lauantai 5. heinäkuuta 2014

'She's talking to angels, counting the stars' [Esteitä ja saikkuilua]

Voi apua! Viime postauksesta aikaa onkin vierähtänyt reilusti yli viikko. Päiviin on mahtunut niin huonoja uutisia, paljon pieniä ja suuria kolhuja, mutta myös onnen ja ilon hetkiäkin on ollut mukana. Näiden kaikkien lisäksi minulla on ollut paljon töitä ja hirveästi minulla ei työpäivien pääteeksi ole ollut intoa alkaa kirjoitella - siihen tapahtuu kuitenkin tänään poikkeus!


Viime viikon keskiviikko, torstai ja perjantai sujuivat hyvillä mielin ilman mitään ihmeellisyyksiä. Keskiviikkona ja torstaina ratsastin kentällä askellajit läpi ja käytiin vähän laukkailemassa pellollakin. Muutama pikku hyppykin mahdutettiin mukaan treeneihin. Viki oli hirveän kiva ja herkkä ratsastaa ja neiti oli koko treenien ajan mahtavan tyytyväinen.

Lauantaina menin tallille töiden jälkeen, tarkoituksena hypätä Vikillä. Rakentelin meille kivan muutaman esteen radan, johon sisältyi myöskin pari kavalettia. Sillä aikaa, kun rakensin rataa Emma alkuverkkaili Viksun käynnissä ja ravissa. Tämän jälkeen hyppäsin itse kyytiin ja otin kaikki askellajit läpi pääty-ympyrällä ja Henni vähän koutsaili meitä. Saatiin Hennin avulla aikaiseksi ihan hyviäkin pätkiä!

Tämän jälkeen tultiin pientä laukanvaihto tehtävää vaihtelevalla menestyksellä. Tällä tehtävällä oli tarkoituksena hakea kontrollia ja se löytyikin yllättävän hyvin. Tämän jälkeen tultiin vielä muutamat yksittäiset, jonka jälkeen siirryttiin hyppäämään rataa. Korkeutta ei tällä kertaa ollut, kuin max. 80cm(?), jotta pystyttiin keskittymään paremmin lähestymisiin ja minun yläkroppaani. Hennin neuvojen avulla Viki toimikin todella kivasti ja oma ylävartalonikin pysyi pystyssä. Muutama hassumpi hyppy tuli ja pari pudotusta mutta muuten meni hyvin.

Tulin hetkeksi alas selästä purkamaan pari estettä, jonka aikana Emma kävelytti Vikiä maastakäsin. Siinä samassa huomattiin, että Vikihän 'könkkäsi' toisella takasellaan. Ei siis selvästi ontunut, muttei astunutkaan sillä kunnolla. Tilanne vaikutti huolestuttavalta, joten ratsastin vain nopeasti askellajit läpi, jonka jälkeen Emma loppuverkkasi Vikin ravissa eteenalas. Epäiltiin tässä vaiheessa, että lihas olisi venähtänyt jossakin hypyssä, mutta myöhemmin selvisi, että jalka oli todennäköisesti vain lähtenyt jossain kaarteessa pois alta, ken tietää.







Tallissa Henni venytteli Vikin perinpohjaisesti ja hieroi sen verran mitä osasi. Tämän jälkeen ravautettiin Vikiä vielä tiellä. Huomattavastihan se oli parempi, mutta könkkäsi silti. Onneksi oltiin jo seuraavalle viikolle kyselty hierojaa Helkalle, niin meidän onneksemme hän pystyi hieromaan myös Vikin samaan aikaan.

Sunnuntaista keskiviikkoon Vikin liikutus painoittui lähinnä irtojuoksutukseen ja kävelytykseen, Päivä päivältä neiti parani huomattavasti, vaikka olikin hieman tönkkö. Viki on siitä vähän 'huono', että se on niin rehellinen, eikä välttämättä edes näytä kipuaan, vaan tekee sen mitä pyydetään.


^ Sanna lähetti joku päivä ponista söpöjä kuvia :')


Torstaina saatiin kuitenkin hieroja paikalle, ja Nooran mukaan Viki vaikutti siltä, että se jalka olisi vain lähtenyt alta pois. Ts. että Viki oli liukastunut jossain kurvissa tmv. Noora sai kuitenkin hyvin avattua Vikin jumeja. Perjantaina oli siis jälleen irtojuoksutuksen vuoro, koska hieronnasta ei ole oikeastaan mitään hyötyä, jos seuraavana päivänä rastaaa/juoksuttaa liinassa. Ja pakko sanoa, että kyllä kivi jos toinenkin vierähti sydämmeltä, kun näki taas Vikin liikkeessä! Neiti liikkui jälleen puhtaasti ja oli kuin eri hevonen :')

Helpotti kyllä omaa oloakin niin paljon, kun sai huomata miten hevonen on taas kunnossa. On se vaan niin jännä miten tallilla käymisestä ja Vikistä on tullut niin suuri osa elämää, että tieto hevosen huonosta olosta saa itsellekkin vähän huonon olon. Mutta onneksi nyt kaiken pitäisi taas olla melkolailla kunnossa! :)

Juoksutuskuvia keskiviikolta










Lailan kanssa en itse ole nyt liiemmin puuhastellut, enkä ole myöskään muistanut kirjoitella ylös mitä ponin kanssa on tehty. Pari kertaa Laila on irtojuoksutettu ja Henni on ratsastellut sillä. Maanantaina käytiin maastoilemassa minä Lailalla ja Henni Helkalla. Laila käyttäytyi todella hyvin ja oli jopa ihan rauhallinen, kunnes päätettiin laukkailla tallin vierestä mäkeä. Laila puski parikin kertaa täysin läpi apujen tallin pihaan ja kun lopulta päästiin mäki ylös asti, lähti poni ryöstämään niin pahasti, etten enää tiennyt mitä tehdä ja pian löysinkin itseni lentäneenä päin erään ulkorakennuksen seinää..

En uskaltanut alkuun nousta kunnolla ylös, koska huomasin, että jalka ei ottanut kunnolla vastaan ja päätäkin jomotti kiitettävästi. Henni toi Helkan minulle pidettäväksi ja kävi itse nappaamassa Lailan kiinni. Vaihdettiin vielä lopuksi, että minä laukkasin mäen kerran Helksulla ja otin loppuravit sen kanssa ja Helka oli jälleen mukava pieni puksutin :)

Loppuen lopuksi pahasti kuitenkaan ei käynyt, vaikka jalkaani koristaakin toistaiseksi aika mojova mustelma :D Onneksi minua ei pienet naarmut ja kolhut hetkauta, enkä jaksa turhasta inistä ja valitella. Näillä mennään! :D



Pari tuntia tippumisen jälkeen.
Seuraavana päivänä... :D
Nyt viikonloppuna olisi tarkoitus ratsastaa Vikillä kevysti, ja mennä täysin hevosen ehdoilla. Vaikka nyt Viki ihan terveeltä vaikuttaakin, niin aloitellaan taas rauhassa, että pysyy paikat hyvässä kunnossa. Töitäkin on jälleen ihan muvasti tarjolla, joten kuulumisia tulossa heti, kun niitä taas ehdin kirjoitella. Mutta pysykäähän kuulolla, sillä ihan lähipäivinä tulossa Ostosten esittelypostaus ;)!

10 kommenttia:

  1. kivan iso mustelma! :D ja kiva postaus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep :D Naurattaa kyllä itseäkin tuo koko!
      Kiva kuulla, että pidit :)!

      Poista
  2. Ootkos menossa Kiviharjun tilalle ensi viikon sunnuntaina oleviin alue-/seurakisoihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole menossa kisaamaan, sillä ei ole mitään järkeä lähteä kisaamaan hevosella, joka on ollut viikon saikulla :P Katsomaan olen ehdottomasti menossa!

      Poista
  3. Kaunis ja hieno tamma :) Ja aika hieno mustelmakin! Kuka teillä käy hieromassa? Etsin omalle ylläpitohevoselleni hierojaa Kouvolan seudulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon, Viksu on! :) Meillä käy hieromassa Noora Virtanen. On kyllä todella mukava ja asianosaava hieroja!

      Poista
    2. Noora käy meilläkin joten mäkin voin häntä suositella !!! :)

      Poista
  4. En yhtää tykkää sun istunnasta ::

    VastaaPoista
  5. Oot Vikin kaa kyl hyvä pari :') Ja myös Lailan kanssa :D

    VastaaPoista