lauantai 22. kesäkuuta 2013

Koulutuuppausta ja esteitä!

(Alkaa pikku hiljaa ideat otsikoihin loppua joten koittakaa kestää näitä minun oikein laadukkaita mielenkiintoisia otsikoita. Pahoitelen suuresti!)

Maanantaina ratsastin Vikin koirankoulutuskentällä palauttelevasti viime viikonlopun kisojen jälkeen. Viki oli tosi kivan ja miellyttävän tuntuinen ratsastaa ja suht hyvä molempiin suuntiin. Menin kaikki askellajit kevyesti läpi, jonka jälkeen venyttelin ravissa vielä eteen alas. Ravailtiin ja laukattiin myös muutamia vesilätäköitä, kun Viki kerrankin suostui menemään niihin mukisematta vastaan - hyvä Viki!


Tiistaina kouluilin Vikillä satulan kanssa. Viki oli tällöinkin ihan kiva ratsastaa, mutta oikeaan kierrokseen neiti oli vain älyttömän jäykkä, joten sitä puolta venyttelin sitten oikein urakalla ja lopussa Viki olikin jo huomattavasti parempi ratsastaa myös oikeassa kierroksessa.

Vasemmassa kierroksessa ei juurikaan mitään ongelmia ollut, Viki oli mukavan kevyt ja suhteellisen tasainen. Tämän jälkeen käytiin Hennin kanssa, joka ratsasti Fasua samaan aikaan, heittämässä satulat talliin ja siitä vielä hetkeksi pellolle hyppäämään muutama oja ja laukkailemaan.

Viki oli oikein kiva ja asiallinen, vaikka virtaa tammalla riittikin. Lopuksi ratsastin vielä rennosti eteen alas ympyrällä, joka pellolle oli kehkeytynyt. Viki oli kerrassaan oikein kivan oloinen ratsastaa.






Vikin liikutuksen jälkeen irtojuoksutettiin myös Helka tarhassa sillein että minä olin selässä. Poni oli ihan mukava, kunnes päätti tulla tarhan portista läpi. Mitään vakavaa ei sattunut, ellei lasketa minun tippumistani. Menin tämän jälkeen vielä Helkalla kuitenkin hetken riimuilla ja narulla.




Keskiviikkona ratsastin Vikin kentällä kevyesti ilman satulaa. Alkuun en saanut minkään näköistä tuntumaa siihen hevoseen ja tuntui vaan ettei se kuuntelisi, ei sitten yhtään. Jenna käväisi sitten hetken Vikin selässä, jonka jälkeen minä menin takaisin.

Jennan ratsastuksen jälkeen Viki toimi oikein kivasti ja oli todella kevyt ja hyväntuntuinen ratsastaa! Pitäisi kyllä joku päivä kouluilla Vikin kanssa ighan kunnolla että saisin paljon paremman tuntuman tuohon hevoseen. Treeniä vaan lisäää, niin eiköhän se siitä! :)

Torstaina oltiin siis Jennan ja Hennan kanssa päiväristeilyllä siellä tallinnassa, joten en päässyt käymään tallilla. Henni oli kuitenkin juoksuttanut Vikin silloin.

Perjantaina oli Vikin hyppypäivä. Hypättiin linjaa, jolla oli innari, pysty ja okseri. Viki oli ihan kivantuntuinen hypätä, paikat eivät vaan aina osuneet kohdilleen tai sitten siinä tuli muuta säätöä, joten aika monta kieltoa tuli ja kerran onnistuin tippumaankin. Reiluun metriin asti Viki hyppäsi kuitenkin ihan varmasti, mutta metri kympissä alkoi sitten tulla kieltoja. Päästiin sekin pariin otteeseen puhtaasti. Loppuun tultiin vielä hieman pienempänä, jotta saatiin hyviä onnistuneita hyppyjä. Mutta aina ei voi onnistua, välillä pitää olla näitäkin päiviä! :)


105cm
110cm
Tänään, lauantaina, ratsastin Vikin satulan kanssa palauttelevasti eteen alas venytellen ja taivutellen. Viki oli oikein kiva ratsastaa ja kulki kaikissa askellajeissa melko tasaisesti rentona alhaalla. Ei mitään ihmeellistä siis tässä päivässä.

Huomenna luultavasti kouluilen Vikillä koulusatulan kera. Ensi viikon kulussta en vielä tiedä, mutta se selvinnee lähipäivinä! Maanantaina olisi ainakin tarkoitus maastoilla. Katsotaan mitä päivät tuovat tullessaan.

Ja edelleen sitä kommenttia saa ja pitääkin laittaa. Teidän kommentit kannustavat aina kirjoittamaan ja niitä on hirmu kiva lukea!

8 kommenttia:

  1. Kiva postaus! :) erikoispostaukset olisi kiva lisä blogiisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Erikoispostauksia voisinkin toteuttaa, mutta en vaan tiedä millasia? - Ehdotuksia? :)

      Poista
  2. Ratsastat vikillä tosi hienosti ja ootte ihana pari. + sun istunta on tosi hyvä:)

    VastaaPoista
  3. Mukava postaus! Viki on niin söpö esteillä, näkee että selvästi tykkää!:) Säkin ratsastat hyvin.
    Pidemmän aikaa sinua blogien (jerry blogin kautta aluksi..) seuranneena, voin sanoa että esteistuntasi on kehittynyt valtavasti! Nyt se on todella kiva ja siisti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Esteet on kyllä selvästi Vikin juttu :)
      Mukava kuulla että kehitystä näkyy :) Kyllä se vana selvästi on niin, että kun pääsee sopivamman kokoisen ratsun selkään niin istuntakin parantuu!
      Kiitos hurjan paljon kommentistasi :)

      Poista
  4. Osta Viki! :) tai ota se ainakii ylläpitoon, tai jotaa? Vikihän sopii sulle kun nenä päähän ;). Voitko tehä joskus Vikin varustepostauksen? :) Kiva blogi sulla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mun sitä ostaa tarvii ku pääsen liikuttaa sit muutenki lähes päivittäin :) Kiitos jos olet sitä mieltä!
      Voin tehdä ehkä joskus ku saadaan talli siivottua ja käytyy varusteet läpi.
      Kiitoksia kovasti!

      Poista