sunnuntai 25. elokuuta 2013

''Can't stop, 'cause we're so high'' [koulutuuppausta ja estekisailua..]

Taas vaihteeksi yksi viikonloppu takana päin ja seuraavaa täytyisi odotella vielä muutamisen päivää. Siihen väliin onkin siis hyvä päivitellä blogiin tämän viikonlopun kuulumisia! Harmittaa kyllä vähän, että tää päivittely jää aina yhteen-kahteen päivään viikossa, mutta enpä minä sille valitettavasti mitään mahda kun olen koulussa viikot... Mutta siis asiaan!

Perjantaina kouluilin jälleen Viksulla. Tehtiin alkuun käynnissä pieniä avoja ja pohkeenväistöjä, jotka eivät kyllä vieläkään ota sujuakseen, mutta ehkä ajan kanssa! Ravissa jatkettiin taivutteluilla, tehden isoja kaaria ja ympyröitä, laukassa sama. Viki oli ihan mukavan oloinen ratsastaa, joskin itse olin istunnalla liiankin epätasainen. Kuitenkin kun onnistuin taas itse rentoutumaan, hevonenkin rentoutui melkein välittömästä.

Käveltiin hetki, jonka jälkeen otin vielä askellajit tuntumalla läpi ja Jenna samalla räpsikin meistä muutaman kuvan. Neiti oli ympyrälläkin mukava ratsastaa, joskin itse saisin olla paljon tasaisempi käden kanssa... Mutta treeniä vaan nii eiköhän se siitä! :)








Lauantaina liikuttelin Vikin ihan rennosti ilman satulaa askellajit läpi n. 20-25min. Ei tehty mitään ihmeempiä, koska meilläkun on tapana pitää ennen kisoja rennompi päivä :)

Tänään, sunnuntaina, suuntasimme siis kohti Lahtea, jossa hypättiin Vikin kanssa alue-esteiden yhteydessä olleet seuraluokat - 70cm & 80cm. Heti paikan päällä käytiin ilmoittautumassa, jonka jälkeen suuntasinkin heti 70cm radan kävelyyn. Rata oli ihan yksinkertainen ja helppo muistaa - pitkiä loivia kaarteita esteeltä toiselle!

70cm verkassa Viki toimi hyvin, niiltä osin mitä ehdin sitä ratsastaa. Oikeaan kierrokseen en ehtinyt muuta kuin ravata pari kierrosta ja juurikun nostin laukan, olikin aika vaihtaa suuntaa. Vasemmassa kierroksessa Viki oli hyvä ja verryttely hypytkin sujuivat ilman ongelmia. Oikeaa laukkaa tai hyppyjä en siis ehtinyt ottaa sillä suuntaa ei enää vaihdettu meidän ollessa verryttelyssä.. Radalle pääsin kuitenkin lähtemään ihan hyvillä mielin.

Lähtömerkki kuului ja ei muutakuin matkaan. Ykköselle ei aivan saatu paikkaa. Kakkoselle Viki epäröi, mutta kannustuksella päästiin yli. Kolmonen sujui hyvin. Samoin nelonen. Nelosen jälkeen en tajunnut vaihtaa laukkaa, joten jatkettiin seuraava kaarre tyylikkäästi vasta- ja ristilaukoissa. Vitonen ja kutonen sujuivat kuitenkin hyvin. Seiskalle Viki päättikin venyä yllättäen, enkä osannut varautua, joten lensin kaulalle, mutta siitä kapusin kyytiin ja perusradan viimeinen este mentiin myös puhtaasti. Uusinta sujui oikeastaan kokonaisuudessaan hyvin, siinä ei ollut mitään ihmeempiä.

Tällä tuloksella voitettiinkin siis koko luokka! Hienoin Viksu, palkinnoksi saatiin tosiaan ruusuke ja hieno pokaali! - sekä pussillinen porkkanoita :D








Hienoin neiti ♥
Ennen 80cm verkkaa kävin pyörittämässä laukat läpi, sillä osasin aavistaa etten taaskaan saisi verkkailla kunnolla, kuin toiseen suuntaan. Ja niinhän siinä kävikin - heti saavuttuani verkka-alueelle vaihdettiin suuntaa, eikä sitä tietenkään voitu vaihtaa takaisin minun verkatessani. Pääsin jälleen verkkaamaan kunnolla vain vasenta suuntaa. Verkka sujui kuitenkin hyvin, ilman mitään ihmeempiä. Viki oli hyvä ja tuntui hyvältä.

80cm rata alkoi hieman kankeasti. Ekalle, tokalle eikä vielä kolmannellekkaan paikka osunut ihan täydellisesti, mutta laukka pyöri kyllä väleissä todella hyvin ja puomit pysyivät ylhäällä. Neljä, viisi, kuusi - kaikki esteet sujuivat kivasti. Paikat löytyi ja puhtaasti mentiin yli. Seiskalle en ole varma mitä tapahtui, mutta veikkaisin ettei paikka osunut, sillä en muistanut tukea tarpeeksi kaarteessa ja tarvittava puolipidäte jäi puuttumaan, joten puomi tuli alas. Viimeinen este, 8, ylitettiin kuitenkin vielä puhtaasti.

Tulokseksi siis 4vp sij. 20/35, ja kaikista ratsukoista meillä taisi olla toisiksi paras perusradan aika! :) Olen kuitenkin tosi tyytyväinen tähän 80cm. Hyväksytysti mentiin läpi ja rata oli siisti. Ensi kerralla pidetään sitten kaikki puomit ylhäällä!




Tästä jäädäänkin nyt Vikin kanssa pienenpienoiselle parin-kolmen viikon kisatauolle. Ensi viikonloppuna olisi tarkoitus hyppäillä ja tehdä vaikka vaihteeksi jotain hauskaa, katsotaan mitä keksitään! :)

16 kommenttia:

  1. onnea!!!!!!!!!!:) ja kiva postaus!!!!:)

    VastaaPoista
  2. vikillä on hirvee laukka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. C'moon, se on lämppäri :D Ei siltä voi täydellistä kolmitahti laukkaa vaatiakkaaan.

      Poista
  3. Kivaa kun oli paljon kuvia ja videoita :)! ja postaus oli mielenkiintoinen ja onnittelut luokkavoitosta! Piti muuten kysyä (kun en lv-hevosiin ole tutustunut), että onko niillä laukka aina tuollainen hätäinen ja nopea, vai onko se vain Vikillä? Kun katsoin teidän ratoja niin tuntui kun kuvaa olisi nopeutettu kun Vikin jalat vain vilisi maassa :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon! :) Riippuu ihan hevosesta, osalla on osalla ei. Viki on kisoissa vähän turhankin innoissaan jolloin laukka on hirveän reipasta ja hätäisen näköistä, kouluillessa kuitenkin Vikistäkin huomaa että sekin osaa laukata rauhallisesti ja rentona.
      Pitäisi joskus videoida kouluiluja kunnolla niin saisi tänne näyttöä siitä :)
      Mutta kiitoksia vielä kovasti sinulle kommentistasi! :)

      Poista
    2. Joku koulutuuppausvideo olisi kyllä mielenkiintoinen! :))

      Poista
    3. Täytää pyytää joku kuvailemaan kun taas tuuppailen kunnolla :)!

      Poista
  4. "Vikillä on hirvee laukka"(facepalm) Ihanku se Tiian vika ois:D Sitä paitsi se on must aika hauska XD

    VastaaPoista
  5. Heh, pukeudutte aina Vikin kanssa kivasti! :D

    VastaaPoista
  6. Itse en tuollaisen heposen selkään uskaltaisi. hyvin meette, korkealta ja kovaa ;) Mahtava ratsastaja ja hevonen, pääsette vielä pitkälle!

    VastaaPoista
  7. Ei kai estekisoissa mitään tyylipisteitä jaeta.
    Tosi hienosti meette, viku on kyllä ylikylän.

    VastaaPoista