lauantai 20. heinäkuuta 2013

'You are the reason why I wake up everyday..' (irtojuoksutusta, ilman satulaa jne..)

Maanantaina liikuttelin Viksun koulusatulan kera eteen-alas taivutellen ja asetellen kaikissa askellajeissa. Viki oli tosi kivan rento ja kuunteli hyvin. En tehnyt mitään ihmeellisempää, sillä tarkoitus oli vain palautella Viki edellis päivän hyppäilyjen jäljiltä.

Maanantaina myös grillailtiin hampurilaisia tallilla ja pestiin suojia. Tulipa muuten todettua, että meillä on ihan törkeän paljon suojia! :D Jospa niitä alkaisi jossain vaiheessa myymään...



Tiistaina ratsastin Vikillä suht. kevyet treenit, aluksi n. 20min kentällä kaikissa askellajeissa tuntumalla, jonka jälkeen siirryin pellolle. Kentällä Viki oli alkuun hieman jäykkä, mutta pienen taivuttelun jälkeen vetreytyi kunnolla, jonka jälkeen neiti olikin ihan kiva ratsastaa.

Pellolle siirryttyämme laukattiin ensin pari kertaa meidän ns. 'laukkalenkki'. Tämän jälkein siirryin ympyrälle työstämään Vikiä ravissa ja laukassa. Tamma oli tosi kiva sekä laukassa että ravissa. Askelta oli helppo säädellä ja silti hevonen pysyi hyvin kuolaintuella. Loppuun ravailin pellolla vielä eteen-alas loppuravit.

Keskiviikkona Ella oli käynyt taas ratsastamassa Vikillä, joten itse sain vapaa-illan talleilusta :)

Torstaina käytiin Hennin kanssa liikuttelemassa ponit ja tehtiin samalla iltatalli - ja Sannakin oli kuvailemassa meitä! :) Ratsastettiin Viki ja Fasu hiekkatiellä ja laukattiin ihan siinä hiekkatien vieressä pari mäkeä. Isompien liikutuksen jälkeen Henni liikutti vielä pikaisesti Helkan hiekkatiellä.

Viki oli tänään tosi hyväntuntuinen ratsastaa - huomasi kyllä, että Ella oli eilen läpiratsastanut neidin! Ei tehty taaskaan mitään ihmeellistä, sillä en erityisemmin tykkää mennä Vikillä hiekkatiellä. Ratsastin vain pääasiassa hevosta niin että saisin sen kulkemaan rentona.

Tehtiin pienimuotoinen 'videopostaus', jos sitä sillä nimellä voi edes kutsua, koska pääasiassahan siinä on vain ratsastusta.


Pahoittelen huonolaatuisia kuvia - nappasin vain muutaman kuvan suoraa videolta.



Perjantaina irtojouksutettiin Viki Sannan ja Hennin kanssa kentällä. Viki käyttäytyi oikein asiallisesti, vaikkakin laukan sijasta Viki ravasi paljon mielummin. Juoksutuksen lopussa käväisin vielä itse Vikin selässä ilman mitään varusteita. Ravattiin ja laukattiin muutama kierros ja kääntelin samalla Vikiä painoavuin. Lopuksi kävelin tamman kanssa loppukäynnit maastakäsin.

Kieltämättä todella ihana huomata miten hyvin olen alkanut luottamaan Vikiin, että uskallan sen kanssa tehdä paljon enemmän, kuin mitä olen ennen päässyt tekemään. :)











Viikonlopun kulusta en vielä paljoa tiedä, sillä mitään ihmeellistä ei päästä tekemään viime päivien sateiden takia -> kenttä aivan märkä, mutta eiköhän myö jotakin keksitä! :)

17 kommenttia:

  1. Onks Vikil koska ihan vaan vapaata? O.o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvemmin, hevonen ei tarvitse vapaapäiviä, se on ihminen joka niitä aina itselleen haluaa. Vikillä on kuitenkin kevyitäkin päiviä viikossa.

      Poista
    2. Väitätkö ihan oikeesti ettei hevonen tarvitse vapaapäiviä? :O

      Poista
    3. Perus harraste hevonen ei vapaa päivillä juurikaan mitään tee. hevonen kuitenkin liikkuu vain sen 1h/pv ja loput 23h lepää. Rennompia päiviä kuitenkin pidetään ainakin pari viikossa (liikkuu niinäpäivinä siis n. 20-30min ja silloinkin rennosti).

      Poista
    4. Jos ite juoksisin tunnin päivässä haluisin kyl ees yhen kunnon vapaapäivän viikos.. Kyl vissiin Fasul ja Helkallaki on vapaapäivät(1), vaikka ne on perus harrasteputteja?

      Poista
    5. Sinä oletkin ihminen, et hevonen! Täysin eri asia :) Helkalla on silloin tällöin vapaa päiviä, muttei myöskään Fasulla ole koskaan ihan täysin vapaata päivää.

      Poista
    6. Kuulkaahan nyt.. Hevonen en tosissaan tarvitse vapaapäiviä, ei todellakaan. Ne on ihan ihmisen vapaapäiviä, ei hevosen. Miettikää vähän, se eläin on luotu liikkumaan ja se tuntikin päivässä on melko vähän, etenkin kun meillä ei ketään näistä kolmesta ratsasteta päivittäin hikeen asti. Ja ei nämä ole ihan perättömiä juttuja, opiskelen hevosalaa ja ollaan käyty kyllä näitäkin asioita läpi. Helkallakaan ei tarvitsisi vapaapäiviä minkään muun takia, kun sen että se on loppujenlopuksi niin nuori, että yritetään sillä tavalla pitää sen työskentelymotivaatiota yllä. Vikilläkin on joskus kuitenkin vapaapäiviä, muttei se niitä tarvitse, eikä se tunnu neidin elämää haittaavan millään tavalla vaikkei täysin vapaita päiviä vietäkkään.

      Miettäkää kuinka paljon hevonen liikkuu luonnossa? :D paljonPALJON enemmän kuin nämä ratsuhevoset ja olisi hyvä että hevonen pystyisi olemaan niinkuin hevosen kuuluu ja liikkua mahdollisimman paljon.

      Käsittämätöntä millaista porukkaa nykyään on, se on HEVONEN, se on luotu liikkumaan. Eri asia on sairas/vanha hevonen, sille on oikeutettu vielä vapaapäiviä, tai ei nekään hyvää tee, mieluummin vaikka kävelyttää maastakäsin kun laittaa seisomaan tarhassa/tallissa.

      Kiitos olen puhunut :)

      Poista
    7. No entäs jos puhuttaisiin hevosesta, joka tekisi päivässä noin 3-4h töitä, eikö sekään muka ansaitse vapaapäivää, esim.tuntihevoset?

      Poista
    8. Tuntihevoset ovatasia ihan erikseen. Mielestäni tuntihevonen ansaitsee ainakin yhden vapaan viikossa.

      Poista
    9. Yks vapaa on ihan ok tuntihevoselle, jos se siis tekee useamman tunnin päivässä tai jos hevonen on vähän nuorempi ja aloittelee vasta tuntihevosen hommaa. Nuorten hevosten kanssa täytyy pitää vapaapäiviä, että mielenkiinto säilyy. Ei se kyllä tuntihevosii liikkunu mutta kuitenkin :D

      Mutta me puhutaan nyt yksityisestä lämminverisestä, jolla on etenkin se juokseminen veressä :D

      Poista
    10. Jokainen voi olla asiasta omaa mieltä ja eiköhän jokainen päätä itse tarvitseeko oma/liikutus/hoitohevonen vapaapäiviä vai ei ;). Ja jos tiian mielestä Viki ei tarvitse vapaapäiviä niin se on Tiian päätös :).

      Poista
  2. kiva blogi :--)
    mut miks hengaat sannankaa XDD ku etkö vihaa sitä o:? taino näin oon ainaki kuullu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti :) Oma asiani kenen seurassa olen, ja muutenkaan ei kuulu tapoihini vihata ihmisiä - eikä näin ollen Sannaakaan :)

      Poista
  3. Kirjoitatko enää jerrystä ja oletko jo lopettannut jerryn suhteen? Olis ihan kiva tietää siitäkin ponista jotain. Toivottavasti vastaat tähän koska haluan tietää mitä jerryponylle kuuluu nykyään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jerrystä en siis enää kirjoittele, koska kyllä olen lopettanut Jerryllä ratsastamisen/treenaamisen/kisaamisen. Jerry tekee edelleen tuntihommia kiviharjussa, joten ihan hyväähän sille kuuluu :)

      Poista
    2. Yleisesti Jerry on mielestäni aivan maailman paras poni, josta aion kyllä pitää kiinni ihan sen elämän loppu metreille asti! Ollaa vaa koettu Jerryn kaa niin paljon yhessä, ni en vois ees kuvitella menettäväni sitä :3

      ^kopioitu jerry-blogista

      Voi Jerryä, sä olit varmaan ainut ihminen jonka kaa se kulki ilman potkimista tai raipan heilautuksia. Ja sähän ostit jerrylle ihan tolkuttomasti varusteita! Sielä se viettää tuntiponin elämää päivät pitkät (no oishan se tuntiponi jos sä oisit sen kaa vielä mut sillä ois paljonpaljon kivempaa).

      En nyt syyllistä sua mitenkää, uskon et oon sun mielestä ärsyttävä ano joka haluu vaa ärsyttää, mutta en koe bloggertiliä tarpeelliseksi kun ei mulla blogiakaan ole. Onko Viki syy siihen miks lopetit Jerryn kaa? vai sun pituus? Vsi maksoiko tunnit liikaa?

      Huoh, tulipahan kirjotettua nyt jotaa, en tiiä ymmärsitkö pointtiani... Kaikkee hyvää sulle ja Vikille! Sul on tosi kiva blogi, äläkä nyt sentää vikin kaa lopeta! Ja vikin varuste postaus olis kiva:). Älä hermostu nyt tästä mun kommentista, oon vaa vähä hämilläni jne..

      Poista
    3. Kiitos ihan äärettömän paljon kommentistasi (': En pidä tätä missään muodossa ärsyttävä, päinvastoin! Oli ehkä maailman ihaninta kuulla, että sain Jerryn kulkemaan hyvin ja nähtävästi ponilla oli myös kivaa kanssani.

      Viki ei ole ainoa syy siihen miksi lopetin Jerryn kanssa, osittain kyllä. Haluan panostaa kunnolla vain yhteen hevoseen kerralla ja tällä hetkellä se on Viki, sillä sen kanssa pystyn kehittymään paljon pidemmälle. Ja lopetin myös mm. siksi, koska en opi enää paljoakaan Jerryn kanssa - paitsi sen miten juuri Jerryä ratsastetaan - niin en sen takia myöskään tykkää maksaa 20euroa tunnista jolla en välttämättä itse kehity.

      Ymmärsin kyllä hyvin pointtisi :) Vikin kanssa aion jatkaa niin pitkään, kuin vain mahdollista, sillä hevosella on mulla niin paljon annettavaa ja kehityn sen kanssa aivan varmasti! Vikin varustepostauskin on jossain välissä tulossa, en halua luvata, että milloin - mutta joskus!

      Kiitokset vielä kovasti kommentistasi, tämä todella piristi iltaani! :)

      Poista