perjantai 17. toukokuuta 2013

"This is my reason to live..." ♥

Tänään päästiin taas Vikin kanssa hyppimään! Tosiaan huomenna oleviin estekisoihin ei päästäkkään, koska ei saatu kyytiä järjestymään, mutta kuukauden päästä koitetaan sit uusiksi ;) Mutta siirrytäänpäs tähän päivään.

Menin tallille joskus vähän jälkeen puol viis ja lähdinkin samantien kentälle kuvailmaan Erikaa ja Helkaa ja nostelemaan heille esteitä. Erikan ja Helkan menosta voitte lukea lisää Erikan blogista! Mun silmään heillä meni ihan kivasti. Tämän jälkeen lähdin talliin laittamaan Vikiä kuntoon, sillä välin kun Henni vielä kävi hyppäämässä Helkalla. Heidän palatessaan takaisin tallille lähdin kentälle Vikin kanssa.

Heti alusta alkaen Viki oli todella hyvän tuntuinen! Ihanan rento ja kevyt ratsastaa. Tehtiin ympyröitä, taivutteluja, avotaivutuksia ja pohkeenäistöjä ravissa sekä käynnissä, jotta sain Vikin kivasti kuulolle ja taipumaan. Laukassa menin aluksi rennommin pidemmällä ohjalla kevyessä istunnassa, jonka jälkeen kasasin Vikin ja se ryhdistyikin oikein kivasti. Otettiin jälleen laukanvaihtoja, jotka sujuivat tosi hyvin! :)

Erikan tultua kentälle kuvaamaan meitä alettiin ottaa hyppyjä. Ensin muutamat verkkahypyt pystylle ja okserille, jotka olivat n. 50cm. Nämä onnistuivat tosi kivasti! Otettiin myös muutama hyppy sarjalle, jonka jälkeen alettiin mennä ratana. Rataa en tarkemmin ala selittelemään, näette sitten videolta :)

Viki hyppäsi ihan äärettömän kivasti ja varman oloisesti! Ei mtn ongelmaa. n. 70cm rata meni aivan ongelmitta. Korkeammassa radassa kiellettiin kerran n. 85cm(?) okserille, jonka jälkeen hypättiin se vähän jännällä hypyllä ja sen jälkeen pariin otteeseenkin tosi kivasti! Muuten ei ollut mitään ongelmia radan hyppäämisessä Viki oli tosi kiva ja toimi hyvin. ♥ Korkeimmillaan hypättiin rataa n. 80-85cm korkuisena. Loppuun tultiin rata matalemmilla (n.60cm) esteillä.

Lopuksi tultiin vielä ns. "kääntämistehtävää", jossa hypättiin 2 ristikkoa tosi lähekkäin. Alkuun ei osuttu tokalle esteelle ja toisella kerralla osuttiin vaivoin. Seuraavalla kerralla ohjasin Vikin ilmeisesti ristikolle huonosti ja askel ei sopinut, jolloin tulin itse kauniisti alas. Mitään pahempaa ei kuitenkaan sattunuun ja tultiin vielä tehtävä uusiksi jolloin se onnistui kivasti.

Ihan loppuun otettiin vielä muutama minihyppy, ja eteenalasa ravit. Viki venyi kyllä tosi kivasti ja olin muutenkin niin miellyttävän tuntuinen ratsastaa lopuksi.

Oon kyllä hirmu tyytyväinen siihen miten meillä meni! Viki oli tositosi hyvä tänään, ja epävarmuudesta ei ollut juuri tietoakaan :) Erikalta sain myös muutamia todella hyödyllisiä istunta vinkkejä, kiitos niistä! :) Ei olisi voinut paremmin mun viikonloppu alkaa!






Huomenna menen ratsastelemaan Vikin palauttelevasti ja ajattelin ensin mennä kevyesti kaikki askellajit läpi ilman satulaa ja lopuksi voisin ehkä touhuilla Vikillä kaulanarulla :)

Sunnuntaina onkin sitten lähtö Kuivalaan, kun Henni menee Helkan kanssa mätsäreihin. Liikutan varmaan vielä Vikinkin sunnuntaina, ensi viikosta en sitten vielä tiedä. Tarkoitus olisi kai hypätä joku päivä taas. Mutta palailen toivonmukaan huomenna taas postailemaan!

4 kommenttia:

  1. Vikillä on aika hassu laukka :D Mutta sä istut siel tosi hyvi ja toi sun esteistunta on iha superhieno! Menitte taas aivan superhyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vikillä on aika normaali lämminverisen laukka :D Kiitos paljon! :)
      Kiitos myös äärettömän paljon kommentistasi! :)

      Poista
  2. Oon kattellut paljon ku meet Vikillä nii mun mielestä sen laukka on kouluratsastuksessa ihan normaalia ratsulaukkaa mutta esteillä näyttää muuttuvan lämminverisen laukaksi! Onko totta? Mutta juu meet Vikil super hyvin & se on muutenki otoosi hieno heppa, itekkin omistan lveen. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viki innostuu ja kuumuu esteillä, jonka takia laukkakin muuttuu paljon enemmän nelitahtisemmaksi kun kouluillessa. Kouluratsastuksessa keskityn aina paljon enemmän laukanlaatuun ja Vikin keskittyy askeliinsa koulua mentäessä :) Esteratsastuksessa ei mielestäni ole sinänsä mitään väliä minkänäköistä se laukka on, kunhan se etenee :)
      Kiitos oikein paljon! Viki on :)
      Kiitos paljon myös kommentistasi ja kivaa kesän alkua sulle ja hepalles! :)

      Poista