sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Super Viki ♥ (viikonloppu)

Laittelen teille taas koottuna tällee yhteen postaukseen koko viikonlopun tapahtumat. Toivottavasti postauksesta tulee teille mieluinen ja saa toki kommentoida mitä tykkäsitte! :)

Perjantaina kouluiltiin Viksun kannsa. Ja heti alkuun haluan sanoa että Viki oli varmaan paras mitä ikinä oon sillä tähänasti mennyt. Se kuunteli tosi kivasti, olin rento ja toimi lähes ajatuksen voimalla. Menin Vikillä loppu raveja lukuun ottamatta koko ajan ilman jalustimia.

Alkuun mentiin kaikenlaisia asetteluja ja taivutteluja ja kokeiltiin myös avotaivutuksia ja pohkeenväistöjä, jotka sujuivat paremmin kuin koskaan! Ravissa mentiin myös paljon taivutteluja sekä hieman pohkeenväistöä.  Laukassa mentiin aluksi vähän rennommin, että annoin Vikin vain laukata, kunnes saatiin laukka pyörimään. Sen jälkeen tehtiin kokoamisia ja pidennyksiä sekä myöskin laukanvaihtoja, jotka sujuivat myöskin hyvin :)

Loppuksi ravailtiin vielä eteenalas lopputravit ja käyntiin kävelemässä pitkät loppukäynnis maastossa (~20min). Vikikin ehti tällä välillä palautua suht hyvin eikä ollut juurikaan enää hikinen tallille päästyämme.
Valitettavasti mulla ei oo tästä kerrasta minkäännäköistä materiaalia, mutta Viki oli silti super, eikä mun tarvii alkaa sitä kuvilla ja videoilla kellekkään todistamaa ;)

Tämän jälkee jätin Vikin karsinaan, heitin sille vähän heiniä, jonka jälkeen lähdin kuvailemaan Hennin ja Helkan menoa läheiselle hiekkatielle sekä lähimaastoihin. Hennistä ja Helkasta laittelen tähänkin videokoosteen. Paremmat selitykset tästä löytyvät Hennin blogista. Seitsemän jälkeen iskäni tulikin hakemaan minua, ja lähdin kotiin.



Lauantaina päästiin taas Vikin kanssa hyppäämään! Pääsinkin ekaa kertaa hyppäilemään Vikillä meidän omalla kentällä. Ja hyppäsin myös taas rataa Vikillä, jota en sillä ollutkaan hypäänyt viime kisojen jälkeen. Alkuun tein normin esteverkan eli vähän käyntiä, ravissa taivuttelut molempiin suuntiin, laukannostoja sekä rennompaa laukkaa esteistunnassa.

Sitten alettiinkin hyppäämään. Otettiin ensin muutamia yksittäisiä hyppyjä pystylle, sekä okserille, ja ne sujuivatkin ihan kivasti. Tämän jälkeen alettiin tulla ratana, näette sitten videolta tarkemmin miten se rata meni. Viki oli tosi tosi hyvä hypätä. Oli tosi varman tuntuinen, ja muutaman kerran vain tuli puomi alas, mutta iloksena voinkin kertoa ettei yhtään kieltoa tullut! Ratana hypättiin siis n.80cm.

Loppuun hypättiin vielä kaarevaa linjaa, jossa toinen este loppujen lopuksi olikin metrin! Olin viimeksi hypännyt niin korkeaa viime syyskuussa, eikä silloinkaan saatu sitä erään pv. ruunan kanssa puhtaasti kertaakaan, kun taas nyt tuo metri sujui ilman ongelmia. Pikkusen oon kyl ylpee Vikistä. ja itestäni hiukan :)

Lopuks henni käväs Viki selässä ja hyppäsi korkeimmillaan jtn 75-80cm(?), jonka jälkeen mie sitten loppuverkkailin Vikin. Viki oli kyllä niin äärettömän hyvä ettei mitään rajaa! Hyvillä mielillä jään oottamaan seuraavaa hyppy kertaa. :)











100cm ♥
Tämän jälkeen kuvailin vielä kun Jenna ja Henni hyppäsivät Fasulla, sekä hetken sitä kun Henni ratsasti Helkalla. Sitten lähdinkin hetkeksi kotiin lepäämään sillä päätäni oli alkanut särkemään ihan hirveästi, ihan yllättäen.

Muutaman tunnin päästä menin vielä tekemään iltatallin. Siivosin alkuun heppojen mökit, heitin heinät ja vedet, haettiin äitini kanssa hepat sisälle (äiti otti helkan, mie Vikin ja Fasun). Lopuksi annoin vielä iltaruuat, sekä laitoin aamuruuat valmiiksi.

Tänään, sunnuntaina kävin Vikin kanssa lähinnä maastoilemassa ilman satulaa. Mentiin ensin hiekkatiellä ympyrällä ravissa ja käynnissä. Viki oli ihan jees. Ajoittain puski hieman sisäpohjetta vasten, joten Vikiä sai olla koko ajan vahtimassa sen suhteen. Otettiin myös muutamat laukat mutta kauaa ei jaksettu vääntää.

Tämän jälkeen käytiin vähän laukkailemassa ja ravailemassa lähimaastoissa. Viki oli tosi innokas, mutta samalla myös tyytyväisen oloinen. Lopuksi käytiin vielä kentällä pyörähtämässä, jotta sain molemmat pohkeen kunnolla läpi. Onneksi kentällä pystyi menemään sateenkin jäljiltä keskiympyrää, sillä se kohta oli ihan hyvässä kunnossa. Reunoille en edes mennyt, koska ne olivat jo edellisenä päivänä olleet hiukan pettävät.

Pääasiassa Viki oli tänään tosi jees ratsastaa. Hiukan jäykkis, mutta hyvä! Tästä on taas hyvä jatkaa ensi viikolle. Tästä päivästäkään ei ole mtn materiaalia, paitsi heilahtanut kännykkä kuva jota en tähän edes kehtaa laittaa :D

Sannan tekemä kollaasi
Sitten haluaisin teiltä vielä mielipidettä yhteen asiaan. Mulla ja Vikillä tulee vajaan 2vk päästä 3kk täyteen, joten haluaisitteko sen kunniaksi esim. videota ja jotain erikoispostausta kuluneista kuukausista? :) Kertokaa mitä mieltä ootte!

4 kommenttia: