sunnuntai 22. syyskuuta 2013

'You're never alone, we're birds of a feather' [Onnistuneet estetreenit!]

Parin viikon päästä olisi pitkästä aikaa taas estekiosja tiedossa! Kisataukoahan meille onkin ehtinyt kertyä kuukauden verran..
Tänään käytiin siis Hennin kanssa hyppäämässä Vikillä ja Helkalla meille ihan ennenstään tuntemattomalla maneesilla. Hyppelyiden jälkeen käytiin vielä hieman päästelemässä sänkkärillä! 

Viki ei ollut juuri moksiskaan tuntemattomasta paikasta, alkuun oli toki hiukan jännittynyt ja katseli ihmeissään ympärilleen, kun kaikki oli niin uutta ja jännää taas. Viki kuitenkin renoutui melko nopeasti, kun aloin sitä työstämään.

Verkkailin aluksi tavalliseen tapaan kaikissa askellajeissa. Viki oli tosi jees, ravissa ehkä aavistuksen jäykkä, mutta sekin jäykkyys poistui laukkaamisen jälkeen.  Laukassa neidissä oli taas virtaa, kuin pienessä kylässä :D En tajua miten se itseensä sitä virtaa noin kerää, vaikka eilenkin laukkailtiin maastossa melko paljon. Kuitenkin Viki oli kivasti kuulolla ja laukkaakin pystyi säätelemään tarpeen vaatiessa.

Verkkojen jälkeen alettiin tulla pikkuista 3 esteen innaria. Alkuun oli pientä hakemista, kun tultiin hieman liian lujaa, että ei meinattu mahtua väleihin. Kerta kerralta innari alkoi sujua paljon paremmin ja lopulta siinä ei ollutkaan mitään ongelmaa! Seuraavaksi tultiin hetki yksittäisiä esteitä ihan pienillä korkeuksilla, sekä pysty-pysty linjaa. Viki tulti päällisin puolin hyvin. Välillä ei askel oikein sopinut, mutta Viki hienosti pelasti ja esteistä yli.

Sitten alettiin tulla pientä rataa, johon kuului siis innari, lävistäjällä pysty ja pysty-pysty linja. Alotettiin jälleen pikku korkeuksista ja nostettiin pikku hiljaa. Korkeimmillaan tultiin 90-95cm rataa . Tulin vielä pelkkää linjaa, jonka toinen pysty oli korkeimmillaan 110cm - Tykkiviki! Viksu hyppäsi jälleen mielettömän varmasti, yhtään epäröimättä. Lopuksi tultiin vielä yksittäistä okseria, joka oli korkeimmillaan 80cm. Tämäkin sujui oikein kivasti, tosin alkuun kun okseri oli todella matala, Viki hieman liioitteli :D









Hyppäämisen jälkeen lähdettiinkin hieman baanailemaan maneesin vieressä olevalle sänkkärille! Mentiin melko rauhallista vauhtia, mutta pari reippaampaa spurttiakin otettiin, kun piti vauhdilla päästä Helkasta ohi! Pari kertaa yritin saada Vikistä reipasta ravia esiin, mutta jäi haaveeksi kun neidille jäi laukkavaihde päälle.

Loppuun vielä ravailin hetken ympyrällä ravia tuntumalla, jonka jälkeen eteenalas ravit pellolla. Viki venytteli jälkeen tosi kivasti ja toimi muutenkin pellolla ihan huipusti!







Itselle jäi kyllä tosi hyvä fiilis näistä hyppelyistä!  Viki oli jälleen ollut erittäin varma hypätä, yhtäkään pudotusta tai kieltoa ei tullut ja hassuja paikkojakin vain muutama. Ei kyllä voi muuta, kuin olla taas hirmu tyytyväinen neitiin, että ihan vieraassakin paikassa hyppäsi noin hyvin!


Itse sairastelenkin nyt vielä tämän illan kotona päänsäryn ja matalan kuumeen ansiosta, joten näillä näkymin liikuttelen Viksun huomennakin ennen kuin lähden Lappeenrantaa kohti.
Ensi viikonloppuna taas hyppäillään ja sunnuntaina suunnataankin taas 'naapuritallille' lännenratsastuskisoihin - jää nähtäväksi mitä niistäkin tulee! ;D

8 kommenttia:

  1. Teidän hypyt näyttää vaa paremmalta mitä korkeammat esteet on :D! Mutta tosi kiva postaus taas ja Viki on kyllä superheppa kun ei jännittänyt uutta paikaakaan! (ihan selvä kilpailuhevonen ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon! :) Itsestäkin on jostain syystä helpompi hypätä isoja, kuin taas pieniä - tosin niitäkin tulisi treenata jotta saataisiin tekniikkaa paremmaksi. Viki on kyllä kiva, kun ei paljoa uusia paikkoja jännittele :)
      Mutta kiitoksia vielä taas sinulle ihanan piristävästä kommentista :')

      Poista
    2. Hieno blogi sulla! Itse olen tuore lv;n omistaja ja liityin lukijaksesi! :)

      Poista
    3. Kiitos paljon! :) Onnea sinulle ja uudelle hevosellesi :)

      Poista
  2. menetkö kisaamaan sinne lännenratsastuskisoihin Vikillä?

    VastaaPoista
  3. Ihanaa menoa! ja oikein monipuolista tekemistä:) Mukavaa luettavaa ja kaunis heppa!
    http://mimmi--bambi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon kommentistasi :')!
      Kävin katsomassa sinunkin blogiasi ja liityin lukijaksi!

      Poista