sunnuntai 4. toukokuuta 2014

'If you gave me a chance I would take it' [Vappufiilistelyä & estekisoja!]

Taas kerran yksi viikko pulkassa. Olen lievästi sanottuna pettynyt itseeni etten jaksa postailla hirveän montaa kertaa viikossa ja sitten viikon lopulla tuleekin kirjoitettua hirveä hehtaarin kokoinen postaus jota harva varmaan jaksaa edes lukea. Kuitenkin, tähän viikkoon on mahtunut jos jonkinmoista tapahtumaa ja pyörähdettiimpä taas sunnuntaina estekisoissa! 


Maanantaina viikko alkoi Vikin palauttelulla kisojen jäljiltä. Ratsastin Vikillä melko kevyesti ilman satulaa kaikki askellajit läpi. Viki oli alkuun aavistuksen rauhaton ja epätasainen edestä, mutta loppua kohden parani huomattavasti ja lopulta olikin todella miellyttävän tasainen ratsastaa.

Tiistaina lähdettiinkin maastoilemaan ja mukaan tulivat myös Nea ja Helka. Käytiin reilu 8km lenkki, johon sisältyi jonkun verran ravia, paljon käyntiä ja pari reippaampaa laukkapätkää. Lopuksi verkattiin eteenalas hiekkatiellä. Käytiin myös vähän kahluuttelemassa poneja uittopaikalla! Viki käyttäytyi oikein asiallisesti koko maaston ajan, eikä pahemmin kuumunut edes laukassa.


Keskiviikkona vietettiinkin vapun aattoa, joten pitihän meidän vähän fiilistellä vappua ponejemmekin kanssa! Koristeltiin Viki ja Helka, sekä tottakai itsemme, serpentiinillä ja käytiin ottamassa pellolla kuvat! Viki alkuun pelkäsi paljon maassa näkyvi serpentiinejä, toisin kuin Helka joka oli syödä ne :D




Vappu fiilistelyn jälkeen riisuttiin koristeet ja lähdettiinkin ratsastamaan. Mitenkään erityisen vakavasti tätä ratsastusta ei kyllä ilmeisesti otettu, sillä päällisin puolin se koostuikin ojien hyppelyistä ja mäkien laukkaamisista. Näiden lisäksi otettiin kuitenkin huolelliset alku- ja loppu verkat. Pidemmittä puheitta antaa kuvien puhua puolestaan! Kaikista keskiviikon kuvista kiitos Tiia H.!















Torstaina suunnattiinkin Hennin kanssa poneilla käyntimaastoon, ponit tosin olivat eri mieltä tästä käynti maastosta joten otettiin sitten parit pätkät ravia ja laukkaa, mutta pääasiassa käveltiin. Perjantaina ratsastin Vikin kentällä kaulanarulla, ja ai että neiti tuntui hyvältä! Viki tuntui varmasti tänään parhaimmalta mennä kaulanarulla, kuin koskaan ennen. Otettiin myös muutama hyppy n. 70cm pystylle ja käytiin kerran laukkaamassa pellolla oleva lenkki. Viki vaikutti lopussa tosi tyytyväiseltä ja rennolta! :)

Lauantaina tarkoitus oli kouluilla Vikillä kevyesti, mutta eipä siitä tullutkaan mitään kun neiti oli päättänyt, että hän säikkyy ja kyttää kaikkea mahdollista. ratsastin Vikin vain rennoksi molemmissa suunnissa, jonka jälkeen lopeteltiin.

Käytiin torstain maastoreissulla vähän tutkiskelemassa yhtä taloa! :D

Pari kuvaa lauantailta
Sunnuntaina olikin taas vuorossa seuraestekisat, tällä kertaa Kiviharjun tilalla, joka siis tarkoitti, että sinnehän oli matkattava kopilla. Koko tämä viikko oltiin joka päivä Viki lastattu, jotta saatiin siitä neidille kunnon rutiini ja harjoitukset sujuivatkin miltei ongelmitta. Sunnuntai aamuna oli kuitenkin pieni jännitys meneekö neiti koppiin vai ei, mutta sinnehän se käveli ihan suoraan, joten päästiinkin kisapaikalle miltei tunti ennen luokkani alkua.

Starttasimme siis Vikin kanssa luokat 60cm ja 80cm. Tiedostan kyllä että 60cm on aikas pieni luokka meille, mutta halusin ottaa pienemmän luokan alle ns. 'lämmittelyluokaksi', sillä olen todennut sen olevan ihan hyvä Vikin kanssa. katseltiin alkuun kisapaikalla 40-50cm luokkaa, jonka jälkeen otettiin Viki ulos ja menin ulkokentälle verkkaamaan.

Ulkokentällä Viki oli oikein rennon letkeä ja miellyttävä ratsastaa. Maneesi verkkaan mennessä Vikin alkoikin ottaa jostain kierroksia ja neidistä tulikin huolestuttavan vauhdikas ratsastaa. En saanut neitiin kunnolla otetta ja Viki kiikuttikin minulla välillä, kuin märkää rättiä. Otettiin muutamat verkkahypyt, jotka sujuivat ihan hyvin. Tämän jälkeen mentiin ulos maneesista odottelemaan vuoroamme.

60cm rata olikin meidän osaltamme hieman mielenkiintoinen. Vikillä oli ihan turhan paljon vauhtia, enkä saanut sitä millään kitkettyä siltä pois. Kutos esteelle tein itse hirveän huonon tien ja tyrkkäsin Vikiä liikaa, joten napattiin puomi matkaan, muuten päästiin rata puhtaasti. Ei mikään hyvä suoritus, enkä tosiaan ole tyytyväinen, mutta välillä näinkin. Tässä luokassa saimme siis tulokseksi 4vp, sij. 9/12.







80cm rata sujuikin jo sitten huomattavasti paremmin. Hypyt sujuivat paremmin ja varsinkin uusinnan sujumiseen olen todellä tyytyväinen. Viki oli hyvä ratsastaa, jokseenkin energiaa löytyi ihan turhan paljon. Myönnän kyllä, etten itse muista kisoissa ratsastaa hevosta yhtä hyvin kuin kotitreeneissä, unohdun vähän haaveilemaan ja seisomaan jalustimille, jolloin koko kontakti hevoseen katoaa. Onneksi nämä asiat ovat korjattavissa treenillä! Tulokseksi siis tästä luokasta 0/0vp ja olimme ainoita puhtaan radan suorittajia, joten voittohan sieltä napsahti! :)










Parin viikon aikana ollaan nyt siis starttailtu viisi kertaa ja näistä kerätty yhteensä neljä ruusuketta! Ei siis lainkaan paha. Näillä näkymin jäädän muutaman viikon, ehkä yli kuukaudenkin kisatauolle, mutta kesällä meidät tullaa taas näkemään kisaroilla, ja todennäköisesti myös alueluokissa! :)



Yhteiskuva Tiian & ZsaZsan kanssa! :) -  Tiiat ja Tammat ;)

8 kommenttia:

  1. Siis vauu! Onnittelut kaikista ruusukkeista! Mielestäni on ihan hyvä ottaa pienempi luokka "verkkaluokaksi" varsinkin kun ei ole isoista korkeuksista kyse :) Mutta silti teidän meno näyttää aina paremmalta mitä isompia esteet ovat. . . :-DD
    Mutta tosi kiva ja monipuolinen postaus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia jälleen kommentistasi :') Jep tuo pikkuluokka on aina niin kätevä ottaa alle, ennen isompaa korkeutta, mutta olen itsekkin sitä mieltä että Viki on paljon parempi ratsastaa isommilla esteillä :)

      Poista
  2. Vautsi, hyvinhän teillä meni :) Ootte tosi hyvä pari pakko sanoa, ja tsemppiä teille jatkoon.
    Sulla on Tiia tosi kiva blogi, jota tykkään lukea, vaikkei postauksia usein tulisikaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset sinulle! Todella mukava kuulla, että blogini miellyttää :)

      Poista
  3. Minkälaiset maastot siinä teidän tallin lähellä on? Mietin vaan kun se on niin lähellä keskustaa (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella hyvät maastot kyllä löytyy, metsäpolkuja ja pikkuteitä on aikas runsaasti :) Yllättävän hyvät maastot, vaikkakin talli on ihan keskustan tuntumassa. :)

      Poista
  4. Musta sun ratsastus on yhtä rumaa isoilla kuin pienillä esteillä. Älä ota tätä ittees en millään pahalla sano! Mut silti onnea voitosta! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi kiva tietää mikä ratsastuksessani tekee sen rumaksi? Myönnän, hevonen ei ollut parhaimmillaan ja sekoiliaskelissaan, mutten mielestäni ratsastanut rumasti. Mulla oli jalka suht hiljaa, pohje lähellä, ohjastakaan en ihmeellisemmin nykinyt.
      Mutta kiitos kuitenkin kommentistasi!

      Poista