tiistai 23. heinäkuuta 2013

Maastoilupäivitys!

Lauantaina käytiin Vikin kanssa kahdestaan maastouilemassa. Käveltiin ensin tosi pitkät alkukäynnit (~20min), jonka jälkeen lähdettiin pitkälle laukkasuoralle. Alkuun ravailtiin jonkun verran ja tein temponvaihteluita ravissa. Hetken päästä alettiinkin jo laukkaamaan. Annoin Vikin mennä alkuun vähän löysemmällä ohjalla ja pidempänä, samalla säätelin itse istunnalla laukkaa. Tämä onnistuikin ihan kivasti.

Laukattiin ja ravailtiinkin koko pitkä suora ja lopulta löysimmekin itsemme Askon pihasta! :D Hetken ihmeteltyämme palattiin samaa reittiä takaisin tallille - ravaillen ja laukkaillen. Otin loppuun vielä hiekkatiellä askellajit läpi ja Viki oli ihan miellyttävän oloinen ratsastaa.

Pahoittelut huonolaatuisesta kuvasta...
Sunnuntaina Viki vietti todella kevyttä päivää. Kävin Vikin kanssa vajaan tunnin kävelylenkin maastakäsin. Käppäiltiin vähän metiköissä ja osittain myös ihmisten ilmoilla jalkakäytävällä. Viki toimi koko ajan oikein asiallisesti, ei ole mitään moitittavaa neidin käytöksessä! Hetkeksi saimme myös kävely seuraa Emmasta ja hänen kaveristaan. Tämän ihmeempiä en lauantaina Vikin kanssa puuhastellut.

Maanantaina käytiin kolmestaan, minä, Henni, Jenna, heittämässä suht. pitkä ja rankka maasto. Matkaa kertyi reilu 10km ja aikaakin meni n. 1½h. Aika pitkälti käveltiin, mutta otettiin myös reippaampia ravi- ja laukkapätkiä mukaan. Tiellemme osui myös muutamia 'maastoesteitä' (=puunrunkoja ja ojia), joita sitten hyppäsimme muutamia kertoja.

Viki hyppäsi tosi varmasti ja innostuneen oloisesti, eikä epäröinytkään kuin kerran ja silloinkin vain ihan vähän. Mielenkiinnolla kyllä odotan mitä reilun parin viikon päästä oleva maastoestekurssi tuo tullessaan, siellä päässäänkin hyppäämään maastoesteitä ihan kunnolla! :)

Maaston jälkeen taas rennot eteenalas ratsastelut hiekkatiellä ja Viki toimi jälleen ihan mukavasti. Ajoittain puski hieman sisäpohkeenläpi, mutta pääasiassa oikein kiva!



Loppuviikosta Ella on sanonut tulevansa pari kertaa ratsastamaan Vikillä, lisäksi minun olisi tarkoitus hypätä sillä joku päivä, sekä viikonloppuna ajattelimme lähteä Vikin ja Helkan voimin raviradalle baanaamaan! Saa nähdä mitä tämä viikko tuo tullessaan :)

6 kommenttia:

  1. Kannattaa jättää maastoillessa kannukset pois, ettei heppa turru niihin turhaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jepp, niin kannattaa :D En itse vain tajunnut niitä ollenkaan ennenkuin maaston jälkeen, kun olen tottunut pitämään niitä saappaissa kiinni :p

      Poista
  2. Onks Vikil ajettu ollenkaa??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On sillä näkökää radallekki päästy =D Tiiätkö yhtää et miks sil ei oo ajettu enempää??

      Poista
    2. Jos tarkkoja ollaan niin koskaanhan Vikillä ei ole kilpaa ajettu. Koelähtöön se on ilmoitettu, mutta ei sitten kuitenkaan ole menty. Yhtään en osaa sanoa tarkemmin että miksi näin.

      Poista