sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

KJR Seuraestekisat 7.7-13

Tänään oli siis ne KJR'n erstekisat, joista olin jo pariinkin otteeseen täällä maininnut. Kummempia en itse kisapäivän kulusta ala selittelemään, sillä kuvasimme Jennan ja Erikan kanssa kisapäivästä videopostauksen joten kaikki oleellinen löytyykin sitten siitä! :)



60cm
Aloittelin taivuttelemalla Vikiä pellolla ensin käynnissä ja sen jälkeen myös ravissa ja laukassa. Viki oli tosi kivan tuntuinen, vaikka energiaa piisakin. Verkka-alueelle päästyämme aloinkin melkein samantien ravailemaan ja laukkaileen ja yritin samalla saada Vikiin tuntumaa. Aluksi Viki juoksi täysin apujen läpi ja olisi vain halunnut kaahottaa koko ajan. Pikku hiljaa sain kuitenkin Vikiä jotenkuten ratsastettua ja verkkahypyt sujuivat ihan kohtuu hyvin, vaikkei aina askeleet osuneetkaan.

Radalla en oikein itse tiedä mitä tapahtui. Viki vain levisi käsiin ja se olikin sitten menoa. Asiaa ei kuitenkaan yhtään helpottanut se että omistan itse älyttömän huonot kisahermot - jännitin itse tosi paljon, jolloin Vikikin jännitti ja eipä siitä sitten oikein tullut mitään.

Rata oli vähän mitä se nyt oli, perusrata mentiin puhtaasti, ilman mitään suurempia ongelmia  - mitänyt ei paikkoja ihan löytynyt ja sitä rataa. Uusinnassa aloin taas itse tuuppamaan Vikiä aivan liikaa eteenpäin, ja sitten taas en päässytkään hyppyihin mukaan, jonka seurauksena meinattiin mennä väärää estettä päin...

Loppujen lopuksi päästiin uusinta kuitenkin puhtaasti ja sijoituksemme oli 7/17. Olimme siis toisia ei-sijoittuneita.
Tämä ja alempi c. Soila Weeraratne

80cm
Tämä rata menikin sitten jo huomattavasti paremmin. Verkassa Viki oli tosi miellyttävä ratsastaa ja helppo hallita, hypytkin sujuivat ihan kohtuullisen hyvin ja oikeat paikatkin löytyi. Yksinkertaisesti sanottuna Viki toimi verkassa tosi kivasti.

Radalla Viki oli myös erittäin kivasti kuulolla, jolloin sen ratsastaminenkin oli tosi helppoa. Ekat pari estettä meni hyvin, mutta kolmannelle unohdin täysin ohjata, jolloin siihen tuli mitä mielenkiintoisin lähestyminen ja hyppy, kuitenkin mentiin se puhtaasti. Loppu perusrata meni melko tasaisesti ja sujuvasti.

Uusinnassa ensimmäinen este tuli alas, sillä ajoin aavistuksen liikaa Vikiä eteen enkä muistanut enää ottaa kiinni juuri ennen hyppyä. Loppu uusinta sujui kuitenkin ongelmitta. Ja tosiaan tähän 80cm rataan oli myös tullut trippeli, joka oli samalla mun ensimmäinen trippeli Vikin kanssa!

Tässä luokassa sijoituttiin 4/8, ja oltiin jälleen toisia ei-sijoittuneita. Tämä oli samalla myös minun ensimmäinen hyväksytty 80cm! Tästä on äärettömän hyvä jatkaa kohti tulevia kisoja :)


c. Riikka Ampuja



Ensi viikosta en osaa hirveästi vielä sanoa mitään. Huomenna ratsastan Vikin palauttelevasti, joku päivä voisi käydä uittamassa ja perjantaina ois tarkoitus mennä Hennin kanssa Vikillä ja Helkalla kiviharjuun estetunnille, jos vaan saadaan kyyti järjestettyä, pitää toivoa että onnistuu! :)

2 kommenttia:

  1. Teidän meno on tosi kivannäköistä, ja pääset hyvin mukaan hyppyihin, vaikka ne lähtisivätkin kauempaa. Monet hevoset nimittäin ottaa nokkiinsa, jos jäädään suuhun kiinni ja rupeaa kieltelemään.. näyttääpäs viki rehelliseltä, kun suostui tuon portin noinkin huonolla ohjauksella hyppäämään! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos todella paljon! Viki kyllä hyppää hunoistakin paikoista, vaikke itse toisin sen huonosti :)

      Poista