perjantai 12. heinäkuuta 2013

Alkuviikko (maastoa, jumppista...)

Maanantaina ratsastelin Vikin palauttelevasti kentällä sunnuntaisten kisojen jälkeen. Taivuttelin ja asettelin huolellisesti hieman pidemmällä ohjalla kaikissa askellajeissa. Viki oli tosi jees ratsastaa - mitä alkuun vähän jäykkä mutta loppua kohden tosi hyvä! Laukassa varsinkin Viki oli hirmu rento ja myöskin näytti ja tuntui hyvältä!

Käytiin myös Hennin & Helkan seurana baanailemassa pellolla ja Vikillä oli kivaa! Lopuksi ravailin vielä eteen alas molemmissa suunnissa.

Tiistaina käytiin kaikki kolme, minä, Henni ja Jenna, heittämässä yhdessä reilun tunnin maasto.Käytiin pyörimässä metsissä, sekä kahluuttamassa hevosia ja otettiin muutamia laukkapätkiä. Maaston jälkeen otettiin hiekkatiellä vielä askellajit tuntumalla läpi ja Viki oli ihan jees!

Keskiviikkona sateen takia, päädyttiin kouluilemaan koirakoulutus kentälle kolmisin. Itse en henkilökohtaisesti tykkää kouluilla Vikin kanssa kunnolla missään muualla, kuin kunnon kentällä, joka selittänee myös sen, ettei Vikikään ollut parhaimmillaan.

Pääasiassa koitin ratsastaa vain Vikin rennoksi kaikissa askellajeissa, siten että se taipuisi ja kuuntelisi minua. Pikkuhiljaa pieni rentouskin löytyi, jonka jälkeen taivuttelutkin alkoivat sujua helpommin. Pari kertaa yritettiin pientä pohkeenväistöä ja taidettiin me pari askeltakin väistöä saada :D

Mitään ihmeempiä en tällä kertaa edes yrittänyt tehdä, juurikin tuon yllämainitsemani syyn takia.

Torstaina mentiin Jennan kanssa Vikillä ja Fasulla neljän esteen jumppista. Aloitettiin ihan pikku ristikoista ja kun aina kun sujui hyvin niin nostettiin vähän korkeutta. Korkeimmillaan tulin Vikin kanssa 95cm (yksi este 95cm, muut matalampia).

Vikillä oli taas vaihteeksi hirveästi virtaa, eikä se aina olisi malttanut keskittyä. Aina ei askeleet sopineet esteille ja väleissäkin tuli vastalaukkaa ym, mutta päästiin myös monesti tuleman linja, ilman mitään ongelmia. Yhtään kieltoa ei tullut, ja vain muutama puomi tuli alas, joten ihan hyvin onnistuneet treenit siis. Kaikenlisäksi Viki oli äärettömän varman tuntuntuinen ratsastaa, eikä epävarmuudesta ollut tietoakaan - jos vertaa esim. viime jumppistreeniimme.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti