keskiviikko 7. elokuuta 2013

Maastoestekurssi 1/2

Maanantai ja tiistai menivät rennoissa merkeissä kentällä kouluillessa. Viki oli molempina päivinä oikein kiva, mukava ja ennenkaikkea rento ratsastaa! Tehtiin siirtymisiä, jotta saatiin myös laukka - ravi siirtymisistä mahdollisimman tasaisia. Muutamat laukanvaihdotkin tuli otettua, jotka onnistuivat ihan kivasti.

Tänään, keskiviikkona suunnattiin Vikin kanssa kohti Kiviharjuntilaa, maastoestekurssille! Alkuun minulla oli siis tunnin pituinen teoria jossa puhuttiin mm. kenttäratsastuksen ratanopeudesta, kenttäkisoista, varusteista, erilaisista maastoesteistä jne. Aika paljon oli vanhaa tuttua juttua, mutta tuli myös jonkun verran uuttakin! :)

Teorian jälkeen laitoin Vikin kuntoon ja suuntasin kävelyjen jälkeen verkkaamaan. Verkka alueena toimi Kiviharjun uusi vast'ikään rakennettu ns. estekenttä, joka on ainakin toistaiseksi todella pehmeä, mutta eiköhän se siitä ajan kanssa painu. Alkuun tein Vikin kanssa huolelliset taivuttelut käynnissä ja ravissa. Viki oli ihan jees, mitänyt vasempaan kierrokseen vähän liukasteli pehmeän pohjan vuoksi, joten tukea Viki tarvitsi ja paljon! Muuten neiti oli ihan jees ratsastaa, vaikkakin hieman jännittynyt ja malttamaton.



Ravailujen jälkeen siirryimme laukkaamaan hiekkatielle. Meillä oli 450m matka, jonka laukkaamiseen täytyi käyttää aikaa minuutti. Kenttäratsastuksen ratanopeushan on helpoimmilla tasoilla 450m/min! Ensimmäisellä kerralla meilla meni aikaa 45sek, eli mentiin aivan liian lujaa. Toisella kerralla saatiin ajaksi 58sek, eli parannettiin tosi hyvin, vaikkakin toisella kerralla laukka tuntui siltä että se tippuisi missä tahansa vaiheessa raville..



Seuraavana oli vuorossa esteet pellolla. Pellolla oli siis muutama tukki ja portti jota hypättiin. Ensin tultiin isolla ympyrällä laukassa porttia, jonka Viki hyppäsi ihan hyvin, eikä katsonut estettä juurikaan. Portin jälkeen oli vuorossa tukki-tukki linja. Viki meni tosi hyvin, mitänyt hieman katseli ruohotonta aluetta linjan välissä. Sama linja toiseen suuntaan ja perään vielä portti. Tukit sujuivat hyvin, portille ei aivan osunut askel mutta yli päästiin. Viimeisenä pellolla hyppäsimme puolikasta tynnyriä, jonka päällä oli tukki (miksi ikinä sitä kutsutaankaan?). Tätä estettä Viki hieman katsoi, mutta hyppäsi kuitenkin varmasti yli.



Lopuksi olikin vuorossa vesieste. Tätä olin ehkä itse jännittänyt maastoesteissä eniten, mutta turhaan. Alkuun käveltiin vesi, jonka jälkeen otettiin siellä muutama raviaskel, eikä Viki ollut vedestä moksiskaan. Tämän jälkeen sinne piti jo laukata. Viki laukkasi veden läpi ilman mitään ongelmia. Veden jälkeen täytyi vielä hypätä minimaalinen alashyppy, joka sujui hyvin. Vielä sama uudelleen, niin että alashyppy hypättiinkin ylös hyppynä. Tämäkin sujui kuin vettä vain - mitänyt Viki teki vähän ihmeellisiä loikkia veteen ja sieltä pois.



Vielä loppuverkat kentällä. Alkuun menin tuntumalla ravia, jonka jälkeen siitä venyttelin eteen alas. Viki ei alkuun meinannut oikein malttaa venyttää, kun ois ollu vielä kaikkea kivaa tutkittavaa. Loppu ravailujen jälkeen käveltiin vielä pikkuhetki, jonka jälkeen poni koppiin ja kotia kohti!



Viki kyllä yllätti minut todella positiivisesti! :) Ei pahemmin katsonut mitään ja vedenkin meni ihan nätisti ilman mitään ongelmia. Saatiin myös ihan positiivista palautetta Lauralta, joka on siis tämän kurssin opettajana. Hyvillä mielin jatketaan huomenna uudelleen maastoesteille! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti