maanantai 9. kesäkuuta 2014

Estekisat & pieniä mustia poneja!

Hevostelun täyteinen päivä takana! Huh, hommaa riittää joka päivälle, mutta mikäs siinä kun saa mahtavien eläinten kanssa touhuta! Tänään tosiaan käyty kisoissa ja liikuteltu pari muutakin omaa karvakorvaa, mutta näistä kaikista lisää tässä postauksessa ;)!


Sunnuntaina suuntasin tallille vähän ennen yhtätoista laittelemaan tavaroita valmiiksi ja harjailemaan Vikiä. Olipa mukavaa lähteä kisoihin kerrankin näin myöhään, sillä luokka 80cm alkoi vasta klo 14.00! Saatiin kaikessa rauhassa pakkailla auto ja laittaa hevoset kuntoon. Kahtentoistamaissa laitettiin hevoset koppiin (Vikikin käveli jälleen ensimmäisellä kerralla!) ja matka kohti Haminaa alkoi! Isäni oli tosiaan lähtenyt kuskaamaan meitä meidän matkailuautolla, joten pituutta meidän yhdistelmällä taisi olla lähemmäs 12-13m.. :D

Kisapaikalle saavuttiin jälleen liiankin hyvissä ajoin (jos nyt niin voi edes sanoa). Oltiin paikalla jo ennen 70cm luokan alkua, joten saatiin rauhassa katsella se luokka ja kävellä oma ratamme, jonka jälkeen vasta mentiin laittamaan ponit kuntoo. Me molemmat olimme siis vielä Jennan kanssa toisessa verkkaryhmässä, joten ei ollut kiire sinnekkään.

Kun Viksu oli laitettu kuntoon lähdettiin kohti kävelykenttää. Tein käynnissä asetteluja ja taivutteluja, jotta heti kenttäverkkaan päästyäni pääsin aloittamaan raviverkkailun. Verryttelyssä Viki tuntui hyvältä. Pidätteet menivät läpi ja myös pohkeet. Hypytkin sujuivat, ei mitään ongelmaa!

Kuinka pystyinkin näyttämään noin tuimalta rataa kävellessä... :D





80cm radalla Viki oli oikein hyvä ratsastaa, kuunteli hyvin ja laukatkin pyörivät ihan jees! Pari hassua vaihtoa tuli mutta muuten meni tosi kivasti. Uusintaan päästiin ja uusintakin sujui ihan mallikkaasti. Yhdelle esteelle tosin ns. sukellettiin. En oikein tiedä mitä siinä tapahtui, eikä videokaan kerro totuutta. Toisiksi viimoiselle esteelle ei sopinut paikka, mutta Viki hienosti kapusi yli! Tuloksena jälleen puhdas rata - joka riitti ykkössijaan! :)

(Kuvaaja unohti kuvata radan ekan esteen :D)








90cm luokassakin oltiin vasta toisessa verkkaryhmässä, joten jouduimme hetken odottelemaan. Kun pääsimme verkkaan Viki tuntui jälleen ihan hyvältä ratsastaa. Otin pari verkkahyppyä pystylle. Ensimmäisellä kerralla puomi tippui, toisella kerralla mentiin puhtaasti. Okserille ottamani verkkahyppy onnistui heti niin hyvin, että päätin jättää verryttelyn siihen. Viki hyppäsi hyvin ja lennokkaasti, joten miksipä tarvitsisi hypätä enää uudelleen.
Radalla Viki tuntui tosi kivalta ja terävältä, eikä epävarmuudesta ollut tietoakaan (btw, sitä epävarmuutta ei ole näkynyt varmaan ikuisuuksiin!). Kolmosesteelle kävi kuitenkin joku todellatodella pieni takajalka virhe, jonka takia takaset vähän hipaisivat puomia ja se napattiin mukaan. Muuten loppu rata sujui hyvin ja puhtaasti. Tuloksena siis 4vp ja oltiin ensimmäisiä ei-palkittuja!



Tallille saavuttuamme minua odottelikin vielä siivoamattomat karsinat, iltatallin teko ja kaksi pientä mustaa ponia vailla liikuntaa! Kyllä, ratsastin siis vielä kisojen jälkeen sekä Helkan, että Lailan. Menin pitkästä aikaa Helkalla satulalla kentällä. Verkkailin alkuun ravissa ympyröitä ja kaaria, jonka jälkeen laukkailin kenttää ympäri kevyessä istunnassa pidemmällä ohjalla. Alkuverkkojen jälkeen tulin pari kertaa per suunta puomeja ja vinopuomeja. H oli ihan super! Pikkuponi meni niin hienosti :) Kävin pikaisesti myös laukkaamassa pellolla, jonka jälkeen ravailin eteenalas ravit kentällä.










Lailan kanssa ratsastus ei mennytkään aivan toivotulla tavalla. En saanut poniin oikeastaan minkäänlaista tuntumaa ja poni vain kipitti menemään. En ole ikinä ennen ratsastanut Lailan kaltaista hevosta, joten menee varmasti aikaa, että aletaan tulla ponin kanssa toimeen, mutta kaikki aikanaan. Eiköhän tämä tästä! :)


Onko tämä nykyinen postaustahti teistä parempi? Tälläkin viikolla olen tainut kirjoitella blogiin peräti neljä kertaa! Mitäs mieltä olette? :) Kuvia oli jälleen aika paljon, mutta mielummin varmaan liikaa, kuin liian vähän?

16 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus ja onnittelut taas kisamenestyksestä! :) Ja vaikka kuvia oli paljon niin niitä ei kuitenkaan ollut liikaa :)

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus, ja ite ainakin tykkään tiuhemmasta postaustahdista :) Kuviakaan ei mun mielestä ole liikaa. Onnea taas kisamenestyksestä! :)

    VastaaPoista
  3. Mikäpä sen ihanampaa kuin lukea monta kertaa viikossa suosikkiblogin postauksia (: Eli postausväli on hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos :')) Mukava kuulla että pidät paljon blogistani!

      Poista
  4. Jälleen kerran kamalaa kaahottamista radalla.. Onko vika sitten hevosen jarruissa vai kuskin korvien välissä, sitä en tiedä. Mutta postaustahti on hyvä ja kuvia on juuri sopivasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tulla kyllä itse ratsastamaan Vikiä kisoissa, jos on vara tulla sanomaan.. :D
      Kiitokset paljon kommentistasi! :)

      Poista
    2. Toi kaahottamis juttu on vähän sama ku se että sanois että meneepä tuo 90cm korkee poni hitaasti (eli verraten isompaan ei lämppäreiden (en väitä että kaikkien lämppäreiden laukka olisi nopeaa tai nelitahtista) laukkaakaan tarvitse verrata esim puokkejen laukkaan!! Lämppäreille (en taaskaan puhu kaikista lämppäreistä) on ominaista nelitahtinen laukka ja nopeasti mentäessä se näyttää tuolta ja mitä pahaa siinä on??? Ei se nyt voi kovin paljon suoritusta huonontaa jos vaikka miettis sitä että mitenkä tiialla ja vikillä on kisoissa menny.. Joo hianosti taas selitetty mut onnea tiia jälleen hienoista radoista ja sijoituksesta! :) ja kuvia ei ollu liikaa ja postaustahti on oikein hyvä :)

      Poista
    3. Juurikin näin! :) Se on aivan hevosesta kiinni, mikä lasketaan juuri ko. hevoselle kaahottamiseksi. Viki on muutenkin todella reipas hevonen, ettekä edes haluaisi nähdä sitä jos oikeasti käskisin sitä laukkaamaan reippaasti. :D
      Kiitoksia paljon sinulle ihanasta kommentistasi! :)

      Poista
  5. Tää postaustahti on tosi hyvä! Tosi kivoja kuvia ja kiva kun niitä on paljon. Sun postauksia on aina tosi kiva mielenkiinnolla lukea, kirjotat kivalla tavalla :) Ootte Vikin kanssa hieno pari ja teidän kuulumisia on mukava seurailla! :)

    VastaaPoista
  6. Tämä postaustahti on todella hyvä ja kuvia on juuri sopivasti ! :)

    VastaaPoista
  7. Käyttekö ikinä valmennuksissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä oikeastaan, etsinnässä kyllä ns. meille sopiva valmentaja.

      Poista