torstai 12. kesäkuuta 2014

'Let me be your hero'

Helleaalto oli ja meni ja taas ollaan päästy kärsimään näistä kylmistä, viileistä, pilvisistä päivistä. Kuvailukin sen myötä jäänyt vähän vähemmälle, joten bloginkin postausten määrä tulee olemaan tällä viikolla hieman vähäisempi. Kuitenkin ollaan taas saatu jotainkin aikaiseksi, joten nyt pidemmittä puheitta viime päivien pariin!


Maanantaina hölkkäilin Vikillä ilman satulaa reilun puoli tuntia. Viki oli hyvä normaalui oma itsensä. Alkuun hieman jäykkä, mutta loppua kohden parani tosi hyvin ja olikin todella kiva ratsastaa! Mitään ihmeempiä ei tehty, sillä tämä toimi ns. palauttelutreeninä sunnuntain kisojen jäljiltä. Laila saa maanantaina viettää vapaapäivän.

Tiistaina lähdettiin porukalla heittämään reipas maastolenkki. Viki tavalliseen tapaansa kuumui, sillä Fasukin oli mukana ja Vikinhän pitäisi aina saada mennä ekana, tai muuten neiti alkaa hyppimään, pomppimaan ja loikkimaan. Asiallisiakin pätkiä saatiin onneksi paljon ja niistä aina palkitsin Vikin. Maaston jälkeen kävin vielä ottamassa pikaisesti kentällä eteenalas laukkaa ja ravia.

Lailalla oli tiistaina vuorossa ohjasajo päivä. Henni ohjasajoi ponin ja poni toimikin mitä parhaiten! Ei mitään ongelmia. Välillä sitä miettii, että onko tuo poni aikanaan ollut saksassa raviponina, sillä valjaat eivät edes näyttäneet olevan uusi juttu sille! Minäkin voisin joku päivä opetella ohjasajamaan, niin saisin itsekkin liikutettua Lailaa tuolla tavalla :)






Keskiviikkona pyysinkin Emman ratsastamaan Vikillä. Emma meni Vikillä kentällä samaan aikaan, kun Helkan liikuttaja oli Helkan kanssa ja Sanna ratsasti Fasulla. Minä sitten kuvailin ja neuvoin vähän kaikkia. Emmalla ja Vikillä meni ihan kivasti, siihen nähden, että Emma ratsasti Vikillä vasta toista kertaa. Ja kuuman päivän takia Vikikin oli melko laiskalla tuulella. :D Viki vaikutti ainakin Emman kanssa tosi tyytyväiseltä, kun sai vain hölkkäillä rennosti.






Itse kävin vielä lopuksi ratsastamassa neidillä askellajit läpi ja venyttelin eteenalas. Viki oli ihan jees, mitänyt laukassa oli aika laiskahkon oloinen. Laiskuus varmasti johtuikin kuumasta päivästä, niin Vikikin alkoi hieman väsyä, joten hyvien pätkien jälkeen lopeteltiin heti.








Lailalla olikin vuorostaan lähimaastoilu/hiekkatie päivä. Henni ratsasti ensin ponilla askellajit läpi ja kiipesi pari kertaa hiekkamäen. Poni tuntuikin Hennin mukaan todella hyvältä, joten hän halusi kokeilla hypätä ihan pientä estettä Lailalla. Rakentelin siis hiekkatielle ihan minimaalisen ristikon jota he sitten tulivat. Lailahan oikein syttyi ristikon nähdessää, mutta esteponi mikä este poni!

Alkuun oli tarkoitus, että vain Henni olisi ratsastanut Lailalla, mutta yhtäkkiä Henni kysyikin olisinko minäkin halunnut hypätä Lailalla pikkuristikon pari kertaa. No eihän siinä, kipusin ponin kyytiin ja menoksi. Poni oli kuuma, muttakun itse pysyin rauhallisena ja rauhoittelin ponia äänelllä, ponikin rentoutui ja malttoi odottaa. Lopuksi ravailin vielä loppuravit Lailan kanssa ja poni tuntui ajoittain ihan hyvältä! Eiköhän mekin vielä reenin kanssa löydetä ponin kanssa yhteinen sävel :)






Seuraavat pari päivää tulevat olemaan Vikille kevyitä, sillä lauantaina ja sunnuntaina onkin vuorossa Kotkan kaksipäiväiset alue-este kilpailut, joissa heti lauantaina startataankin meidän ensimmäinen alueluokkamme! Jännittävää! Lailankin kanssa puuhaillaan loppuviikkona kaikkea kivaa, siitä lisää myöhemmin tulevissa postauksissa! :)

Ps. Tässä vielä kuva kokonaisuudessaan, minun uudesta kuvauskalustosta! Näillä pärjää jo taas jonkun aikaa! :)

Nikon D5200 + Nikon 18-105mm VR Kit + Tamron AF 70-300mm
Pps. Huomasittekos tässä postauksessa mitään eroa? Olin tällä kertaa kirjoittanut ihan kunnolla myös Lailasta. Oliko parempi näin? :) Lailalle on myös mahdollisimman pian tulossa tänne oma esittelysivukin, mistä pystyy lukemaan Lailasta tarkemmin. Mitä mieltä muuten olette - pitäisikö blogilleni keksiä uusi nimi, jos nyt alan kirjoittamaan enemmän Lailastakin?

16 kommenttia:

  1. Kirjottele lailastakin tänne! Tää sun blogi on tosi ihana <3 Kerrot mun mielestä tosi selkeesti ratsastuksista=)!

    pinssiponi.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Joo, kirjoittele vaan lailastakin :) Hienoja kuvia, itseänikin himottaisi toi D5200 :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kommentistasi! :) En voi muuta, kuin lämpimästi suositella Nikon D5200'sta! Ei mitää negatiivista sanottavaa :)

      Poista
  3. miks viki aukoo sun kanssa suuta? :D en pahalla sano mutta iski vaan silmään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viki on tosi levoton suustaan ja heti kun uskaltaa ottaa ohjaa enemmän käteen ja alkaa ratsastaa, sillä on tapana aukoa suutaan. Tiedä sitten mistä johtuu, se on tehnyt samaa jo vuosikaudet myös Ellan kanssa. :D Vikihän alkaa aukoa suutan jo kuolaimia suuhun laittaessa. Ja vielä selvennykseksi, että Vikillä on käytössä kolmipala, joten vahvasta kuolaimesta ei ole kyse :)

      Poista
  4. Ois ihanaa päästä joskus kokeilee vikii ku se on niin ihana :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa vaan ;) Oo vaikka facebookissa yhteyksissä, jos kiinnostaa :)
      Ja kyllä, Viki on hiiirveen ihana! :)

      Poista
  5. Ois tosi kiva jos kirjottelisit lailastakii ! Sulla on ihan hirmu kiva ja ihana blogi ja postauksissa selität todella hyvin mitä olet tehny heppojen kanssa. Blogin nimee vois kyl muuttaa jos rupeet kirjottaa tänne lailastakin. Ja tää oli kiva postaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset kommentistasi! :) Täytyykin varmaan vakavissaan alkaa miettiä uutta nimeä blogille :)

      Poista
  6. Olis joo kiva jos kirjottaisit Lailasta. MEinaatko mennä 13.7 Kiviharjun tilalla järjestettäviin aluekisoihin jossa on myös seuraluokkia? Jos meinaat niin minkä/mitkä luokan/luokat? =))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! :) Kyllä varmaan olen menossa, jos en ole silloin töissä. Menisin varmaa luokat 80cm ja 90cm :)

      Poista
  7. Voisit muuttaa banneriakin jos rupeet kirjottaa lailast :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogiin tulossa lähiaioina paljon muutoksia! :)

      Poista
  8. Juu tää et kirjotit lailastakin kunnol ni oli tosi kiva juttu!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Kiitokset sinulle kommentistasi!

      Poista