torstai 10. heinäkuuta 2014

Tallilla oleilua - kellon ympäri! [Videopostaus & paljon kuvia]

Näin on jälleen viikko hurahtanut käyntiin ja nyt elelläänkin jo torstaita ja on aika palata tämän alkaneen viikon kuulumisiin. Joukkoon on taas mahtunut niin tuuppausta, vesipetoja, vieraita kasvoja, tallilla yöpymistä ja muuta mukavaa! Postauksesta tulee jälleen pitkä ja se tulee sisältämään suuren määrän kuvia - mielummin liikaa, kuin liian vähän? ;)


Maanantaina kouluilin Vikillä pitkästä aikaa ihan kunnolla. Otin kaikki askellajit läpi hakien hevosen hyvin tuntumalle. Viki tuntui koko ajan hyvältä ratsastaa ja oli todella terävänä avuille. Pakka pysyi hyvin kasassa, eikä hevonen liiemmin ollut ns. tyhjä edestä, vaan pysyi jatkuvasti hyvällä kuolaintuella. Tehtiin Viksun kanssa paljon ympyröitä ja kaarevia uria ja otettiinmyös muutamat pohkeenväistötkin.

Tällä kertaa yritin ratsastaa Vikiä myös ns. ylöspäin, säilyttäen samalla peräänannon. Ajoittain Viki kulki todella kivassa korkeassakin muodossa - kyllä se siitä vielä alkaa luonnistua! Loppuun käytiin ottamassa pellolla muutamia hyppyjä esteelle, joka oli korkeimmillaan n. 85cm. Viki oli todella innoissaan esteen nähdessään - huomaa kyllä että neidillä jälleen yli viikko hyppytaukoa!















Lailalla oli maanantaina ohjasajopäivä ja Sanna vuorostaan pääsi taas ponin ohjaksiin! Sanna itse kertoo ponin ohjasajosta näin: Laila oli hyvä ohjasajaa, malttoi tosi hyvin, kun välillä tehtiin pysähdyksiä ja poni rentoutuikin tosi kivasti jo toisen suunnan käynneissä! Ravikin sujui hyvin ja siirtymiset askellajista toiseen onnistui hyvin. Myös ympyrät, käännökset ja mutkat sujuivat kaikki hyvin!

Mitänyt itse sivusilmällä ehdin Lailan ja Sannan menoa seurata, niin näytti kieltämättä todella kivalta! Poni oli rento ja rauhallinen ja Sanna itsekkin handlasi tällä kertaa homman paljon paremmin! Hienoa hienoa :) Kieltämättä on ihanaa ja helpottavaa, kun on joku joka voi liikuttaa ponia myös tällä tavalla, niin säästyy rutkasti aikaa, kun saadaan kaikki liikutettua samoihin aikoihin!






Tiistaina ystäväni Jenni tuli Lappeenrannasta asti yhdeksi yöksi Kouvolaan, joten majottauduttiinkin minä, Henni ja Jenni yöllä tallilla! Päivään mahtui jos jonkinmoista touhua ja toimintaa, jota kaikkea en mikkään jaksaisi selittää. Onneksi kuvattiinkin koko päivästä videopostaus, joka saa pidemmittä puheitta puhua puolestaan! Videopostauksen alla vielä tarkempia kuvia ja selityksiä ratsastuksista :)


Uittoreissu sujui ihan hyvin. Mennessä ei muuta tehty paitsi kävelty ja molemmat ponskit malttoivatkin todella hyvin kävellä, ilman sen ihmeempiä. Laila välillä oli kuulemma kyttäillyt rullaluistelijoita sunmuita, mutta muuten ei olut ongelmaa. Vedessä Lailasta todellakin paljastui kunnon vesipeto ja poni vain sukelteli menemään :D Voi hupsu poni ♥ Viki oli uittaessa jälleen oma itsensä = porskutti menemään ja teki oman bravuuritemppunsa! Eli hyppäsi pystyyn ja kaatui siitä kyljelleen. Ehdin jälleen sukeltaa pois alta, joten mitään vakavaa ei tapahtunut :) Paluumatkasta otettiin vähän ravia ja laukkaa, ja molemmilla poneilla oli kyllä enemmän kuin kivaa!















Keskiviikko aamuna lähdettiin ratsatsamaan n. kymmenen aikaan Vikillä ja Helkalla, Lailan vietellessä vapaata. Ajateltiin ratsastaa melko aamusta, koska silloin ei ollut vielä niinniin kuuma vaikka kuuma olikin. Virittelin Vikille ensimmäistä kertaa ostamani uuden rintaremmimartingaalin, koska halusin sovitella sen  ja säätää oikeankokoiseksi. Jätinpä siis sen ihan muodonvuoksi vielä ratsastuksenkin ajaksi päälle.

Menin alkuun kentällä askellajit läpi ja Viki tuntui mitä parhaimmalta. Rauhallinen ja aavistuksen väsyneen oloinenhan neiti oli, mutta silti herkkä ja todella hyvin avuilla. Viki pysyi jatkuvasti tasaisella kuolaintuella ja teki niinkuin pyydettiin. Hetken päästä siirryttiinkin hyppäämään pellolle pientä heinäpaali estettä, jonka Viki otti välillä turhankin tosissaan :D Jokatapauksessa Viki tuntui ihan hyvältä, joten muutaman onnistuneen hypyn jälkeen lopetelttiin ja käytiin vielä ravaamassa eteenalas ravit kentällä.








Tässä näkyy kivasti nuo uudet suitsetkin :)
Loppuviikosta ois tarkoitus pitää vähän vatsalihastreeniä - nimittäin minulle! Ja katsotaan jos vaikka viikonloppuna hypeltäisiin ainakin Vikin, miksei molempienkin ponien kanssa. Pyrin postaamaan jälleen heti, kun saan tarpeeksi tuoretta materiaalia!

Kiitokset tästä Sanna!
Vaik tää maailma kaatuis meijän ympäriltä,

Vaik tapahtus mitä, ni pitäisin käsiä sun ympärilläs
Enkä antais tapahtua mitään pahaa vaa halaisin kovaa
Ja sanoisin kuinka paljon rakastan
Ja nää sanat tulee suoraa sydämest
Äänest tunteide kuulet sen kulta ku tunnet sen sun sydämel
En oo menos luotas ikinä mihinkää, mitä ikinä vaatiskaa
Ni pidän puolias ainiaan 

Sä oot saanu uuden auringon nousemaa
Ja sun läheisyytes saanu mut uskoo elämään uudestaa
En ois uskonu et löydän tytön sun kaltasen,
Keneen rakastun näin paljon, haluun jakaa kanssas kaiken
Ja voit luottaa siihen et oon rehellinen, rakastan sua aidosti
Ja haluun kulkee kanssas loppuun asti
Pitää kädestäs kiinni, kävellä vierelläs,
Nukahtaa viekkuus ja herätä viereltäs 

mä rakastan sua enemmän ku mitää
Ja sun rakkautes on parast mitä mul on ollut ikinä
Mitä enemmän sua opin tuntemaa
Ni sitä enemmän mä rakastan ja sydän on sun kokonaa
Ja vaik kuolisin, ni sun lämmin kyynelees
Saa takas palaamaan mut uudelleen

13 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja video :) Hahhah Helka xd

    VastaaPoista
  2. Miksei hevoset ole ikinä olleet yötä ulkona? :o Kiva video. Välillä taisi olla kuvaajalla zoomi ja kameran vakaus hakusessa, mutta menkööt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on talli niin lähellä keskustaa ja valtatietä, niin ei olla uskallettu pitää ihan turvallisuussyistä. Päivällä niiden karatessa ne on helpompi paikantaa, jos joku tuttu tai tuntematon huomaa ne.
      Juu välillä oli vähän ongelmia kameran käytössä, varsinkin kun Jenni ei ollut koskaan kameraani käyttänyt. :)
      Kiitokset sinulle kommentistasi!

      Poista
  3. Miksi ette pidä kypäriä uittaessanne? Voin suositella lämpimästi, itse jäin kahden hevosen väliin uittoreissulla, eikä kavio ollut kaukana päästä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en henk.koht tykkää uittaa kypärä päässä, silä tiedän että Viki tekee aina bravuuri kaatuamisensa vedessä, enkä ole kovin innostunut sukeltamaan kypärä päässä. Pahimmas tapauksessa tukehtuisin kypärän remmiin, jos en pääsisi nopeasti pintaan.

      Poista
    2. Totta tuokin! Toivottavasti teille ei käy pahasti uittaessa :)

      Poista
    3. Toivottavasti ei! :) Suosittelen kyllä itsekkin aina kypärän käyttöä, mutta minun tilanteessani en kuitenkaan ym. syyn takia tahdo kypärää käyttää uittaessa!

      Poista
  4. Banneri lähti sähköpostiin :) Ei ehkä maailman laadukkain banneri, mutta banneri kuitenkin :D

    VastaaPoista
  5. Mitä on käyny?? :o aiotko kirjottaa blogii siittä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aion kyllä, kun asiat selviävät ja ollaan taas viisaampia :)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kuka hitto näitä kirjottelee XD En kestääääää...

      Poista