keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

'Buenas noches mä oon takasin taas!' [Megapostaus!]

Taas sitä ollaan Suomessa. Tulin tosiaan takaisin jo ensimmäinen päivä tätä kuuta, mutta viime päivät ovat olleet minulle sekä henkisesti, että ennenkaikkea fyysisesti äärettömän rankkoja, joten en millään ole päässyt blogia päivittämään. Nyt kuitenkin luvassa kunnon megapostaus, kera tuoreen materiaalin!


Viikko sitten maanantaina viettelin tosiaan viimeistä päivää Ingelissä ja tosiaan fiilikset olivat ihan hirveän haikeat. Tuntui tosi vaikealta jättää se kaikki taakse, vaikka toki sieltä lähtikin mukaan rutkasti uusia kokemuksia. Näin viikon suomessa olon jälkeen, tuntuu, kuin en olisi poissa ollutkaan. Täällä kaikki oli ennallaan ja pystyin jatkaa siitä mihin olin viimeksi jäänyt - Gran Canarialla vietettyä aikaa en tule koskaan enää saamaan takaisin ja se jos mikä harmittaa. Mutta nyt ei auta muu, kuin suunnata katse kirkkaana eteenpäin!







Viimeinen kuva Gran Canarialta :( Ikävä ♥
Tiistai aamuna palasin siis Suomeen ja kentältä minut tulikin hakemaan Henni ja hänen äitinsä! Kiitoksia vaan tuhannesti heille :') Tiistai päivä jatkuikin samantie heppailulla, sillä heti Kouvolaan päästyämme otettiin suunnaksi talli. Tallilla näin vihdoin Vikin, jota olin ikävöinyt niin paljon ♥ Jälleen näkemisemme ei ehkä ollut kaikista herkin, mutta ainakin omaperäisin :D

Tiistaina olikin siis heti ohjelmassa neidin liikutus. Vikihän oli tosiaan ollut nämä 2kk aikas kevyellä liikunnalla, joten rankasti ei neidin kanssa voitu aloittaa. Menin Vikillä suht. kevyesti ilman satulaa. Otettiin muutamia pikkuhyppyjä, sekä kentällä, että pellolla. Neiti yhdessä vaihessa rupesikin ihan hurjaksi ja päätti heitellä muutamat capriolet. Pysyin kuitenkin kyydissä. Viki oli ihan mielettömän hyvä ratsastaa, joten kuvat puhukoot puolestaan!














Keskiviikkona neidillä oli taasen vuorossa kevyt päivä. Menin alkuun kaikki askellajit läpi kentällä, jonka jälkeen käytiin vielä vähän irrottelemassa ja laukkailemassa pari mäkeä. Viki oli kentällä oikein asiallinen ja siitä laitankin pienen videopätkän alle.Huomioikaa toki etten itse ollut ratsastanut kahteen kuukauteen, eikä hevonenkaan jaksa kantaa itseään täydellisesti. Mäkien laukkailuissa neiti vähän innostui ja heittikin minut carpioleillansa alas. Onneksi mitään pahempaa ei kuitenkaan sattunut.

Keskiviikolta teimme myös Hennin kanssa videopostauksen. Laitan sen näkyviin jahka saan sen koottua! :)


Torstaina päätinkin mennä Vikin kokonaisuudessaan pelkällä kaulanarulla. Viki toimi kokonaisuudessaan ihan kivasti vaikka välillä meiltä puutuikin jarrut neidin innostuessa liikaa. Tällöin ei auttanut muu, kuin nollata tilanne ja 'aloittaa alusta' jolloin neiti toimikin taas paljon paremmin!


Perjantaina vuorossa oli Vikin hypytys. Vikillä ei siis oltu hypätty kunnolla Joulukuun lopun(?) jälkeen, joten mitään vaikeaa tai korkeaa ei menty. Vikihän oli ymmättettävästi todella energinen, mutta epävarmuudesta ei ollut kyllä tietoakaan. Viki innostui aina suuresti esteen nähdessään, mutta muuten neiti oli ihan jees ratsastaa. Korkeimmillaan hypättiin 75cm okseria.

Loppuun otin vielä tavalliseen tapaan ravia tuntumalla ja neiti oli mitä mahtavin! Tuntuu että nyt alkaa taas asiat loksahdella omille kohdilleen, kun saatiin molemmat pitää vähän lomaa toisistamme ;)








Lauantaina käytiin päivällä hamsterinäyttelyissä Jyväskylässä Hennin, Jennan ja Heikin kanssa, joten tallille  ehdittiin vasta myöhemmin illalla. Vikillä oli vuorossa vain palauttelu, joten ratsastin vain n. 20minuuttia eteenalas venytellen. Jenna oli sivusilmällä meitä seuraillut ja Viki oli näyttänyt kuulemma hyvältä!


Sunnuntaina olikin vuorossa heppamessut, eli suuntana Tampere. Tallille ehdittiin taaskin vasta myöhemmin. Päivällä oli satanut vettä/räntää, joten pidettiin Vikille ja Fasulle kävelypäivä ja käytiin niiden kanssa käppäilemässä n.40min.



Maanantaina sekä tiistaina oli Vikin kouluilujen vuoro. Maanantaina menin ilman satulaa, tiistaina satulalla. Ilman satulaa Viki oli ehkä aavistuksen huonompi, mutta tosin maanantaiset virheet johtuivat täysin minusta. Huomasin tämän kun ratsastin tiistaina samoja juttuja, kuin maanantaina. Kaikki virheet mitä teet Vikin selässä, niin Viki peilaa ne kyllä takaisin. Jos minä en rentoudu, ei Vikikään rentoudu. Sisäistettyäni tämän asian alkoi neitikin toimia jo huomattavasti paremmin ja tiistainahan se olikin ihan unelma ratsastaa! :)



Lailan kanssa on tultu puuhailtua melkei jokapäivä jotakin. Henni on nyt pääasiassa ponia liikutellut ja minä olen siinä samalla hoidellut tallin toistaponia. Itsehän tosiaan onnistuin tippumaan Lailalta sen verta pahasti, että parempi antaa Hennin mennä ponilla näin alkuun!


Tänään keskiviikkona tuleekin hieroja hieromaan Vikin! Saas nähdä mitä mieltä hän neidistä on :) Loppuviikosta olisikin tarkoitus hyppäillä, saas nähdä mitä keksitään! Mielipiteitä tästä postauksesta saa toki antaa! Oliko tarpeeksi tuoretta materiaalia ja tekstia?

10 kommenttia:

  1. Musta sä voisit kertoo myös enemmän Lailasta, vaikka tää blogi on luultavasti enempi Vikille. Mun mielestä ois kiva lukee Lailastakin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulen kyllä myöhemmin kertomaan Lailastaki, mutta vielä en jaksanut siitä kirjoittaa, kun en tosiaan ole mitään ihmeellistä ponin kanssa tehnyt!

      Poista
  2. Hyvä postaus :)! Ootte Vikin kaa nii hieno pari ;)♥

    VastaaPoista
  3. Kuka toi toisen yhteiskuvan keskimmäinen on? Jenna?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisen yhteiskuvan keskimmäinen on Janitan elämää blogin kirjoittaja :) Ei suinkaan Jenna!

      Poista
  4. Miksi tipuit Lailalta? ;) Kiva postaus! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laila halusi kotiin, joten teki u-käännöksen ja lähti juoksemaan porteista ulos :D Kiitos! :)

      Poista
  5. Kiva postaus! Just perfect määrä tekstii ja kuvii!!!! Oot kaunis ja ratsastat niin hyvin (kateellinen täällä :) ) ja hyvinhän teillä näyttää tauon jälkee sujuvan.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset ihanasta ja piristävästä kommentista! :')♥

      Poista