keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

'Had I known it could come true..'

Viime sunnuntaina oli jälleen Vikin ja Fasun hypytyksen vuoro. Ensin Jenna hyppäsi Fasulla ja minä nostelin heille esteitä. Jennalla ja Fasulla meni tosi kivan näköisesti. Tämän jälkeen myös Henni ja Minä pääsimme hyppäämään Fasulla. Itse en koskaan ennen ollut ponilla hypännyt, joten tuli pienenä yllätyksenä, kun Fasu hyppäsi kaukaa esteelle, joten minä muksahdin sieltä alas. Mitään vakavaa ei tapahtunut, ja hyppäsin vielä okserin muutamaan kertaan. Fasu oli kyllä oikein kiva hypätä! Aika erilainen kuin Viki, mutta tosi kiva kummiskin.



Fasun hyppäämisen jälkeen oli vuorossa Viki, ja Viki oli yksinkertaisesti super! Kaikille esteille ei löydetty paikkoja ja pari puomiakin tuli alas, mutta yhtään kieltoa ei tullut. Aloitettiin n. 75cm radasta ja siitä lähdettiin nostamaan pikku hiljaa ylöspäin. Korkeimmillaan hypättiin 95cm rata, joka taisikin olla meidän korkein hyppäämä rata! Yksittäisenä tultiin 110cm, josta tulikin myös uusi ennätyksemme( ja samalla miun korkein este koskaan!).

Viki oli jäälleen äärettömän varma oksereita kohtaan ja ylipäänsä esteitä. Kertaakaan ei tuntunut että Viki voisi edes ajatella kieltämistä. Tosi kiva itsestäkin huomata, että kehitystä on selvästi tapahtunut!


110cm


Maanantaina ratsastelin Vikin palauttelevasti kentällä satulan kera. Menin ihan rennosti pidemmällä ohjalla ja ravissa kevennellen. Viki oli ihan kiva, paitsi jonkun verran jäykkä vasempaan kierrokseen. No sitä pitää vain harjoittaa enemmän, niin eiköhän sekin puoli ala ajan kanssa pehmenemään ja tulla paremmaksi.

Tiistaina liikuttelin Vikin lisäksi myös Helkan. Helkalla olin viimeksi mennyt joskus lopputalvesta(?) joten hirveästi minulla ei tuntumaa poniin ollut. Helka meni kuitenkin tosi kivasti, eikä edes pahemmin yrittänyt sikailla, joten minäkin pysyin kyydissä! Jenna laittoi meille vielä n.40? pikkupystyn joka tultiin molemmissa suunnissa pariin kertaan.




Helkan liikutuksen jälkeen käytiin Jennan kanssa Vikillä ja Fasulla suht pitkä maastolenkki. Aikaa meni reilu tunti ja mentiin n. 9km matka. Pääasiassa käveltiin, mutta muutamia pätkiä ravia ja laukkaakin saatiin mahdutettua mukaan. Viki oli jälleen kiva ja asiallinen, mitänyt meinasin jatkuvasti purra Fasua pyllystä :D

Vikillä on muuten uusi äärettömän ihana loimi ♥
Tänään, keskiviikkona, menin Vikillä hiekkatiellä koulua. Alkukankeuden jälkeen tammasta tuli varsin hieno ja erittäin hyvän tuntuinen ratsastaa. Vasemmassa kierroksessakin (jossa oli maanantaina ollut jäykkis) Viki oli todella hyvä ja kuunteli pohkeet hyvin. Laukassakin neiti oli oikein hyvä ja miellyttävä ratsastaa.

Otin laukan jälkeen ravia tuntumalla ja sainkin Vikistä oikein kivan ja siistin paketin! Hieno Viki! Kerrassaan tosi onnistuneet tuuppailut hiekkatiellä. Vaikka yleensä Viki on paljon epätasaisempi hiekkatiellä, kuin kentällä, niin tänään Viki oli kyllä yllättävän hyvä ratsastaa!

Loppu viikosta sen verran että huomenna ilmeisimmin kouluillaan Jennan kanssa Vikillä ja Fasulla ja perjantaina tehdään kai jotain tosi rentoa? Ja lauantaina suunnataankin sitten kohti kotkan aluekisoja, joissa menen Vikillä seuraluokan 70cm ja Jenna Fasulla alue 80 & 90cm. Ja sunnuntaina sama uudelleen ;) Palaan siis kirjoittelemaan viimeistään viikonloppuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti