sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Uittoa, maastoilua, koulua & CR-valmennus!

Viikko jälleen vierähtänyt siitä, kun viimeksi kävin kirjoittelemassa. Tosiaan viime viikon lauantaina käytiin Hennin kanssa uittamassa Viki ja Fasu, ja viikko sitten sunnuntaina ratsastin Vikillä yksikseni maastossa. Tarkempaa kuvausta en kummastanaa kerrasta muista, mutta hauskaa ainakin oli! :)





Tämän viikon olin itse siin Kiviharjussa ratsastusleirillä, joten en Vikiä päässytkään ratsasmaan ma-to. Tänä aikana Vikin liikutuksesta huolehti Ella, Jenna ja Henni. Itse liikkutelin Vikin taas eilen, perjantaina. Kieltämättä oli ehkä maailman ihanin asia päästä Vikin selkään, sen jälkeen kun oli viikon yrittänyt ratsastaa tuntiponeilla, jotka eivät kaikki oikein ottaneet toimiakseen.

Menin kentällä kaikki askellajit läpi hakien rentoutta ja tasaisuutta ja samalla yritin miettiä miten päin itse istuin siellä satulassa. Viki oli ihan kiva ratsastaa ja toimi hyvin, pientä jäykkyyttä vasemmassa kierroksessa laukassa, mutta muuten oikein oikein hyvä! :)







Tänään, lauantaina, minulla oli jälleen CR-valmennus ja tällä kertaa olin ihan yksin siinä valmennuksessa, jolloin valmentaja pystyi keskittymään jatkuvasti minuun. Alkuun vain kävelimme ja valmentaja korjaili pikkuhiljaa asentoani. Teimme jälleen myös hengitysharjoituksia, joissa Viki oli tosi hyvin kuulolla! Viki jopa pysähtyi vain hengitystä pidättämällä.

Kävimme myös läpi viime viikkoisia juttuja, kuten lantion joustavuutta ja jälleen oikeaa asentoa ym. Paljon sain taas kuulla uusiakin asioita. Mainittakoon päälimmäisenä se, että minulle kerrottiin milloin hevoseen tulisi vaikuttaa pohkeella. Oikea aikahan pohkeen käyttämiseen on se, kun sisätakajalka on juuri noussut ilmaan - silloin pohjetta käyttäessä kerrotaan hevoselle mihin se sen jalkansa asettaa.

Loppuun otettiin vielä ravia, joka sujui ihan kivasti. Hieman pompottavaahan se vielä oli, mutta sain myös kuulla että nyt istuin jo siellä ravissa paremmin, kuin viikko sitten!

Tarkoitus oli saada tästä ylös noustessa lantio oikeaan asentoon.

Lantion oikean asennon etsimistä

Niskan rentoutus - kuvitellaan että joku vetää hiustupsusta päätä ylöspäin



Pahoittelen että tästä postauksesta jäi hieman lyhyt, mutta pidempää en ehdi kirjoitella, sillä huomenna minulla ja Vikillä on KJR'n järjestämät estekisat, joissa strattaamme luokat 60cm ja 80cm! Hiukkasen ehkä jännitystä ilmassa tuon 80 takia, mutta pieni jännitys kuuluu asiaan!

Palailen huomenna kisapostauksen muodossa, ja silloin kerron lisää ensi viikon kulusta!


4 kommenttia: