lauantai 19. huhtikuuta 2014

'I will treat you like a princess' [Estehyppelyjä - Paljon kuvia!]

Taas on muutama toiminnan täyteinen päivä takana päin. Vikillä on ainakin neidin omasta mielestään ollut varmasti hirveän hauska viikko, sillä siihen on kuulunut niin maastoilua, esteitä, kuin peltoilua. Pidemmittä puheitta kerron teille viime päivien kuulumiset!

Kirkkain tähti mun elämässäni - rakastan ikuisesti ♥
Tiistaina Sirkku tuli ratsastamaan Helkalla, joten mentiinkin samaan aikaan hiekkatiellä. Alkuun otin Vikin kanssa normaalisti kaikki askellajit läpi taivutellen ja asetellen. Viki tuntui suht. hyvältä ja rauhalliselta 'hiekkatie Vikiksi'. Alkuverkkojen jälkeen otettiin muutama hyppy yksittäiselle pystylle. Alkuun mulla oli vähän ongelmia säädellä Vikin vauhtia esteelle, sillä neiti oli todella energinen.

Pikkuhiljaa hypyt alkoivat sujua ja Vikikin syttyi niin, että hypyt tuntuivat ja näyttivät tosi hyviltä ja ilmavilta. Korkeimmillaan hypättiin Vikin kanssa 90cm pysty. Loppuverkoissa Viki oli todella rauhallinen ja paikoitellen jopa hassuntuntuinen ratsastaa rauhallisuutensa vuoksi.











Keskiviikkona Vikillä oli rento palauttelu, tiistain hyppyjen jälkeen. Menin todella rennosti kaikki askellajit läpi pellolla noin 20 minuuttia. Viki oli todella hyvä ja rento ratsastaa, ilman mitään ihmeempiä! Torstaina suunnattiinkin Hennin & Helkan kanssa maastoilemaan. Alku- ja loppuverkat mentiin hiekkatiellä, ja muuten käytiin lähimaastoissa pyörimässä ja ottamassa pari reippaampaa laukkapätkää. Viki oli jälleen elementissään päästessään maastoilemaan! Harmikseni sports trackerini, ei toiminutkaan, joten en saa edes kartasta kuvaa tähän..

Perjantain suunnitelmiin kuuluikin pitää Vikillä viime hetken estereenit, ennen maanantain kisoja. Käytiin heti tallille saavuttuamme rakentamassa kentälle Hennin ja Nooran kanssa rata (näkyy videolla), tämän jälkeen menin laittamaan Vikin kuntoon ja sitten selkään.

Alkuverkassa kiinnitin paljon huomiota kevennykseeni, sekä ravin ja laukan tahtiin ja tempoon. Pikkuhiljaa alkoikin löytyä ihan sellainen ihanteellinen ravi ja laukka. Verryttelyjen jälkeen alettiin tulla ravi ja laukka innareita. Viki toimi näissä ihan hyvin, mitänyt aluksi olisi halunnut hypätä kaikki innarit kerralla.

Innarien sujuttua, otettiin muutamat verkkahypyt, jonka jälkeen aloitettiin hyppääminen. Hypättiin alkuun n. 50-60cm rataa, jota pikkuhiljaa nostettiin n. 70-80cm korkuiseksi. Loppuun tultiin vielä yksittäisenä 95cm okseri. Viki tuntui koko ajan hirveän hyvältä ja varmalta hypätä, eikä minkään näköisestä epävarmuudesta ollut tietoakaan! Näiden treenien saldona tosiaan: 0 kieltoa, 0 pudotusta! On se vaan hieno ♥














Noorakin käväisi Vikin selässä! :)
Tyytyväine poni treenien jälkeen! ♥
Tänään lauantaina Vikillä vuorossa palautteleva eteenalas-treeni, huomenna olisi tarkoitus kouluilla kevyesti ja pääsiäismaanantaina päässäänkin avaamaan meidän kisakausi! :) Startataan siis KJR'n kisoissa 21.4. estekisoissa luokat 50-60cm ja 70-80cm. Halusin mennä tuon pienemmän luokan ihan vain siksi, että saisi vähän hevoseen tuntumaa kisoissa. Meillä on kuitenkin ollut jo yli 5kk kisataukoa..

Palailen siis jälleen kisapostauksen muodossa maanantai-iltana! :)

14 kommenttia:

  1. onko KJR kymijoen ratsastajat joka sijaitsee Rabbelungilla?

    VastaaPoista
  2. Älyttömän upea hevonen sulla, tosi hieno rakenteeltaan (mielestäni, enhän ole perehtynyt lämpösten rakenteeseen vaan suokkisiittolassa suokkien rakenteeseen). Onko tammalla raviuraa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon ihanasta kommentista! :) Kyllä Vikillä on ravikoulutus, mutta koskaan ei ole koelähtöä juossut, vaan siirtyi lähes heti harrastehevoseksi :)

      Poista
  3. Hyvältä näytti teidän hypyt! Meinaatteko kesällä kisata paljon Vikin kanssa :)? Ja miten sä tarkenit topilla?! :00 :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Uskoisin vahvasti, että jonkun verran tullaan kisaamaan kesän aikana, aina kun sopivia kisoja tulee. Mulla oli itseasiassa tosi kuuma, vaikka olikin vain toppi päällä :D

      Poista
  4. Onks sul joku syy käyttää kannuksia Vikillä? :) näytätte hyvältä yhessä, tsemppiä kispihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viki kääntyy esteillä huomattavasti paremmin ja saan tuettua sitä kaarroksissa vahvemmin kannusten kanssa :) Muuten joutuisin mahdollisesti käyttämään turhankin vahvaa pohjetta, joka ei enää olisi kovinkaan kivan näköisä.
      Suuret kiitokset sinulle! :)

      Poista
  5. Voitko tehä Vikin varustepostauksen?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahdollisesti! :D Olen aika laiska tekemään näitä, mutta ehkä!

      Poista
  6. sisäänratsastatteko kiviharjussa hevosia?

    VastaaPoista
  7. Sä laitat facebookkiin kuvia niistä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet ilmeisesti kavereissa facebookissa, joten tule kysymään siellä jos asia niin paljon kiinnostaa! :)

      Poista