lauantai 21. kesäkuuta 2014

'Mut mun elämässä, riittää kun oot tässä!' [Sadepäiviä& blogiuudistus!]

Sadetta, sadetta ja aina vaan sadetta. Eihän tästä meinaa tulla mitään, kun aina vaan sataa. Ei pystytä kentällä ratsastamaan, saatikka sitten kuvaamaan, kun minä en todellakaan käytä kameraani vesisateessa. Onneksi viikonlopuksi sää hieman parani, niin saan nyt teille kirjoiteltua kuulumisia kera uuden materiaalin!

Nyt on kyllä ponit menny ihan väärinpäin?! :o
Tiistaina Viki ja Laila saivat molemmat viettää vapaapäivän, koska minäkin halusin vihdoin ja viimein vapaa-illan tallilta (viimeisin tallivapaa iltani taisikin olla huhtikuun alussa..). Kävin kuitenkin päivällä siivoilemassa karsinat ja laittamassa heinät ja vedet valmiiksi.

Keskiviikkona lädettiin maastoilemaan Vikin kanssa, seuranamme Henni ja Helka. Käytiin n. tunnin pituinen melko reipas tempoinen maasto. Otettiin paljon laukkaa ja ravia ja hypättiimpä me pari pientä estettäkin. Lopuksi käytiin koirankoulutuskentällä ravailemassa eteen alas. Torstaikin jatkui sateisissa merkeissä, joten suunnattiin Vikin ja Lailan kanssa kouluilemaan jo edellä mainitulle koirankoulutuskentälle. Viki toimi ihan hyvin siihen nähden, etten tykkää tuuppailla sen kanssa missään muualla kuin kentällä. Lailakin oli ollut ihan hyvä ja asiallinen!

Perjantaina päätettiinkin sanoa Hennin kanssa 'Ei kiitos' hiekkatielle ja maastoilulle, joten suunnattiinpa sitten kera Vikin ja Lailan maneesille! Molemmat ponit menivät alkuun hiukan vastahakoisesti koppiin, mutta matka sujui kuitenkin täysin ongelmitta!

Tarkoituksena meillä oli siis kouluilla maneesilla, mutta Viki olikin aivan eri mieltä asiasta, sillä neiti on tottunut siihen että maneesilla hypätään. Alkuun Viki oli iha ok, mutta laukassa neiti kuumui niin pahasti, kun ei saanutkaan juossa pääkolmantena jalkana pois avuilta. Otin molempiin suuntiin hyvät pätkät, jonka jälkeen heiti satulan pois.

Menin loppuajan ilman satulaa, vähän puomeja ja ihan perus tuntumalle hakua. Viki oli ihan hyvä vaikkakin turhan innokas. Maneesi reissusta, ei kyllä jäänyt mikään täydellinen fiilis, mutta täytynee totuttaa Vikiä siihenkin, että maneesilla voi tehdä muutakin kuin hypätä.









Hennillä ja Lailalla meni vissiinkin ihan kivasti. Vähän Lailalla oli keittänyt laukassa, varsinkin sen jälkeen kun poni näki puomit! Siinä oli vähän kuulemma neidissä pidättelemistä - hupsu ponii! Paluumatkalla molemmat neitoset kävelivät suoraan koppiin ja matka sujui hyvin!




Lauantaina saatiin vihdoin kenttä siihen kuntoon, että siellä pystyi ratsastamaan edes vähän! Menin Vikillä pitkästä aikaa kunnolla ilman satulaa. Alkuun kouluilin askellajit läpi, jonka jälkeen käytiin hieman baanailemassa pelloilla. Tämän jälkeen otettiin vielä muutamia pikku hyppyjä janiistähän neiti sitten innostui. Huhhuh, koko ajan saa olla miettimässä mistä se tuota virtaa oikein repii! No tämän treenin tarkoituksena olikin vain purkaa neidin suurimmat energiat pois. Viki oli kaikesta huolimatta kuitenkin hyvä ja miellyttävä ratsastaa!

Vaihdettiin vielä loppuverkkojen ajaksi Hennin kanssa ratsuja, kun Henni halusi välttämättä loppuverkkailla Viksun. Helka on kyllä mukava tapaus, niin ihan ilomielin silläkin välillä menen!











Vikin liikutuksen jälkeen oli vielä vuorossa Lailan irtojuoksutus. Poni juoksi tyytyväisenä kenttää ympäri ja otti parikin kertaa kunnon rallispurtteja! Poni kuitenkin käyttäytyi hyvin ja tuli luoksu pyydettäessä ja se on pääasia!







Maastoilu painoitteisesti kului siis tämä viikko. Pääasiassa Lailaa on siis liikutellut Henni, jonka takia Lailasta ei liiemmin ollut kerrottavaa. Varmaankin ensiviikolla pääsen minäkin taas kiipeämään ponin kyytiin, siin silloin sitten taas enemmän juttua pienestä mustastakin! Huomenna suunnataan taas Vikin kanssa kohti alue-estekisoja, joissa hypätään luokat 80cm ja 90cm. Kisapostausta siis luvassa huomenissa!

Ps. Kuten moni jo varmasti huomasikin blogikin on kokenut muodonmuutoksen! Kertokaas mielipiteitä uudesta ulkoasusta, bannerista ja nimestä. Välilehtiinkin lisäsin jo Lailan, mutta sivua en ole ehtinyt kirjoittaa valmiiksi, mutta varmaankin lähipäivinä teen senkin valmiiksi! 
Kommenttia ja mielipidettä siis tulemaan! :)

6 kommenttia:

  1. Mun mielest tää uus banneri ja ulkoasu sekä nimi on kivat :)

    VastaaPoista
  2. Hyvin menette!! Ootte kyl super pari!!! :) <3<3 banneri on tosii ihana!! ulkoasu ja nimi on myös hyvä!!! :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Alisa :')! Ihanaa kuulla, että ulkoasukin on mieluisa! Meinas pien paniikki iskee ku en keksiny ketään tekemää banneria, niin päätin sit väsätä ite omilla taidoillani :D

      Poista
  3. käyttekö koskaan tunneilla maneesilla tai muualla, tai käykö teillä valmentaja kotona? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei olla oikeastaan käyty missään tunneilla tmv. Tarkoitus olisi kyllä etsiä joku valmentaja, joka pääsisi käymään n. kerta viikkoon meillä kotona.

      Poista