perjantai 17. toukokuuta 2013

Tiia & Viki ~ 3kk ♥


Tasan kolme kuukautta sitten elämäni koki suht. ison muutoksen. Ennen olin käynyt tallilla kerran viikossa, mutta Vikiin tutustuttuani tallipäiviä viikossa alkoikin olla enemmän ja enemmän. Siitä lähtien kun Vikiä aloin liikutella, ei ole ollut yhtään kokonaista viikkoa, etten olisi tammaa käynyt moikkaamassa. Nykyäänkin lähes kaikki vapaa-aikani kouvolassa kuluu tuolla kyseisellä tallilla. Mutta en valita! Onhan siellä sentään ihanat ihmiset ja vielä ihanammat hevoset ♥

17. helmikuuta menin siis ystäväni Hennin mukana liikuttelemaan Vikiä. Olimme jo pari päivää aiemmin suunnitelleet että voisin kokeilla Vikiä, ja jos se tuntuu kivalta niin mahdollisesti alkaa liikuttamaan sitä. Aluksi en osannut ratsastaa Vikillä ollenkaan ja hypin selässä miten sattuu, joku Vikissä kuitenkin oli johon tykästyin. Päätin siis alkaa liikuttelemaan Vikiä.


Liikuttelin Vikiä seuraavien viikkojen ajan 3-4krt viikossa, ja pääasiassa kouluiltiin kentällä ja käytiin käppäilemässä maastossa, koska paikat olivat hirmu huonosssa kunnossa eikä missään meinannut päässä menemään kunnolla. Kerran mentiin myös riimulla ja narulla/kaulanarulla/ilman mitään varusteita joka sujui hyvin kunnes neiti Viki päätti poistua paikalta :D Kävimme myös maaliskuun puolessa välissä maneesilla hyppäämässä, jolloin siis hyppäsinkin Vikillä ensimmäistä kertaa.


Reilun kuukauden päästä 24. maaliskuuta startattiin ekat yhteiset kisamme, ja Vikin ensimmäiset koulukisat. Palkintoja ei tullut, mutta kokemusta senkin edestä. Viikko eteenpäin, niin oli meidän ekojen yhteisten estekisojen vuoro. 50cm'stä napattiinkin sitten voitto, joka oli samalla minun ensimmäinen voittoni ikinä :')


Huhtikuu menikin muutoin kotona reenaillen. Kävin myös ensimmäistä kertaa Vikillä maastossa ihan kunnolla että laukkailtiin ym, ja oli varmasti parhaimpia maastokertojani ikinä! Huhtikuussa hyppäsin myös Vikillä ensimmäistä kertaa kotona ja hyvin sujui!


Toukokuun aikana ollaankin jo ehditty pariinkin otteeseen hyppäämään, maastoilemaan paljon, sekä tietysti vääntämään koulua. Vikillä olen jälleen alkanut kehittymään, kun on päässyt hyppäämään kunnolla ja menemään koulua, vaikken aina valvovan silmän alla olekkaan ratsastanut. Eräänä päivänä käytiin myös uittamassa, joka oli eka kertani ikinä uittamassa hevosta :)


Luottamus minun ja Vikin välillä on kehittynyt huimasti näiden 3kk aikana, ja se näkyy jo yhteistyössämmekin, joka on myös parantunut. Uskon että tulen Vikin kanssa vielä jatkamaan pitkään, ja nyt kesän ja tulevana syksynä olisi tarkoitus suunnata esteratoja kohti, ja kentietää vaikka meidät nähtäisiin vielä koulukisoissakin tänä vuonna ;)



Kommenttia postauksesta & videosta saa ja pitääkin antaa! :)

4 kommenttia: