maanantai 7. heinäkuuta 2014

'Mä oon sopivasti onnellinen' [Kevyitä & kuumia päiviä]

Saatiinpas jälleen helteet tänne Suomeenkin! Viime viikolla valitettiin sateesta ja siitä ettei voitu tehdä hevosten kanssa kunnolla mitään, ja nyt valitetaan helteestä eikä raaskista tehdä hevosten kanssa mitään kummempaa. Koskaan ei ole hyvä. Viime päiviltä on kuitenkin kertynyt kivasti kuvia, että siirrytäämpä jällee tähän tiuhempaan postaustahtiin!


Lauantaina ratsastin jälleen viikon tauon jälkeen Vikillä. Menin kentällä todella kevyesti askellajit läpi, eteenalas tyyppisesti. Annoin Vikin vapaasti valita muodon, jossa kulkea. Välillä johdin sisäohjalla ns. alaspäin, jotta Viki tajuaisi hakeutua alas ja nostaisi selkänsä ylemmäs. Viki oli aikas jees. Vähän jäykkä, mutta paljonpaljon parempi jo! Laukassa ratsastin Vikiä kevyessä istunnassa eteenpäin, jotta saatiin takajaloille liikettä.

Lopuksi ravailin vielä hetken, ottaen muutamia pieniä puolipidätteitä sisäohjasta, jotta neiti varmasti tajuaisi hakeutua alas ja venyttää itseään. Loppua kohden Vikikin vetristyi, eikä ollut läheskään yhtä tönkkö, kuin alussa. Kyllä se hierojan käynti teki taas näköjään ihmeitä! :)











Lailalla menin ilman satulaa kentällä askellajit läpi reilun puoli tuntia. Ratsastus sujui ihan hyvin, jos ottaa huomioon, etten ponilla oli pariin kuukauteen mennyt ilman satulaa ja menin ensimmäistä kertaa kolmipalalla. Enkä ole ennenkään ratsastanut yhtään samantapaista ponia mikä Laila on, niin aikansa se aina ottaa kunnes löytää tavan ratsastaa tiettyä ponia.

Käynnissä poni oli ihan hyvä ratsastaa ja alkuraveissakin malttoi todella kivasti, vaikka mitään ihmeellistä muotoa ei löytynytkään. Laukassa ja laukan jälkeen ravissa poni tapansa mukaan kuumui ja oli aavistuksen vaikea ratsastaa, mutta rahouttui kuitenkin hyvin muutaman minuutin jälkeen. Olen ihan tyytyväinen itseeni ja poniin myös. Vaikka Laila ei vielä minun kanssa kuljekkaan aina kaulakaarella/saatikka peräänannossa, niin tärkeintä on että saadaan edes niitä positiivisia yhteisiä kokemuksia, että poni on ollut ratsastuksen ajan kuulolla, eikä kaahaillut omiaan :) Tästä on taas hirmu hyvä lähteä jatkamaan!











Sunnuntaina olin ajatellut kouluilla Vikillä, mutta koska sää oli niin tukalan kuuma, niin päätettiin Hennin kanssa maastoilun oleva paljon parempi vaihtoehto. Lähdettiin siis Viksun kanssa, Henni ja Helka seuranamme, pyörimään aluksi hiekkatielle ja siitä lähimaastoihin. Laila sai viettää ansaittua vapaapäivää!

Otin aluksi askellajit läpi, jälleen samalla eteenalas periaatteella, vaatimatta mitään muuta kuin tasaisen tahdin ja asetuksen. Viki oli ihan hyvä, vaikken sitä vieläkään tykkää ratsastaa hiekkatiellä (taidan mainita tämän joka kerta, kun hiekkatiellä menen). Alkuverkkojen jälkeen laukkailtiin hiekkamäkeä ja hypättiin pari kertaa minimaalinen maastoeste, jonka jälkeen lähdettiin hieman kauemmas eräille 'kumpareille'.

Laukkailtiin ko. paikassa (näkyy videolla) muutama mäki ja hypättiin pari ojaa - hyvää treeniä takapään lihaksistolle! Viki oli koko maastoilun ajan niin tyytyväinen, että itsellekkin jäi maastoilusta tosi hyvä fiilis! Maaston jälkeen neiti pääsi pesulle ja muutamaksi tunniksi mässäilemään laitumeen!



















Tälle viikolle ei hirveän ihmeellisiä suunnitelmia taida olla, toivotaan että kelit pysyvät hyvinä ja kenttä kunnossa, niin loppuviikosta voisi ehkä vähän jo haaveilla hyppäämisestä poneilla! :) Toivonmukaan saadaan taas kuvailtua, jonkun verran niin pystyn päivttämään bloginkin mahdollisimman pian. Nyt kuitenkin nukkumaan, sillä huomenna heti aamusta töihin!

6 kommenttia:

  1. eikös laila oo vähän pieni sulle?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Millähän perusteella? :) Poni on kuitenkin 130cm ja painoraja sillä on n. 70kg. Pituuteni puolesta voin vaivatta mennä myös 113cm kokoisella Helkalla. Joten ei, Laila ei ole pieni minulle. :)

      Poista
  2. Minkä pituinen olet? (:

    VastaaPoista
  3. Moi!
    Oon jo jonkunaikaa ettiny liikutus/hoitoheppaa tai ponia. Tiiätkö hyvii siihen sopivii tallei kouvolas?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa laittaa ilmoitus jonnekkin :) Itse en tällaisia paikkoja kouvolasta valitettavasti tiedä. :/

      Poista