista
  9. Hyvin menitte mut onks Vikillä ravitaustaa ku sen laukka on tollanen?:o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kovasti :)
      Vikillä on ravikoulutus, muttei sillä koskaan ole kilpaa ajettu, ja muutenkin kun kyseessä on lämminverinen ei täydellistä kolmitahtista laukkaa siltä voi odottaakkaan :)

      Poista
  10. kiva postaus ja hyviä kuvia!!!!!! onks sul tosiaa noin poljon ruusukkeit ei ihme ku on kun oot niiiiiiiiiiin taitava ratsastaa !!!!!!!!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä jos pidit postauksesta :) Kyllä niitä on 2,5 vuoden aikana hieman kertynyt.. :)

      Poista
  11. Todella hyvin ratsastettu.Kyl viki on best.Todella hyvin hyppää

    VastaaPoista
  12. hienosti menittte !!!!!!!!!!!!!!! kuinka monta vuotta oot ratsastanu ja koulu vai esteet????????? :) ps. PARAS BLOGI IKINÄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos! Olen ratsastanut n. 6vuotta ja kyl ne esteet on enempi mun juttu.

      Poista
    2. ok!!!!!!!!!!!!!:)

      Poista
  13. Missä koulussa oot?:) onnea sijoituksesta !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lappeenrannassa, Saimaan Ammatti-opistossa :)
      Kiitoksia paljon!

      Poista
  14. Kivoja kuvia ja ihan kiva postaus, en kyllä ihan kokonaan itse jaksanut lukea.

    :)
    http://stepbysteepp.blogspot.com

    VastaaPoista
  15. Hieno ulkoasu! Vähän suttusia noi kuvat mut ihan okei :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoos! :) Pahoittelen tämän postauksen huonolaatuisia videolta napattuja kuvia, sillä en ollut vielä sunnuntaina saanut kuvia kisoista :)

      Poista
  16. onnea voitosta ja ratsastat hyvin! :) Blogikin on oikein siisti ja ulkoasu hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erittäin ihanaa kuulla että blogi on mieluinen :') Kiitoksia paljon siulle!

      Poista
  17. kiva postaus ja hyvä video!!!!!!!!!! tää ulkoasu on todella kiva!!!!!!!!!!!

    VastaaPoista