tiistai 25. kesäkuuta 2013

'You're the reason why I'm smiling at the start of the day..'

Sunnuntaina siis pitkästä aikaa ratsastin Vikillä koulupenkin kera. Alkuun taivuttelin Vikiä pitkään käynnissä molempiin suuntiin tehden voltteja ja ympyröitä. Samaa tein myös ravissa ja laukassa. Viki oli alusta alkaen oikein kiva, ei tarvinnut mitään ihmeempiä säätää että sai hepan tulemaan pohkeen ja ohjan väliin. Laukassa Viki oli myös oikeaan kierrokseen äärettömän kiva ja rento!

Alkuverkkailujen jälkeen kävelin hetken, jonka jälkeen siirryttiin pääty-ympyrälle työskentelemään, jossa Jenna samalla huuteli neuvoja ja kuvaili meitä. Aloitettiin työstäminen käynnistä. Käynnissä ei tainnut olla mitään ihmeellisempää. Viki oli kiva ja rento, molempiin suuntiin.

Ravissa mulla itsellä oli taas hankaluuksiaa saada se istunta siistiksi. Lähinnä ongelma oli jaloissa, sillä mulla ei millään meinannut pysyä kantapäät alhaalla. Muutenhan ravikin oli suht. kivan tuntuista ratsastaa ja Vikikin kuunteli kivasti. Onneksi tällä viikolla on todennäköisesti CR-valkka niin sais tuota istuntaa ees hitusen paremmaksi.

Laukassa Viki oli myöskin hyvä, kun laukan sai pyörimään alkukankeuden jälkeen. Molempiin suuntiin saatiin oikein kivoja laukkapätkiä ja ajoittain Viki tuntuikin ihan mielettömän hyvältä ratsastaa! Varmaan ensimmäistä kertaa laukassa tuntui niin hyvältä.

Kokonaisuudessaan nämä treenithän menivät tosi kivasti. Viki oli hyvä ratsastaa ja kulki kivasti. Koko ajan se meidänkin yhteistyö vaan paranee kerta kerralta. Tästä on taas äärettömän hyvä jatkaa kohti seuraavia koulu treenejä!










Maanantaina käytiin Jennan kanssa heittämässä Vikin ja Fasun kanssa pitkä maastolenkki! Mentiin reilun tunnin lenkki ja pituuttakin kertyi joku 10km. Seikkailtiin lähinnä metiköissä ja käytiin myös kahluuttamassa poneja uittopaikalla jolla en ollut ennen edes käynyt. Ja Viki jopa ravasti kiltisti vedestä ylös - vesilammikko treeni tuottanut siis jotain tulosta!

Pari kunnon laukkapätkääkin saatiin mahdutettua mukaan. Huomas kyllä heti Vikistäkin miten se nautti ku pääs vähän irrottelee, ku niin monta päivää putkeen väännetty  vaan kentällä jotain, eikä pitkään aikaan maastoiltu kunnolla. Pitäis kyllä joka viikko vähintää kerran käydä maastoilemassa ni pysyis paremmin Vikilläki mielenkiinto yllä. Loppu viikoksi tosin luvannut sateita, että sittenhän me maastoillaa!



Huomenna Vikillä onkin rentopäivä ja keskiviikkona lähdetään sitten kunnolla hyppäämään eräiden tuttujen tallille. Tarkoitus olisi hypätä ihan jotain kisatyyppistä rataa - katsotaan mitä keksitään. Loppu viikosta sitten ois tarkotus olla se CR-valkka.

4 kommenttia:

  1. Sori kun annan vinkkejä ratsastukseen, mut noista ravikuvista huomaa että sun katse kiinnittyy aika paljon hevosen niskaan/korviin joten sulla on katse alhaalla. Suosittelen jatkossa kattoa suoraan eteen, ja välillä kattoa esim. onko hevonen asettunut jne. Takakeno on varmasti helpompi vaikeasti istuttavassa ravissa, mutta jos pitkäänkin takakenoisena ratsastelee sitä on vaikea muttaa enää. Kun ratsastat, etsi istuinluut, ja istu hiukan niiden ns. takareunalla. Voit vähän painaa reisiä satulaan kiinni ettet pomppisi ihan holtittomasti satulassa, mutta käytä kaikista eniten vatsalihaksia. Samalla toi sun jalka menee aika taakse, jolloin jos ravissa pompit satulassa jalka osuu hevosen kylkeen ja antaa ohjeen mennä eteenpäin. voisit yrittää työntää jalkaa vähän eteenpäin, mutta ainakin näin kuvien perusteella tuon koulusatulan polvituet ovat aika isot, että se voi olla aika hankalaa.

    Sori jos et pitänyt tästä kommentista, sinun ei ole pakko julkaista, mutta nyt oli pakko tulla auttamaan :D Muuten teillä menee aivan mahtavasti ja Viki liikkuu todella kivan näköisesti lämppäriksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai vinkit ovat aina tervetulleita! :) Kiitoksia kovasti kaikista vinkeista, tosiaan tiedostan omat istunta virheeni ja senpä takia minulla se CR-valmennus tällä viikolla onkin niin saan ihan kädestä pitäen kunnon apua istunnan parannukseen.

      Minun on tosiaan ollut todella vaikeaa opetella istumaan Vikin ravissa, sillä olin ratsastanut ennen Vikiä yli 3 vuotta vain ponilla, jolla on äärettömän tasaiset askeleet joten niihin ei ole tarvinnut pahemmin lantion joustoa, vatsalihaksia tai yms.

      Kovasti koitan jatkossakin tehdä töitä istuntani eteen ja toivonmukaan se alkaakin jossain vaiheessa tuottaa tulosta :)! Kiitos sinulle oikein paljon kommentistasi ja vinkeistä! :)

      Poista
    2. Itse olen kanssa sitä mieltä, että kun saat katseesi korjattua pois hevosen kaulasta, niin istuntasi paranee huomattavasti =D Itse oman istuntani kanssa huomasin tämän, kun tuijotin hevosen kaulaa olin etukenossa ja nyt kun katson eteenpäin olen paljon suoremmassa

      Poista
  2. Ylemmälle anonyymille haluan mainita, että Tiian istuntahan on Vikin kanssa kehittynyt ihan huimasti :)

    VastaaPoista