tiistai 22. huhtikuuta 2014

Kaikkea muuta, paitsi onnistunut kisapäivä...

Nyt on tämäkin kisakausi avattu, tosin päivä  ei sujunutkaan ihan toivotulla tavalla... Lauantaina Vikillä oli kevyt n. 20min eteenalas treeni ja sunnuntaina vähän puomityöskentelyä. Molemmat treenit sujuivat hyvin, joten jäin hyvillä mielin odottelemaan kauden ensimmäisiä kisoja!


Maanantai aamuna suunnattiin vähän jälken yhdeksän tallille Hennin ja Claran kanssa laittamaan Vikiä kuntoon. Jenna olikin saapunut ajoissa paikalle, joten pääsin heti harjaamaan Vikiä ja laittamaan sille suojat jalkoihin. Olimme varanneet kunnolla aikaa, jotta olisimme ajoissa kisapaikalla, mutta toisin kävi.

N. 20 vaille kymmenen alettiin lastaamaan Vikiä, mutta heti alkuunsa neiti veti stopit ja päätti, että hänhän ei koppiin mene. Vikin kanssa oli tosiaan viime viikolla harjoiteltu 3-4krt lastausta ja kopissa oloa ja neiti oli toiminut täysin ongelmitta, joten tämänpäiväinen pelleily tuli täysin yllätyksenä.

Reilu tunti me Vikiä lastattiin, kunnes päästiin lähtemään kisapaikalle. Kello oli jo kuitenkin niin paljon, että jouduin perumaan osallistumiseni 50-60cm luokkaan. Yhden menetetyn luokan lisäksi tämä Vikin pelleily maksoi Jennan varpaan kynnen, Hennin ranteen (lihas/jänne/hermo venähti) ja sormetkaan eivät säilyneet haavoitta. Tuli kyllä todella puun takaa tuo neidin 'pelleily'. Nyt ei auta muu, kuin treenata ja treenata vähän lisää! 

Kisapaikalle ehdittiin  kuitenkin hyvin ennen 70-80cm luokan alkua, joten Vikillä oli aikaa palautua kuljetuksesta aiheutuneesta stressistä ja minulla oli hyvin aikaa opetella rata ja kävellä se. Rata oli yksinkertainen ja jäi hyvin mieleen. Radan kävelyn jälkeen hyppäsin Vikin selkään ja lähdin verryttelemään.

Huomasin heti, että neiti oli todella väsynyt, joten otin pikaisen verkan ja pari hyvää hyppyä suuntaa kohden. Neiti oli vähän häslä, mutta tilanteen huomioiden se sallittakoon. Käveltiin vielä jonkun aikaa, ennen meidän suoritusta.




Radalle mennessä saatiin hypätä vielä yksi verkkahyppy. Hyppy ei onnistunut mitenkään täydellisesti. Viki oli hukassa, minä olin hukassa ja tiekin oli maailman erikoisin.. Rataa en ala sen erikoisemmin selittämään, mutta Viki oli niin väsynyt radan aikana, että mitään hirveän ihailtavaahan se meno ei todellakaan ollut.

Saatiin radasta tuplanolla, vaikka meno oli mitä oli. Viki oli väsynyt tunnin lastauksesta ja kuljetusmatkakin oli stressannut sitä lisää. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen siihen miten meillä meni. Olivathan nämä kauden avauskisat ja aina pitää olla jotain mistä parantaa. Sijoituttiin lopulta sijalle 3/10, joten vähemmästäkin pitää olla ylpeä hevosesta, miten se tsempasi itsensä radan läpi :)


Kisapaikalla Viki meni kuitenkin taas ihan hyvin koppiin ja matkustikin nätisti. Tallilla hoidettiin Viki, jonka jälkeen suunnattiinkin sairaanlanmäelle näyttämään Hennin kättä lääkärille. Mitään pahempaa ei onneksi löytynyt, joten sen pitäisi levolla parantua. Myöhemmin kävin vielä leikkimässä lääkäriä, kun hoidin ja paketoin Jennan varpaan.

Epäonni ei kuitenkaan loppunut vielä tähänkään, kun Helka päätti illalla astua Hennin varpaille. Että tämmöinen epäonnistumis täyteinen tämä päivä. Toivottavasti seuraava kisapäivä tulee olemaan edes astetta paremmin, tämä päivä veti kyllä pohjat kisakauden avaamiselle!

Sunnuntainakin olisi tiedossa yhdet kisat, jonne ei onneksi tarvitsisi kopilla lähteä, mutta saas nähdä saanko ilmoituttua niihin, kun en vielä kipatunnuksia omista. Tosiaan kävin keskiviikkona suorittamassa aluelupakoulutuksen ja -kokeen ja ihan heittämällähän se läpi meni. Tarvittavat kvaalitkin meillä on jo kasassa, joten aluelupia odotellessa! ;)

3 kommenttia:

  1. Pakko nyt kommentoida sen verran kun verkassa teitä katselin että ompas pirun paljon parantunut laukka Vikillä, vaikka nelitahtista olikin niin sellaista rauhallista :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että kehitystä on havaittavissa :)! Kiitos paljon kommentistasi!

      Poista
  2. Hyvinhän se meni.oot mahtava ratsastaja ja viki on niiiiiiiiiiiiiin ihanaaaaa!!!!!!!

    VastaaPoista