tiistai 29. huhtikuuta 2014

Voitokas kisapäivä! [KR Seuraeste 27.4.]

Jälleen yhdet kisat takana päin ja taas ollaan monta kokemusta rikkaampana! Tällä kertaa kisapäivä sujui kaikin puolin oikein mallikkaasti, joten pidemmittä puheitta päästänkin teidät lukemaan mitenkäs meille tällä kertaa kävi kisoissa!



Menin tallille sunnuntaina siinä vähän jälkeen yhdeksän. Laittelin Vikin kaikessa rauhassa kuntoon, siistin jopa sen vuohiskarvat sekä harjan. Hieman ennen kymmentä Hennikin saapui tallille ja siitä jatkoimmekin kohti Kouvolan Hevoskeskusta, Viki kävellen ja Henni pyörällä meidän kanssamme.

Ehdittiin 'suursuolle' hyvissä ajoin ennen 60-70cm luokan alkua. Rata oli hyvin yksinkertainen ja onnekseni molemmissa luokissa sama. Vaikkakin minulla on oikeasti todella hyvä ratamuisti, oli se silti mukavaa, että rata oli sama. Eipähän tarvinnut pelätä, että menee sekaisin. Lähdettiin Vikin kanssa vasta 13. joten meidän täytyi varttua jonkun aikaa, ennenkuin päästiin verryttelemään.


Verkatessa Viki tuntui energiseltä, mutta silti todella hyvältä ratsastaa. Otin alkuun vähän reippaampaa ja 'vapaampaa' ravia ja laukkaa, jonka jälkeen työstin hetken ravia tuntumalla. Loppuun vielä verryttelyhypyt, joissa ei ollutkaan mitään ihmeempiä. Sitten jäätiinkin odottelemaan radalle pääsyä.

Radalla Viki toimi todella kivasti. Avut ja pidätteet menivät läpi ja laukkakin oli mukavan rullaavaa. Askeleet löytyivät esteillekkin tosi hyvin! Uusinnassa tein muutaman tiukahkon käännöksen, jossa en ihan täydellisesti muistanut Vikiä tukea, mutta kaikesta huolimatta hevonen kääntyi ja toimi hyvin! Tuloksena saatiinkin tästä luokasta tuplanolla ja napattiin ykkössija!


Estekuvat © Sanna Telkkinen




Seuraavana oli vielä vuorossa 80cm luokka. Hetken aikaa jouduimme taas odottelemaan verryttelyyn pääsyä, sillä lähdimme muistaakseni 13. myös tässäkin luokassa. Verkka sujui alkuun ihan hyvin, mutta yhtäkkiä Viki innostuikin jostain aivan valtavasti ja siitä tuli hirveän vauhdikas ja kuuma ratsastaa. Verryttelyhypyt sujuivat ihan hyvin, vaikka hevonen vähän juoksikin esteelle.

Ja ei muuta, kuin radalle! Heti radan puolelle päästyämme Viki neiti alkoikin kuumua ja hyppiä pystyyn. Sain onneksi tilanteen rauhoitettua, joten pääsimme aloittamaan radan. Rata sujui ihan jees. Vikillä oli ihan turhan paljon vauhtia, enkä saanut sitä tarpeeksi hidastettua pois, ja tästä syystä osalle esteistä tuli hassuja hyppyjä, kun paikatkaan eivät sopineet. Kaikesta huolimatta tästäkin luokasta tuloksena tuplanolla ja aikakin riitti kolmossijaan!








Kieltämättä meillä on kyllä ollut aivan mahtavat kisakauden avauskisat, jos tuloksia katsotaan. Kolmestarttia ja kolme ruusuketta! Ja sunnuntaina taas jatketaan estekisojen merkissä! Tämän viikon sunnuntaina olisi Vikillä taas koppimatka edessä. Koko tämä viikko treenaillaan ahkerasti ja ei auta muu, kuin varata reilusti aikaa lastaukselle, kyllä se vielä siitä oppii :)!

Maanantaina tosiaan ratsastin Vikin melko kevyesti askellajit läpi kentällä vähän palauttelevasti. Nyt tiistaina olisi tarkoitus lähteä vähän maastoilemaan ja loppu viikosta sitten kouluillaan ja mennään varmaan puomeja/jumppaa tms. ennen kisoja! Koitan päivitellä blogin viimeistään perjantaina, ettei kisapostaus venyisi sitten niin pitkäksi!

Parhaista parhain ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti