sunnuntai 29. syyskuuta 2013

'You're the one I couldn't live without' [Länkkärikisat]


Tänään suuntasimme siis niihin Lännenratsastuksen harjoituskisoihin, joista olinkin jo muutaman kerran täällä blogissa maininnut. Lähdettiin siis aamulla joskus vähän ennen kymmentä kävelemään kohti suursuota. Henni kisasi jo toisessa luokassa, mutta minä ja Viki vasta kolmannessa ja neljännessä. Jouduimme siis hiukan odottelemaan, mutta olipa ainakin aikaa verkkailla neidin kanssa kunnolla!

Ratsastin Vikiä ensin pääasiassa ravissa, saaden ravia rennoksi ja rauhalliseksi. Otin parit laukatkin, sillä Viki on ravissa aina parempi vasta laukan jälkeen. Alkuun Viksulla oli hirveästi virtaa, mutta pikku hiljaa neiti rauhoittui ja rentoutui, jolloin pystyin paremmin keskittymään ravin ratsastamiseen ja siellä istumiseen.

Ehdin työstää ravia kauan aikaa, pitää välillä taukojakin ja sitten jatkaa, sillä aikaa oli runsaasti! N. varttia ennen meidän luokan alkua pääsimme harjoittelemaan kunnolla luokan erilaisia tehtäviä. Viki oli ihan hyvä ratsastaa tehtävä alueellakin, mitänyt parit peitsit näytti, eikä suostunut tekemään sidepassia.. Tuloksena neiti alkoikin sitten hiukan keulimaan..

No kokeiltiin sitten tätä sidepassia rata alueen ulkopuolella ja silloin siinä ei ollutkaan mitään ongelmaa. Missä tahansa muualla se siis onnistui paitsi siellä missä sen olisi pitänyt onnistua.. Vaikeaksi meni :D Muissa tehtävissä ei nyt liiemmin ollut ongelmia. Hiukan Viki vain jännitti porttia. Verkka-aika sujui nopeasti ja ja sitten pitikin siirtyä jo pois rata-alueelta.

3. TRAIL, walk & jog


© Martta Pyötsiä
Kyseessähän oli siis trail rata, jossa hevosen kanssa suoritetaan selästä käsin "tehtävärata". Vikin kanssa emme olleet treenanneet kotona oikeastaan yhtään, kuhan mentiin vain kokeilemaan! Yllättävän asiallisesti Viki käyttäytyikin! - ja kokemuksiahan me taas vain lähdettiin hakemaan :)

Porttia Viki ehkä aavistuksen jännitti, mutta muuten se sujui hyvin. Käyntipuomit sujui hyvin, samoin voltti jogissa (rennossa ravissa). Jog-puomit hyvin, yksi kolahdus tuli, mutta saatiin silti jälkikäteen kuulla tuomarilta miten se ihaili Vikin varovaisuutta puomeilla. "Se oikein lensi puomien yli" oli tuomarin kommentti Vikistä minulle :)

Käännös 360 astetta ihan hyvin. Puomien välistä peruuttaminen oli hiukan vastahakoista, mutta onnistui kuitenkin. Mutta sitten.. Oli sidepassin vuoro. Minun ei tarvinnut kuin viedä Viki siihen kohtaan missä se piti tehdä, ja neiti poltti jo päreensä ja alkoi hyppelehtimään. Jätettiin tämä kohta siis välistä. Loppuun vielä silta ongelmitta!

Sijoituttiin tässä luokassa viimeisiksi, sillä sidepassin suorittamatta jättäminen oli rokottanut niin paljon virheitä. Tuomari oli kaikesta huolimatta tosi kannustava, joka piristi mieltä :) Viksu oli kuitenkin ollut radalla ihan hyvä ja näytti jopa ravia, eikä peitsiä mitä pelkäsin kovasti.


Seuraavaksi verkkailinkin laukassa seuraavaa luokkaa varten. Tein paljon tiukkoja käännöksiä ja pieniä ympyröitä ja vitsit miten ihanasti Viki kyllä kääntyy! Kauaa en ehtinytkään laukkailla, kun olikin jo aika aloittaa.

4. BARREL RACE

Luokkana oli siis Barrel race 'tynnyriratsastus', jossa on tarkoituksena kiertää 3 tynnyriä yo. muodostelmassa mahdollisimman nopeasti. Tässä luokassa tulokseen vaikutti vain ja ainoastaan aika - tyylipisteitä ei jaeltu :D!

Tämmöinen ratahan oli kuin luotu minulle ja  Vikille! Mentiin rata aika vauhdilla läpi, Viki kääntyi, eikä suurempia jumittanut. Täysin tyylipuhdashaan meidänkään suoritus ei ollut, mutta täytyykö sen aina ollakkaan Välillä on mukava mennä vähän rennomminkin! :)

Tällä vauhdikkaalla esityksellä voitettiinkin koko tämä luokka! Tosin osallistujia oli vain 3, mutta seuraavaan oli aikaeroa vajaa 5sek. Palkintojen jaossa Viki taas 'hieman' villiintyi ja esiittikin kaiken maailman piffitjapaffit.. Kyllä vähän hävetti, mutta se on vaan Viki :'D

Poistuttuani kentältä tuli ilmeisesti Kouvolan Sanomien toimittaja haastattelemaan minua ja onnittelemaan voiton johdosta. En muista tarkalleen mitä sanoin sille toimittajalle, mutta lehdestähän voin sen sitten lukea. Voivoi.. Toivottavasti en sanonut mitään todella noloa. Kertokaahan jos bongaatte jotain juttua minusta lehdessä! Itselle ei Kouvolan Sanomia tule, joten olisi ihan kiva tietää jos minusta jotain mainitaan siellä.

Kerrassaan oli ihan mukava, vaikkakin todella erilainen kisapäivä. Mutta vaihteluhan tunnetusti virkistää! :) 



Ensi viikonloppuna tosiaan on ne parit estekisat. Enempää en vielä luokista paljasta, sillä en ole itsekkään täysin varma mitä haluan mennä. Mutta äärettömän iso kiitos kaikille jotka ovat kertoneet mielipiteensä tähän asiaan. On ollut mielettömän ihana huomata, miten rakentavia kommentteja olen saanut, vaikka osa onkin ollut sitä mieltä, että ei vielä, se on osattu perustella ja sanoa asiallisesti. Kiitoksia! :) (Olisi muuten kiva saada normaalistikkin noin reilusti kommenttia, vinkvink!)

Ps. Parempia kuvia tulossa näistä kuvista, jahka niitä saan! :)

12 kommenttia:

  1. Teistä oli kuva Kouvolan Sanomissa! :D

    VastaaPoista
  2. onnea! asiasta kukkaruukkuun mun edellisellä ponilla oli tai siis on edelleen sama penkki ja nykysellä hepalla sama huopa ja ostan sille noi samat jalustimet, kunhan saan vaan rahaa :D

    VastaaPoista
  3. Tälleen täysin ummikkona länkkäriin, mitähän mahtaa olla sidepass?:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sidepass on jyrkkää pohkeenväistöä suoraansivulle :)

      Poista