maanantai 15. heinäkuuta 2013

Viikonloppu (kunnon estetreenit!)

Perjantaina ratsastin Vikin kevyesti ilman satulaa kaulanaurulla, vaatimatta hevoselta mitään ihmeellistä. Menin kaikki askellajit läpi ja kääntelin Vikiä pelkin painoavuin. Käytiin myös vähän laukkailemassa pellolla, jonka jälkeen ravailtiin hetki kentällä. Viki oli oikein kiva ja rento ratsastaa sekä kuunteli hyvin.

Lauantaina käytiin Jennan kanssa uittamassa Vikiä ja Fasua. Uittopaikallamme oli myös samaan aikaan muutama ihminen laskemassa venettä ylös veteen, joten sitä venettä piti sitten hetken aikaa ihmetellä. Viki kuitenkin käytäytyi kaikesta huolimatta hyvin ja nautti kunnolla uimisesta! :)

Sunnuntaina käytiin jälleen hyppäämässä tuttujemme kentällä, Koivurannan ratsutilalla. Edellisistä hyppelöistämme siellä voitte lukea tästä postauksesta. Jenna oli jälleen suunnitellut meille radan jota hyppäsimme.

Aloitin taivuttelemalla Vikiä käynnissä, jonka jälkeen jatkoin ravissa ja laukassa. Viki kuunteli hyvin ja toimi oikein kivasti eikä vielä kaahottanut, tai säheltänyt muuta omaa juttuaan. Otettiin molemmissa kierroksissa verkkahypyt n. 70cm pystylle. Hypyt sujuivat hyvin vaikka askel ei aina sopinutkaan.

Verkkailujen jälkeen aloitettiin hyppäämään rataa. Ensin tultiin rata n. 70cm korkuisena ja siitä pikkuhiljaa ylöspäin, kun kaikilta sujui tietty korkeus hyvin. Vikin kanssa hypättiin korkeimmillaan 95cm rataa. Loppuun tultiin vielä pysty-okseri kaarevaa linjaa jossa pysty oli koko ajan 80cm ja okseria nostettiin hieman. Korkeimmillaan okseri oli 105cm.

Omasta mielestäni tämän päivän treenit sujuivat tosi hyvin, Viki oli älyttömän varma ja hyvä hypätä, varsinkin jos vertaa viime kertaan ko. tallilla, jolloin Viki oli epävarma hirmu montaa estettä kohtaan, tänään ei ollut epävarmuudesta tietoakaan. Yhtäkään kieltoa ei tullut ja vain pari pudotusta - nekin lähinnä omien mokien takia.













Taas on yksi viikko saatu pulkkaan, ja kerrassaan oikein kivasti onnistunut viikko. Ensi viikolle ei vielä hirveästi ole suunniteltu mitään, huomenna ratsastan Vikin palauttelevasti ja keskiviikkona Ella ratsastaa Vikillä.

Lisäksi reilun kolmen viikon päästä menen Vikin kanssa kaksi päiväiselle maastoeste kurssille ja ensi kuulle on myös tiedossa 2-3 estekisat, joissa hyppäillään 70cm ja 80cm luokkia :)

Blogiin olisi tarkoitus päivittää uusi ulkoasu, kun bannerin tekijä löytyisi. (Vink, vink! Hienosta bannerista voin antaa jotain korvaustakin!) Sekä tarkoituksena olisi tehdä esittely sivut minulle sekä Vikille. Katsotaan miten aika riittää niiden tekemiseen.

2 kommenttia: