maanantai 25. elokuuta 2014

'Cause I don't wanna see you cry'

Heppailun täyteinen viikonloppu takana ja päätinpa vielä näin sunnuntai - maanantai välisen yön kunniaksi tulla päivittelemään blogin! Vaikkei viime postauksesta olekaan kulunut kuin pari päivää, ajattelinkin kerrankin tulla päivittämään hieman yksityiskohtaisemmin tekemisiämme. Toivottavasti pidätte! :)


Lauantaina kävin ennen töitäni tallilla siivoilemassa karsinat ja tekemässä iltatallin 'valmiiksi', jonka jälkeen lähdin töihin. Töissä olin klo 11-19, jonka jälkeen menin takaisin tallille hoitamaan hevoset. Tallilla olikin jo Miksu minua odottelemassa! Lauantaina päätin mennä Lissun kanssa kentälle harjoittelemaan kaikkia maastakäsin juttuja. Tehtiin paljon pysähdyksiä, peruutuksia, väistämisiä ja seuraamista (narussa - tietenkin). Lissu toimi oikein kivasti ja olikin oikein kuuliainen, ei mitään valitettavaa tamman käytöksestä.

Lissun käsittelyn jälkeen napattiin Miksun kanssa meidän pienet mustat ja lähdettiin niiden kanssa kävelemään reilu puolen tunnin pituinen maastakäsin lenkki. Laila käveli oikein nätisti, mitänyt puskat vetivät kovasti puoleensa.. :D Helka lyllersi tavalliseen tapaansa perässä, kotiinpäin mennessä askel piteni onneksi edes vähän!

Kun oltiin saatu ponit kävelytettyä olikin vuorossa vielä Viksun liikutus. Ratsastettiin Miksun kanssa Vikillä puoliksi melko kevyt n. puolen tunnin koulutreeni eteen alas -periaatteella. Vikikin oli oikein mukavan tuntuinen. Paljoa en neidiltä vaatinutkaan, pääasia, että kulki vain rentona. Miksu käväisi vielä minun jälkeeni ottamassa Vikin kanssa kaikki askellajit, jonka jälkeen venytteli neidin eteenalas. Miksulla ja Vikillä näytti ainakin minun silmääni menneen ihan hyvin. Miksun mielestä Viki oli ehkä hieman erilainen tapaus, muttei ollenkaan huono!

Lauantai iltana oli jo valitettavan pimeä ja vettäkin ripsi vähäsen, joten lauantailta ei valitettavasti ole minkään näköistä materiaalia.

Sunnuntai aamuna heräilin yhdentoista jälkeen, ja melkein samantien suuntasinkin Hennille, josta lähdimme Hennin ja Santun kanssa katsomaan kouvolan poniraveja! Raveissa vierähti nopeasti melkein kolme tuntia. Nähtiin kyllä hienoja poneja ja käytiin moikkaamassa muutamia tuttujakin! :) Tähän väliin pientä kuvasaldoa raveista - kaikki kuvat c. Henni!









Ravejen jälkeen käväisin kotona syömässä, jonka jälkeen suunnattiin tallille hoitamaan omat heppasemme. Oli kyllä ihan luksusta, kun ei tarvinnut miettiä töihin menoa tai mitään, vaan saatiin rauhassa hoitaa ja liikuttaa kaikki neljä hevosta.

Ensimmäiseksi otettiin käsittelyyn Laila. Ratsastettiin Hennin kanssa Laila kentällä puoliksi. Minä menin aluksi ponilla. Aloitettiin heti jo käynnissä Vikin kanssa valmennuksessa opitulla puomitehtävällä, jonka tarkoitus on siis rauhoittaa ja herkistää kuumuvaa hevosta. Tämä tehtävä on toiminut Lailan kanssa ihan loistavasti ja tytsy olikin melko rauhallisen oloinen ratsastaa heti alusta alkaen!

Ravissa poni yritti hieman lähteä juoksemaan, mutta heti kun poni aikoi edes yrittää juosta, siirryttiin takaisin puomitehtävälle, jossa poni alkoikin malttaa jälleen ihan mukavasti. Loppua kohden poni alkoikin rentoutua hyvin molempiin suuntiin, jonka jälkeen vaihdettiin kuskia.










Lailan jälkeen oli vuorossa Lissun ja Vikin ratsastus! Mentiin Hennin kanssa taas aluksi niin, että minä menin Lissulla ja Henni Viksulla. Tämä oli siis ensimmäinen kerta, kun ratsastettiin Lissulla ihan kunnolla, sinä aikana mitä tamma on meillä ehtinyt olla. En alkuun vaatinut Lissulta yhtään mitään, vain sen, että se kävelee omalla moottorillaan eteenpäin. Pikkuhiljaa aloin tehdä muutamia suuria ympyröitä ja vahdin että se kävelee suoralla uralla suorana.

Tämän jälkeen otettiin pitkillä sivuilla ravia, joka sujui ihan hyvin. En vaatinut ravissa mitään, vaan neiti sai hölkkäillä pitkät sivut pitkin ohjin. Lopuksi otettiin vielä parit laukannostot molempiin suuntiin, ja niistäkös Lissu vasta alkoikin kuumua! Neiti vähän hyppi ja pomppi, mutta molempien suuntien laukat nousivat ihan kohtalaisen hyvin pienen keskustelun jälkeen. Lopuksi Henni kävi selässä ja ratsasti pääasiassa käyntiä, yrittäen saada Lissua hakeutumaan eteen alas.












Lopuksi kävin vielä tottakai tutun ja turvallisen Vikin kyydissä! Hennin mukaan Viki oli ollut todella hidas takapäästä, ja niinhän se olikin. Johtunee varmaankin neidin kiimasta, että ei ole takapää oikein mukana. Kaikesta huolimatta Viki oli aika perus oma itsensä. Pienen verryttelyn jälkeen mukavan rento ja pyöreä molempiin suuntiin. Ratsastin nopeasti vain ravia ja laukkaa tuntumalla molemmissa suunnissa, jonka jälkeen venyteltiin eteen alas.





Jäi kyllä todella hyvä fiilis kaikkien tammojen ratsastuksista! Vaikka Lissun kanssa meno onkin nyt mitä se on, niin silti mä tiedän, että siitä tullaan saamaan vielä jonakin päivänä todella hyvä. Onneksi meitä on jo eräs henkilö tarjoutunut auttamaan Lissun kanssa, ja ollaan kyllä enemmän kuin kiitollisia hänelle! :)

Mahtava viikonloppu takana, ihanien omien hevosten kanssa. Ehkä saan näiden päivien onnistumisista virtaa jaksaa tulevan rankan työviikon yli! Yritän palailla blogin pariin taas mahdollisimman pian, mutta en osaa vielä yhtään sanoa, kuinka rankkaa töissä tulee olemaan, sen näkee sitten!

Otettiin vielä Vikin ja Lissun ratsastuksen jälkeen yhteiskuvia tyttösistä! Rakkaimmat tytöt ♥




Kiitos Viki illan nauruista..! :D

24 kommenttia:

  1. Herrajestas miten rumannäkösesti ratsastat tolla Lissulla!;o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi herranjestas kaatuuko maailmasi siihen, jos mulla on parissa kuvassa kantapää hieman ylhäällä :O OMG! Anna mun kaikki kestää, teille naamattomille anoille ei voi ku nauraa xD

      Poista
    2. komppaan anoa.. :D

      Poista
    3. Voi kiesus mitä noloja te taas ootte, ku ette uskalla omalla naamallanne tulla sanoo :3
      Mut ainii! Tähänhän on perusteluna se, ettei omista google tiliä! :)

      Poista
    4. Minulla on se syyny ettei ole tiliä mutta en ole koskaan sanonut muutakuin kehunut tai jotain muuta. Ihan järetöntä tollanen tulis sanoo päin naamaa! :)

      Poista
    5. Näinpä! :) Tottakai otan myös kaiken kritiikin vastaan, mutta asiattomat kritiikit voisi toki esittää päin naamaa tai ainakin omalla nimellään!

      Poista
    6. Luuleeko nää viisaat naamattomat että nuorella lämppärillä ois jotenki helppo ratsastaa..? Et vois muka vaan puksutella eteepäi niiku ratsastuskoulu puskatallin Pentti-ponilla..?
      aargh

      Poista
    7. Kyllä ne näköjään luulee.. :D Kiitokset kommentistasi! :))

      Poista
  2. Kiva kun postasit taas näin pian :3 mä vaan niin rakastan näitä sun postauksia ♥.♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla, että pidät postauksistani näin paljon :')!

      Poista
  3. Hyvä postaus ja hyviä kuvia! Mahtavan kuvan ootte saanu tosta meiän pikkuharmaasta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kommentistasi! :) Heh, Maija taisi olla vähän laukkaherkällä tuulella? :D

      Poista
    2. Olihan Se Joo vähän :D pyydettiin eläinlääkäri rokotuksen lisäksi raspaamaan hampaat, ja muutama pieni piikki oli ollut joten josko siinä laukkojen syy... Mutta nyt saa rauhassa pitää vähän rokotuslomaa ja katsotaan Sen jälkeen miten menee treenissä :)

      Poista
    3. Toivottavasti syy laukoille löytyy! :) Tsemppiä teille jatkoon!

      Poista
  4. Itse en OIKEASTI omista tiliä, mutta miten jotkut voivat parin kuvan perusteella kuvitella tietävänsä mitään ratsastuksestasi? Kyllä, parissa kohtaa istuntasi oli kärsinyt, mutta mitä voi odottaa ensimmäiseltä kerralta ja mielestäni hevonen näyttää olevan ihan rentona, eikä kaahaa pää ylhäällä apuja vastaan. Kyllä, voin minäkin olla parin kuvan perusteella väärässä, mutta eiköhän sitä sitten vuoden päästä nähdä että miten sitä on ratsastettu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kommentistasi :) Tiedän, ettei istuntani hio huippua, mutta pyrin aluksi vain siihen, että hevonen kulkisi rentona. Tottakai vuoden päästä näkee jo paljon paremmin miten hevosta on ratsastettu. Tietenkin voisin olla julkaisematta yhtäkään kuvaa näiltä ekoilta ratsastuksilta, mutta olisiko siinäkään mitään järkeä, sillä silloin blogin lukijat eivät pääsisi seuraamaan Lissun kehitystä.

      Poista
  5. Saako tuolla kaupungissa hevosilla? Mun mielest ei. Siit voi tulla jotai sanomist poliiseilt. En tätä pahalla, ajattelin vaan että tiedättekö te? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis ratsastaa vai? Periaatteessahan pyöräteillä ei saataisi ratsastaa, mutta monesti poliisit ovat meidät siellä nähneet ja vastaan ajaneet, eikä koskaan ole tullut muuta sanomista, kuin korkeintaan tultu muutenvain juttelemaan ja kyselemään onko kaikki hyvin. :)

      Ja jos mietit sitä, onko luvallista pitää hevosia näin lähellä keskustaa, niin kyllä on. Tallin omistajalla on useampi hehtaari peltoa ja muutakin maa-alaa. Hevosen pito kriteerien mukaan, tämän kokoisessa paikassa saisi pitää viittä hevosta :)

      Ollaan kyllä otettu kaikki huomioon, joten sinun ei tarvitse siitä huolehtia :)

      Poista
  6. Ai, mun mielestä missään kuvassa ratsastus ei näyttänyt rumalta. :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymejä löytyy kyllä joka lähtöön, aina pitää jostain valittaa vaikka todellisuudessa, ei olisi mitään valittamisen aihetta :D

      Kiitos jälleen sinulle kommentistasi! :)

      Poista
  7. Rupesin muutama päivä sitten lukemaan blogiasi, ja tykkään tosiaan :) kirjoitat monipuolisesti ja kuvia sekä videoita on sopivasti. Jatka samaan malliin (Y)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että olet saanut blogistani hyvän ensi vaikutelman! :) Pyrin jatkamaan samaan malliin!

      Poista
  8. Kaikkea noi anonyymit huutelee! :D Kiva kun olet postaillut taas ja on kiva seurata sinun ja Lissun kehittymistä! Minun silmääni menette hyvin siihen nähden että Lissu ei ole ollut teillä pitkään ja on nuori hevonen! Stemppiä! :)

    VastaaPoista