sunnuntai 1. syyskuuta 2013

'I want the world to see you'll be with me' [Ilman satulaa hyppyjä & muuta]

Perjantaina Vikillä olikin vuorossa hyppelypäivä. Hyppäiltiinkin tällä kertaa pellolla - ja vieläpä ilman satulaa! Verkkailin alkuun ympyrällä askellajit läpi. Viki oli ihan jees, vaikkakin aluksi ravin sijasta tarjosikin peitsiä. Rentoutuessaan kulki kuitenkin kivasti ilman mitään ihmeempiä. Aloitettiin ihan matalasta korkeudesta verkkahypyillä. Viki oli ihan hyvä.

Verkkahyppyjen jälkeen alettiin tulla pientä 3esteen rataan, aloittaen ihan matalasta ja siitä nostettiin aina n. 85-90cm asti. Radat sujuivat vähän vaihtelevasti - välillä tuli ihan ok hyppyjä, mutta taas välillä paikat eivät osuneet yhtään tai en muistanut ratsastaa tai jtn. Puomeja tuli mukaan aika reilusti, mutta yhtään kieltoa ei tullut, ja siihenhän voi olla ihan tyytyväinen.

Tultiin vielä pellolla yksittäisenä okseria, joka oli korkeimmillaan 95cm. Tällekään esteelle ei heti saatu paikkaa, mutta Viki kuitenkin hyppäsi varmantuntuisesti yhtään epäröimättä, hyvä Viki! Pellolla hyppäämisestä jäi jokseenkin huono fiilis, vaikka Viki oli ollut hyvä ja yrittänyt, niin itse olin ollut niin pallo hukassa ettei mistään oikein ollut tullut mitään. Mentiinpä siis vielä hetkeksi hyppäämään kentälle.

Kentällä tultiin ihan vain yksittäistä pystyä aluksi tosi pienenä ja lopulta hypättiin jopa meidän uusi 'ilman satulaa' -ennätys 110cm! Puhtaasti päästiin yli, vaikka pari kertaa se ennen sitä pudotettiinkin. Viki kuitenkin tuli sille esteelle niin varmasti ja yhtään epäröimättä, että ei voi muuta kuin olla todellä ylpeä!♥






Käväisin myös pikaisesti Helkan selässä :D Kivaa taisi ainakin olla!
Lauantaina palauttelin Vikin kentällä satulan kera. Käytiin alkuun kävelemässä Helkan seurana alkukäynnit maastossa ja otettiin pari ravipätkääkin, kun Henni siis kärrytteli Helksun kanssa! Tämän jälkeen mentiinkin kentälle. Tein alkuun käynnissä huolelliset asettelut ja pari avoa. Tämän jälkeen ratsastin Vikiä hieman pidemmällä ohjalla ravissa ja laukassa.

Laukattuamme jonkun aikaa pidemmässä muodossa otin paketin hetkeksi kasaan ja laukkasin ja ravailin hetken tuntumalla, jonka jälkeen vain eteenalas venyttelyt, eipä me mitään ihmeellistä lauantaina tehty.

Sunnuntaina käytiinkin sitten Hennin kanssa heittämässä Fasulla ja Vikillä kunnon maasto! Otettiin jonkun verran reippaampia ravi ja laukkapätkiä ja käveltiin myös paljon. Viki oli kyllä ihan elementissään, kun pääsi kunnolla painattamaan, eikä tarvinnut ihan heti olla hidastamassa - Fasun kanssa oli myös toki ihan kiva kisailla..

Lopuksi käytiin vähän seikkailemassa ja otettiin askellajit läpi hiekkatiellä. Viki käyttäytyi ihan asiallisesti tänään vaikka vauhtia ja intoa löytyikin! :)

Ensi viikonloppu pidetään vielä kisataukoa, ja sitä seuraavalla viikolla olisi tarkoitus lähteä Kiviharjuun estekisoihin hyppäämään ainakin 80cm (ja todennäköisesti myös 60cm koska tästä luokasta saa Cup-pisteet). Ensi viikonloppuna varmaankin hyppäilen taas Vikillä ja teen jotain muutakin kivaa. Voipi olla että tulen tämän viikon aikana vielä postailemaan hieman erilaisempaa postausta tänne - saapi nähdä!

9 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus :) Ja tosi hyvin ratsastit ilman satulaa!

    VastaaPoista
  2. kiva postaus !!!!!!!!!!!!!!!!!Miten pysyt seläs????????????????????:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Helpostihan siellä pysyy kunha on vaa ees jonkunäköinen tasapaino :D

      Poista
    2. ook!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Poista
  3. Heippa! Sinulle olisi haaste!
    http://apinointiasatulassa.blogspot.fi/2013/09/minun-kesa-2013-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon :) Täytyykin ensi viikon aikana toteutella se!

      Poista
  4. Wow! Oot kyllä tosi hyvä ratsastaja ja vielä ilman satulaa!!!!!! ;)))

    VastaaPoista