tiistai 17. kesäkuuta 2014

Aluekisojen korkkaus!

Pahoittelut jälleen, ettei viimepäivinä ole postauksia tullut. Viime viikon loppu nauttiinkin jällein sateista maastoilun merkeissä ja samaa rata näyttää jatkuvan myös tällä viikolla. Kuvailut ovat jääneet erityisen vähäiselle, joten siitä syystä ei postauksiakaan liiemmin ole tullut. Viikonloppuna päästiin kuitenkin korkkaamaan aluekisakentätkin!

Vauhdikas Viksu! :D c. Anni Helveranta
Torstaina suunnattiinkin maastoon, minä Vikillä ja Henni Lailan kanssa. Käytiin n. tunnin maastolenkki, melko lähellä tallia. Maastoon sisältyi paljon kävelyä ja ravia, mutta muutaman kerran otettiin myös reippaita laukkapätkiä. Viki käyttäytyi lähes koko ajan asiallisesti ja oli hyvin lapasessa. Lailalla välillä keitti vähän yli, mutta Henni sai kyllä pidettyä ponin onneksi käsissä. Loppuverkat mentiinkin hiekkatiellä.

Perjaintaina Vikillä oli kevyt kaulanaru hölkkäily päivä hiekkatiellä. Viki tuntui hyvältä ja Henninkin mukaan ponski oli näyttänyt hyvältä ja mukavan rennolta. En mennyt Vikillä, kuin reilu 20min, sillä se oli niin hyvä. Laila oli päivällä saanut allergisenreaktion pyöriessään ihmeisesti nokkospuskissa. Varmistettiin eläinlääkäriltä saako ponille antaa ihmisten allergialääkkeitä, jonka jälkeen poni saikin muutaman niitä ja paljon kävelytystä! Kävelyn jälkeen poni oli jo paljon parempi ja seuraavana aamuna pahkurat olivatkin jo melkein kadonneet! :)

Lauantaiaamu alkoi kaikkea muuta paitsi lupaavasti. Hevoset saatiin ajoissa kuntoon ja tavarat pakattua, mutta kun olisi pitänyt olla jo matkalla, ei kuskia näkynytkään missään. Kuski saatiinkin, kuin saatiinkin paikalle, vaikkakin hieman myöhässä. Kukin ilmaannuttua todettiinkin, ettei autossa ole vetokoukkua... No ei muuta kuin tavarat pikkuiseen Volkswagen passattiin ja koppikiinni ja matkaan.

Kisapaikalle ehdittiin onneksi hyvissä ajoin. Ehdittiin rauhassa tutustua rataan ja laittaa hevoset kuntoon ennekuin pääsin verkkaamaan. Verkassa Viki tuntui hyvältä, vaikkakin alkuun turhan painavalta. Loppuakohden parani paljon ja neitikin tuntui todella hyvältä ja varmalta. Hyvillä mielin lähdettiin siis starttaamaan seuraluokka 80cm!

Seura 80cm: Radalla Viki tuntui äärimmäisen hyvältä. Pidätteet menivät tällä kertaa täydellisesti läpi, eikä hassuja hyppyjäkään tullut, kuin ihan vain pari! Rata oli sujuva ja tasainen, joten puhdas ratahan sieltä tuli. Aikammekin riitti toiseen sijaan! Voittajalle hävittiin 0,01sek. joten aika vähästä oli kyllä kiinni..!













Alue 80cm: Sitten startattiinkin alueluokka 80cm, joka oli minun sekä myös Vikin ensimmäinen alueluokka koskaan! rata sujui yhtä kivasti ja tasaisesti kuin edellinen. Pidätteet menivät läpi ja Viksu tuntui hyvältä. Harmikseni nelosesteelle otin Vikiä aivan liikaa kiinni, jonka takia takaset tiputtivat puomin alas. Envain itse antanut ponille tarpeeksi tilaa hypätä. No, oma moka ja näistä oppii aina! :) Tulokseksi siis perusradalta 4vp.










Kisoista lähteminenkin oli oma projektinsa, kun auto ei meinannut jaksaa peruuttaa kopin kanssa.. Tallille kuitenkin päästiin ja hevosetkin selvisivät ehjinä matkoista! Tallilla hoidin Vikin nopeasti pois ja laitoin tavarat paikoilleen ja siitä sitten Henni ja Santtu tulivatkin hakemaan minut tallilta ja suunnattiin kohti Kymi GP'tä! Kymi GP'n jälkeen mentiin takaisin tallille, jossa ratsastettiinkin Lailalla ja Helkalla.

Alkuun hypättiin Laila Hennin kanssa puoliksi. Poni oli ihan hyvä, vaikkakin turhan kuuma ja innokas! :D Hetki kesti taas tajuta miten sitäkin ponia ratsastetaan, mutta eiköhän sekin ala pikkuhiljaa sujumaan! :) Lailan jälkeen ratsastettiin vielä Helka puoliksi. Helka kusetti mua välillä minkä ehti, enkä oikein jaksanut ottaa edes tosissaan sillä ratsastusta :D






Sunnuntaina olikin onneksi kuski jo valmiina tallilla! Juha lähti siis tällä kertaa kuskaamaan meitä kisoihin. Tälläkään kertaa, aamu ei kuitenkaan sujunut odotetun kaavan mukaan. Neiti Marvel olikin päättänyt ettei hän millään olisi halunnut lastautua. Lieneekö sitten ottaneen nokkiinsa lauantain kyydistä, sillä kyyti ei ollut todellakaan mitään tasaisinta mahdollista. 15min itkun, tappelun ja keskustelun jälkeen neiti onneksi käveli koppiin, joten kisoihin päästiin lähtemään.

Kisapaikalla oltiin jälleen taas hyvissä ajoin. Tällä kertaa ei startattukkaan mitään seuraluokkaa, vaan ensimmäisenä luokkanamme starttasimme alue 80cm. Verkatessa Viki oli paljon energisempi, kuin lauantaina. En vain oikeasti ymmärrä mistä se tuota energiaa noin kovin repii.

Alue 80cm: Heti radan puolelle päästyämme neiti alkoi kuumua aivan älyttömästi ja vain hyppelehti ja poikkelehti joka suuntaan. Rata sujui jälleen ihan mukavasti, vaikkakin en saanut pidätteitä läpi läheskään yhtä hyvin, kuin lauantaina. Perusrata sujui hyvin ja se päästinkin puhtaasti. Uusinnan tokalle esteelle tultiin kuitenkin aivan liian lujaa, joten takaset pudottivat harmillisesti tämän esteen. Tulokseksi siis 0/4vp!












Alue 90cm: 90cm luokka olikin kaikkea muuta, kuin siisti ja hyvin ratsastettu. Heti radalle mennssä Vikistä tuli jälleen hullu ja kaikki se energia ja tarkkuuteni menikin sen hevosen rauhoitteluun. Viki kuskasi mua radalla aika pitkälti, enkä saanut kunnon kontrollia hevoseen ja jätin sen myös aika usein yksin. Tulokseksi saatiin puhdas rata ja sijoituimme 8.! Ratsukoita tässä luokassa oli yhteensä 29. Olen kaikkea muuta, kuin tyytyväinen rataamme, mutta tästä on hyvä lähteä parantamaan! Tiedämpä ainakin, että korkeus ei enää ole ongelma.

Videota en valitettavasti pysty tästä radasta laittamaan, sillä kamerani tarkennus alkoi toimia kunnolla vasta videon lopussa, enkä näe mitään syytä laittaa pelkkää paria hyppyä videolle. Kuvat puhukoon kuitenkin puolestaan! :)






Kisojen jälkeen olikin vuorossa syöpöttelyä tallilla, jonka jälkeen irtojuoksutettiin pienet mustat ponit. Ponit oli oikein virtaisalla päällä ja ajoittain Helkakin oikein villiintyi ja laukkaili vain ympäri tarhaa. Sunnuntaina olikin siis poneilla hieman astetta kevyempi päivä.





Maanantaina vain hölkkäilttin kevyesti Vikillä ja Lailalla hiekkatiellä. Molemmat ponit olivat rentoja ja rauhallisia, sekä mukavia ratsastaa. Laila vähän kuulemma intoili laukassa mutta muuten oli todella kivan näköinen ainakin!

Pahoittelut, että postaus venyi hieman pitkäksi. En ehtinyt aiemmin postailemaan, enkä olisi pystynytkään sillä itselläni oli paha stressi maanantaisen työhaastattelun vuoksi. Haastattelu sujui kuitenkin niin hyvin, että sainkin, kuin sainkin sen paikan! Aivan mahtavaa! Nyt on taas syytä hymyyn :)

17 kommenttia:

  1. Vikin laukka ei näytä pyörivän sillä oikeastaan se näyttää että se ravaa. Varsinkin uusinnassa olet itse niin hätäinen että laukan ratsastus jää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, että missä luokassa...? :D Tämmöisten syyllistävien kommenttien laittaminen anonyyminä on niin säälittävää, että ei hyvää päivää!

      Poista
    2. Oikeastaan joka ratavideossa. En sitten tiedä... Mutta tuo laukka näyttää niin oudolta

      Poista
    3. No haloo! Se on lämminverinen. Ei se pysty rakenteensa puolesta täydelliseen kolmitahti laukkaan. Jonyt on kumma, että valitetaan siitä kun laukka pyörii ja vauhti on reippaampaa ja nyt valitetaan siitä kun mennään rauhassa ja laukka on nelitahtista.. Huhhuh. Koittakaapa nyt päättää :D

      Poista
    4. No enhän mä voi sitä sanoa ku en ole lämppärillä mennyt, anteeks :)

      Poista
    5. Niinno siinä tapauksessa ei pitäisi olla varaa tulla sanomaan..

      Poista
    6. Eiku oompa :D mut SORI silti

      Poista
  2. Onnittelut työpaikasta! :) Ja teidän radat näytti oikein sujuvilta ja hyviltä :)

    VastaaPoista
  3. Mikä traileri teillä on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku kahden hevosen telikoppi :D En tiedä yhtään!

      Poista
  4. Tälleen ihan sun edistystä ajatellen oletko huomannut että makaat ehkä vähän hevosen kaulan päällä joissain kuvissa ja myötäät ehkä hieman liikaa(tiedän että mielummin liikaa ku liian vähän) ja sekin että yrittää "painaa"/laittaa lapaluita yhteen, sekin auttais sua olemaan "ryhdikkäämmin" siellä satulassa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedossa on! :) Yritetään seuraavissa kotitreeneissä kiinnittää huomiota tähän - kisatkun eivät ole se paikka, jossa tätä asiaa aletaan treenaamaan! Kiitokset paljon vinkeistä ja kommentista! :)

      Poista
  5. Meinasin just tulla sanomaan että mun silmiiin näyttäis että vikin laukka on parantunut aika paljonkin kun vertaa edellisiin videoihin ja sitten näin tuon ensimmäisen anon kommentin :D Tokihan se Vikin laukka ei vastaa mitään esim. puoliverisen laukkaa ja välillä tulee epämääräisiä kohtia, mutta mun silmiin näyttäis paljonkin paremmalta ja tasaisemmalta mitä aiemmin ! :)
    Ja onnittelut (taas jälleen (; ) kisamenestyksestä! Oli kiva postaus taas ja hieno tuo uusi banneri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se on parantunut paljon siitä mitä se on joskus ollut, mutta vieläkin sitä pystyy parantamaan! :) Kuitenkin lämminverinen on aina lämminverinen, eikä se muuksi muutu :) Viki kelpaa mulle just sammosena, kuin on, enkä mä jaksa liiemmin enää välittää anonyymien 'paska' kommenteista.

      Kiitokset jälleen Annika sinulle ihanasta kommentista! :')

      Poista