maanantai 23. kesäkuuta 2014

'They would just be jealous of us' [EKR Alue-esteet]

Taas jälleen yhdet kisat takanapäin, jotka olivatkin samalla meidän toiset aluekisamme! Mahtava kisapäiva kokonaisuudessaan - menestystä tuli ja ilmakin suosi meitä todenteolla! Nyt kuitenkin pidemmittä puheitta kisapäivään..


Sunnuntai aamu alkoi hyvin, tallille mentiin Hennin kanssa yhdentoista jälkeen, jolloin pakkailtiin tavarat autoon, täytettiin kopin heinäverkot, sekä harjailtiin ja puunattiin Viki. Vähän ennen kahtatoista laitettiinkin Viki koppiin, ja onneksi neiti kävelikin sinne ihan suoraan! Ja matka kohti Lappeenrantaa alkoi! Matkalla pysähdyttiin kerran huoltoasemalla, kun minulle ja Hennille iski nälkä. Viki malttoi onneksi todella hyvin mutustella kopissa heiniä pysähdyksenkin aikana.

Perillä kisapaikalla oltiin vähän ennen kahta, joten ehdittiin jälleen kaikessa rauhassa laittaa Viki kuntoon ja kävellä rata, ennenkuin oli tarkoitus lähteä verkkaamaan. Rata oli todella helppo ja looginen. Olen muistaakseni hypännyt sitä joskus joissakin muissa kisoissa. Verkatessa Viki oli jälleen hirveän energinen, vaikkakin olin yrittänyt ratsastaa sen kisoja edeltävänä päivänä hikeen asti, eipä siitä näyttänyt olevan mitään apua.

80cm rata: Rata alkoi ihan hyvin. Parille ekalle esteelle paikat kävivät hyvin ja saatiin hyvät hypyt. Kolmosellekkin onnistunut hyppy, mutta esteenjälkeen tuli paha ravirikko, jonka sain kuitenkin korjattua laukalle ennen seuraavaa estettä. Sarjaeste sujui hyvin, samoitn kuin seuraava pystykin. Seuraavalle pystylle ei askel sopinut, mutta yli päästiin. Vikalle esteelle hyvä paikka ja ilmava hyppy.

Jatkoimme siis uusintaan. Uusinta sujui vähän turhankin vauhdikkaasti, jonka takia tuli muutamia ravirikkoja. Sain kyllä pidätteet ihan ok läpi, mutta kun Viki heittää pidättäessä päänsä niin korkealle, on siinä mahdotonta säilyttää kunnon tuntumaa (tulisi jo se rintaremmimartingaali, jonka tilasin jo reilu 5vk sitten.. -.-). Uusintakin päästiin kokonaisuudessa puhtaasti, ja siirryimmekin luokassa johtoon, kunnes toisiksi viimeinen ratsukko meni meistä parilla sekunnilla ohi. Tulokseksi siis 80cm'stä: 0/0vp ja sij. 2/15!


Tämä & seuraavat 3 c. Mari Muhli



Tämä & loput kisakuvat (ellei toisin mainita) c. Sanna Telkkinen




Tämä c. Henni
90cm rata: Tämä rata ei sitten alkanutkaan niin lupaavaasti. Heti ekan esteen jälkeen tuli muutaman askeleen ravirikko, jonka syystä minultakin lähti jalustimet jalasta. Kakkosen yli siis ilman jalustinta, mutta onneksi kolmosesteelle ehdin nappaamaan pakan kasaan, ja kolmos ja nelos esteet sujuivatkin hyvin. Sarjalle sisään ravissa, joka sujuikin muuten hyvin. Loppu perusrata sujuikin hyvin ilman minkäänlaisia rikkoja!

Pääsimme siis jälleen jatkamaan uusintaan. Uusinnan ekalle esteille ajoin Vikiä vähän liikaa, ja siksi askel ei sopinut kovinkaan hyvin, mutta yli kuitenkin päästiin. Loppurata sujuikin oikein mukavan tasaisesti. Hypyt lähtivät hyvistä paikoista, olivat ilmavia, eikä rikkojakaan tullut. Vieläkään en täysin tyytyväinen voi meidän 90cm rataan olla, mutta oli tuo jo tuplasti parempi, kuin mitä Kotkassa! Tulokseksi tästä luokasta: 0/0vp ja sij. 1/17! Ja tämä oli samalla ensimmäinen alue-voittomme! :)


Tämä ja seuraava c. Mari Muhli

Loput c. Sanna Telkkinen






Nappailtiin kisapaikalla vielä muutamat kuvat, joiden jälkeen Vikiltä varusteet pois, kuljetussuojat jalkoihin ja poni koppiin - jonne se meni tälläkin kertaa ensimmäisellä yrittämällä! :) Kun päästiin takaisin tallille laitoin Vikille kylmäsavet jalkaan ja päästettiin neiti vielä loimi päällä ulkoilemaan. Me lähdettiinkin tässä välissä hakemaan ruokaa tallille ja syömisen jälkeen siivottiin karsinat ja liikutettiin vielä pienet mustat.

Lailan kanssa oli sunnuntaina vuorossa ohjasajo. Liikutettiin Laila Sannan kanssa puoliksi, minä ajoin ensin jonkun aikaa molempiin suuntiin, jonka jälkeen Sanna sai ajella loppuajan. Laila käyttäytyi melko asiallisesti. Vähän se välillä yritti poukkoilla suuntaan jos toiseen, mutta veikkaampa, että vika oli enempi kuskeissa, kuin ponissa. Itse olin ennen tätä ohjasajanut varmaan kaksi kertaa ja Sanna ei kertaakaan. Onneksi poni antoi virheemme anteeksi.







Saas nähdä mitä tuleva viikko tuo tullessaan. Ilmat eivät taida meitä kovin suosia, niin täytynee ehkä loppu viikosta turvautua taas maneesiin. Pyrin postailemaan heti, kun saan tuoretta materiaalia ja ostosten esittelyäkin luvassa, kun joskus saan sen kauan odotetun Horsepron paketin.. Ja lopuksi vielä suuret kiitokset Sannalle, joka on ollut taas ahkerasti auttelemassa ja kuvailemassa meitä tallilla - Kiitos! :)

Paras kisa team!

12 kommenttia:

  1. Tää on kyllä hyvä kun lämppäri pesee alueradalla jotkut puokit ym :DD lämppärit nyt onkin sellasia <3 heppoja et huhuh

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jep! :D Aina yhtä ihana tunne kun saa olla palkintojen jaossa puokkien 'yläpuolella' :D

      Poista
    2. Mietin samaa! :D :D Oot kyllä hyvä esteratsastaja ja Viki pelastaa paljon tilanteissa!

      Poista
    3. Viki on vain niin motivoitunut kisaaja! Kiitos paljon! :) Viki on niin tarkka jaloistaan, että tekee kaikkensa, ettei puomit kolisisi! :D

      Poista
  2. Hyvä Tiia ja Viki!! Onnee!!! :) :) ootte kyl hurjan hyvii ku tokat alue kisat ja 80cm toka sia ja 90cm eka!!!! :) :)

    VastaaPoista
  3. Hienoa Tiia ja Viki :) Onnea jälleen kerran sijoituksista!! :)

    VastaaPoista
  4. Saako teille tehdä bannerin?

    VastaaPoista
  5. Laitatko sähköpostin minne voin sitten laittaa bannerin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tiiahei-@hotmail.com on osoite, minne voi bannerin lähettää! :)

      Poista