sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

'When everything's wrong, You make it right' [Tilannekatsaus kuluviin päiviin...]

Jälleen eletään vaikeita, surun, ilon ja huolen täyteisiä päiviä. Viime aikojen fiiliksissä ei ole ollut kehumista ja hevostenkin kanssa ollaan jälleen saatu kokea vastoin käymisiä enemmän, kuin tarpeeksi. Minua itseäni vaivaa jatkuvasti niin ristiriitaiset ajatukset, joten es tästä syystä ole halunnut/pystynyt tulla blogia aiemmin kirjoittamaan. Nyt kuitenkin vähän tilannekatsausta molempien ponien elämään. 

Rakkaimmat tytöt - AINA ♥
Vikin kanssa alkoi heti hieronnan jälkeen sujua paljon paremmin ja luultiin neidin palautuneen täysin normaaliksi. Viikko meni kouluillessa ja maastoillessa ja Viki toimi hyvin ja täysin moitteitta. Viikko sitten hypättiin Vikin kanssa pientä rataa ja samantien takapään ontumiset palasivat. Tässä vaiheessa muserruin ihan täysin, enkä voinut muutakuin itkeä ja itkeä. Sain sovittua erään ammatti-ihmisen kanssa, että hän tuli torstaina katsomaan molemmat ponit. Tähän asti Vikin kanssa mentiin aika pitkälti kävely/hölkkäily linjalla.

Torstaina meille selvisikin jälleen kaikkea uutta Vikistä. Käytiin alkuun kävelyttämässä Viki, jolloin todettiin, että tällä kertaa oikeajalka ei astu kunnolla alleen. Syy ei kuitenkaan ollut jalassa, vaan lähinnä selässä. Vietiin tämän jälkeen Viki talliin ja hevosia katsomaan tullut henkilö kävi Vikin läpi. Hän kertoi, että Viki oli kauttaaltaan jumissa ja aivan 'kuiva'. Todennäköisesti Viki on ollut kauttaaltaan jumissa jo vuosia. Kukaan ei koskaan ennen ole meille tämmöistä kertonut. Ei eläinlääkäri, ei hieroja, ei kukaan.. Tuli siis aivan puun takaa koko uutinen.

Saimme Vikille hoito-ohjeiksi kevyttä liikuntaa. Pääasiassa kävelytystä, paljon mäkiä ja epätasaista maastoa ja pieniä ravipätkiä. Täytynee vielä kysellä, tarkemmin kuinka kauan meidän tulee jatkaa tällä linjalla ja mitä kaikkea neidin kanssa voi puuhata. Lisäksi Vikille syötetään nyt yksi 20kg säkki Top Line mysliä, sekä Shy Feeder b-vitamiinia. Näiden avulla pitäisi saada neiti taas 'heräämään henkiin'.

Oli kuitenkin huojentavaa kuulla ihan ammantti-ihmisen suusta, että Vikillä on ihan hyvä kroppa hyppäämiseenkin. Ainut mitä hän ei ymmärtänyt oli se, miten Viki ei kropallaan pysty laukkaamaan puhdasta laukkaaa. Lieneekö syy tässä, mitä juuri kerroin. Toivottavasti se selviää meille mahdollisimman pian.

Kuvia viime viikolta...







Ja nytkun saatiin Vikin tämän hetkinen tilanne selvitettyä ni päästäänkin Lailaan. Viime viikon torstaina tallille tullessamme huomattiin, että poni on täysin jumissa takapäästä. Tällöin ei vielä keksitty syytä könkkäämiselle, joten jatkettiin Lailankin kanssa viikko eteenpäin pelkällä kävelytys/irtojuoksutus linjalla, kunnes saatiin kyseinen ammattihenkilö katsomaan Lailakin läpi (taisiis pääasiassahan hänet pyydettiin katsomaan Lailaa, mutta hän tarjoutui katsomaan Vikin samalla).

Tällöin selvisi, että suurin syy Lailan takapään jäykkyyteen oli kova kavion isku lonkan alueelle. Ja syyllistähän ei kauaa tarvinnut miettiä, sillä oltiin jo osattu arvata, että Fasuhan se Lailaa oli potkaissut. Fasu on vieläpä ainut, joilla on kengät näistä meidän hevosista. Fasu oli jo viime päivinä muutenkin flippaillut päästään, mm. lähtenyt taluttaessa käsistä, hypännyt Helkan päälle tarhassa, ja jahdannut ja potkinut tarhakavereita. Tiedä sitten mikä siihenkin hevoseen on mennyt. Jos tämä käytös jatkuu, niin tarhaan tehdään väliaita - tosin onneksi Fasu ei enää kauaa ko. tallilla asustelekkaan.

Mutta asiaan. Laila oli tosiaan saanut niin kova tällin vasempaan lonkkaansa, ettei ponia pystynyt edes kunnolla käsittelemään ja näin ollen Laila on kävelytyksellä ainakin sen pari viikkoa, ennenkuin lonkka paranee. Lailaa ei tosiaan saa edes kävelyttää selästä käsin, joka tekee kuntoutuksesta vieläkin veemäisempää, mutta mitäpä me ei rakkaan ponimme eteen tehtäisi. Kyllähän se toki ärsyttää, että poni joutuu saikulle ja itselle tulee hirveästi rahan menoa, jonkun muun omistaman ponin takia...

Kuvia viime viikon torstailta, kun huomattiin ponin takapään jumit.




Tulevat viikot tulevat koostumaan lähinnä pelkästä kävelytyksestä ja kävelytyksestä ja tämän kaiken ponien hoivaamisen lisäksi olen myös lähes joka päivä useita tunteja töissä... Vikin kanssa päästään kyllä tekemään käyntimaastojakin ja katsotaan, jos kävisi vaikka uittamassa. Hyppytaukoa Vikillä tulee nyt olemaan niin pitkään, kunnes saadaan hevonen oikeasti kuntoon. Minua harmittaa suuresti, että joudutaan pitämään kahta hevosta pelkällä kävelytyksellä, mutta ei mahda mitään. Millään muulla ei ole väliä, kunhan saadaan meidän tytöt kuntoon <3

25 kommenttia:

  1. Kuka teillä kävi hieromassa Vikin ? Oman hevoseni kävi hoitamassa eräs Tanja joka tekee O.T.E hierontaa.
    Tulee varmaan uudestaankin sillä hevosesta selvisi paljon uutta ja sen liikkumisesta tuli huomattavasti helpompaa. Suosittelen lämpimästi kyseistä hoitomuotoa ! Ja parenemisia Vikille ja kumppaneille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti en paljasta hänen henkilöllisyytttään, hänen omasta pyynnöstään :) Enpä olekkaan koskaan kuullut moisesta - täytynee selvitellä lisää! Kiitoksia paljon sinulle Sirja :)

      Poista
  2. Oikeesti tässä tekstissä huomaa että oot tosi vastuullinen vikin ja lailan kanssa! :) Paranemista poneille

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viki ja Laila menee mun elämässä kaiken muun edelle! :)

      Poista
  3. Voi ei! D: Nyt tyttösille kehiin kunnon hieroja "suoraan bodariklubilta". Pari viikkoa sitten meidänkin ponin vaikeuksien syyksi löytyi koko kehon laajuiset lihasjumit. Ärsyttävintä on kun nyt ei voi muuta kuin odotella kunnollista klassista hierojaa - joka tietankin käy täällä päin vain kerraan kuukaudessa :(
    Tsemppiä teille! Nyt kuulostaa kliseeltä sanoa näin, mutta vaikka hevosten kanssa on (aivan liian usein) alamäkiä, harvemmin kukaan jää pohjalle. Kyllä Laila ja Viki tulevat varmasti kuntoon käsissänne. Teitte jo ensimmäisen askeleen antamalla asiantuntijan katsoa heppojanne, nyt tiedätte missä vika todennäköisimmin on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se aina hevosten kanssa menee, mutta kyllä kaikesta loppupeleissä selvitään :) Tsemppiä myös sinulle poniesi kanssa! :)

      Poista
  4. Voi ei!
    Koittakaa jaksella ja paranemisia poneille,kyllä se siitä vaikka aluksi vaikealta tuntuu ..
    tsemppiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän tämä tästä, vaikka tosiaan vaikealta tuntuukin.. :/ Kiitos <3

      Poista
  5. Tsemppiä sulle<3
    Omankin pollen kanssa luultiin että vika oli jaloissa mutta takäpää olikin jumissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Yleensä se syy löytyy aina jostain muusta, paitsi jaloista. :p

      Poista
  6. minne ja miksi fasu lähtee ?:o mulle on vielä vähän epäselvää vaikka blogiasi olen kauan lukenut, että kenenkä hevonen viki on ? hoidatko sinä sitä vai onko se sinun oma ? Entäs laila ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenna muuttaa Lappeenrantaan poikaystävänsä luo ja ottaa Fasun mukaan. Nämäkin saa helposti selville Vikin & Lailan omilta esittelysivuilta :) Vikin omistaa siis eräs Juha, mutta hän on sanonut minulle että Viki on ns. 'minun hevoseni'. Ja Laila on virallisesti minun ja ystäväni Hennin omistama :)

      Poista
  7. Olen joskus viikko sitten lähettänyt sen uuden bannerin, mutta en ole vieläkään saanut vastausta, onko se tullut perille? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli kyllä perille! Valitettavasti mulla on ollut niin kiire, etten ole ehtinyt vastaamaan viestiisi!

      Poista
  8. lololol oot nolo :DDDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa niin missä mielessä? :)

      Poista
    2. Hei ano valot päälle nyt, laita enskerral toi nimellä. Illan piristys oikeeXD

      Poista
    3. Anoja onneksi riittää joka lähtöön :D!!

      Poista
  9. Hiukka asiattomasti kirjoitit Fasusta, itse kuitenkin olet vastuussa "omasta" hevosestasi jos olet ryhmätarhaukseen suostunut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en näe mitään asiatonta kirjoituksissani. Fasu on monta vuotta käyttäytynyt ryhmätarhauksessa moitteettomasti, mutta nyt yllättäen alkoi oikuttelemaan. Mutta Fasuhan ei enää onneksi tällä tallilla asu, joten problem solved!

      Poista
    2. Minusta tiia ei kirjottanut asiattomasti? Hän sanoi vaan faktat mitkä ovat totta, ja niitäkään ei sanottu "karusti". En taas tajua miks anonyyminä piti tulla valittamaan tollaisesta...noh meitä on joka lähtöön, mutta tiia kirjoitti ihan asiallisesti!

      Poista
  10. Voisitko tehdä Vikin varustepostauksen? Se olis tosi kiva! =)

    VastaaPoista