lauantai 14. syyskuuta 2013

'Give me a chance to see, that you are made for me' [Ravirata baanausta..♥]


Kuten otsikosta ja yo. kuvasta voikin päätellä oltiin tänään siis Hennin kanssa hieman päästelemässä raviradalla. Tämä oli ensimmäinen kerta mulle, kun pääsin Vikin kanssa raviradalle, vaikka monta kertaa on pitänyt mennä niin aina se on jäänyt. Nyt oli ihanaa päässä kerrankin baanaamaan kunnolla, ettei tarvinnut heti olla hidastamassa!

Lähdettiin tallilta raviradalle päin joskus varttia yli neljä. Käveltiin koko matka sinnepäin, sillä meillä oli Sannakin kuvaamassa, eikä muutenkaan oltaisi viitsitty sinne reippaampaa vauhtia mennä. Raviradallemme päästyämme ravailtiin kierros radan ympäri. Kerran Viki yritti lähteä laukkaamaan, mutta sain hidastettua sen takaisin raviin. Tämän jälkeen Viksu esittelikin ihan näyttävää ravia!

Tämän jälkeen alettiin laukkailemaan. Mentiin kierros ihan reippaassa, mutta kuitenkin rauhallisessa laukassa, jos vertaa siihen mitä tämän jälkeen vedeltiin. Viki laukkasi ihan nätisti, mutta kun tultiin siihen kohtaan, jossa edellisellä kierroksella oltiin siirrytty käyntiin, niin toki Viki oletti että nytkin pitäisi pysähtyä. En osannut itse pahemmin varautua tähän - tunsin kyllä että hevonen hidasti, mutta samalla kannustin sitä eteenpäin. Kuitenkin tämä päättyi siihen että muksahdin kauniisti alas sieltä selästä. Ei muuta, kuin takaisin ja matka jatkuu! :D

Laukkailtiin ja ravailtiin vielä hetken aikaa ja otettiin muutamat kunnon spurtitkin ja huomas kyllä miten Viki nautti! Neiti oli aivan elementissään tuolla radalla :') Hennin sanoja lainaten: 'Toi rotu on jalostettu juoksemaa, jos Viki tykkää juosta ni miks sitä ottaa siltä pois.'

Loppumatka tallille vain käveltiin. Käytiin vielä hiekkatiellä ottamassa parit laukat ja eteenalas ravit, etteivät ponit olisi aivan jumissa huomenna. Viksu venytti ihan hyvin, ei mitään sen ihmeempiä.

Pääasiassa koko ravirata reissu sujui tosi hyvin! Viksulla toimi jarrut hyvin ja kaikilla taisi olla ihan suhteellisen hauskaakin! :D Tallilla heitettiin vielä kylmäsavet jalkoihin ja arnikaa selkään.











Huomenna olisi tarkoitus ratsastaa Viksu kevyesti kentällä, todennäköisesti satulan kanssa. Sunnuntain tapahtumista en paljasta vielä mitään - se selviää sitten!

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! :) Oli varmasti mahtavaa päästellä ihan täysiä! :D (olen kateellinen ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos jälleen todella ihanasta kommentista! :')

      Poista