lauantai 23. elokuuta 2014

'What the world really need is almost next to me'

Nyt on arki neljän hevosen kanssa saatu aluilleen! Minä itse olen valitettavan paljon joutunut tekemään iltavuoroa töissä, mutta onneksi Henni on urhoollisesti hoitanut ponit iltaisin <3 Lissun liikunta on painottunut vahvasti irtojuoksutukseen ja kävelytykseen, mutta selässäkin ollaan käyty. Muiden kanssa ollaankin puuhailtu melko normaaliin tapaan! 


Maanataina olikin Lissun ensimmäinen päivä uudessa kodissaan. Päätettiin siis lähteä Lissun kanssa pienelle kävelylenkille tutkailemaan lähiympäristöä. Neiti käyttäytyi ihan suht asiallisesti, ilman mitään ihmeempiä. Lissun kävelytyksen jälkeen ratsastin vielä Lailan ja Vikin kentällä. Molemmat neitoset olivat oikein hyviä ja miellyttäviä ratsastaa, vaikkakin Laila otti muutaman säpsyt kovasta tuulesta.

Vikillä ja Lissulla on pitkin viikkoa ollut pienenlaista johtajuuskinaa, joka taisi vihdoin perjantaina päättyä Vikin eduksi! Viki sai siis pitää paikkansa laumanjohtaja.









Tiistaina Lissulla oli vuorossa irtojuoksutus. Neiti kunnioitti todella hyvin kentän aitoja ja innostuikin todella kivasti juoksemaan! Ihasteltiin kyllä niin kovasti Hennin kanssa Lissun laukkaa! Lissullahan on kyllä älyttömän kiva laukka nuoreksi lämminveriseksi - saas nähdä miten se lähtee siitä kehittymään! Niitä päiviä odotellessa, kun aletaan kunnolla ratsastamaan Lissulla :)

Hennin kaveri Riina oli tullut tiistaina Kouvolaan heppailemaan, joten he kävivät myöhemmin porukalla maastoilemassa Vikin ja Lailan kanssa, minun ollessani töissä. Molemmat neitoset olivat kuulemma käyttäytyneet ihan kivasti!

Pieni videopätkä Lissusta. Kentälle oli jäänyt kavaletti, jota Lissu innostuikin yht'äkkiä hyppimään! :D
R.i:p. Lissun ravuritukka! Se nimittäin lähti tiistaina :D













Keskiviikkona Lissulla oli jälleen täysin kävelypäivä. Päivemmällä minä kävin käppäilemässä Lissun kanssa ja myöhemmin illalla Henni kävelytti vielä tytsyä ja teki sen kanssa kentällä kunnioitus- ja luottamusharjoituksia. Vikillä menin kaulanarulla vajaa puoli tuntia ja neiti toimi kuin unelma! Viki toimi kirjaimellisesti ihan ajatuksella. Mentiin pari kertaa ravissa ja laukassa kentällä ollut kaveletti ja lopuksi käytiin vielä laukkaamassa pelolla ja otettiin muutama hyppy pellolla olleelle (n. 50cm) esteelle.

Henni oli illemmalla käynyt pyörähtämässä Lailan kanssa hiekkatiellä ja poni oli kuulemma ollut tosi hyvä, joten Henni päätti antaa ponin 'palkinnoksi' laukata lumenkaatopaikan tien reunaa. Poni oli kuitenkin ollut tästä toista mieltä ja vetässyt täysin u-käännöksen ja lähtenyt talliin. Henni oli tipahtanut kyydistä ponin kääntyessä, mutta onneksi Hennille ei käynyt mitään ja Laila oli juossut vain talliin. Henni ja Laila menivät vielä uudestaan laukkaamaan suoraa ja poni olikin käyttäytynyt tällä kertaa todella asiallisesti!

Torstaina mulla olikin vihdoin vapaa, joten päästiin Hennin kanssa samaan aikaan tallille ja haettiin myös Miksu - eräs vanha ystäväni  - mukaan tallille. Tällä kertaa olikin tarkoituksena testailla Viksun ja Helkan kanssa viime viikolla maalaamiamme puomeja, joten pääsipä Vikikin piiitkästä aikaan hyppäämään!

Verkkailtiin alkuun nopeasti ravissa ja laukassa, jonka jälkeen alettiin tulla suhteutettua linjaa ja yksittäistä ristikkoa lävistäjällä. Pidettiin alkuun esteet ihan minimaalisen pieniä ja haettiin niihin vain tasaista rytmiä, koska kuten arvata saattaa, Viki oli hieman energinen! Energisyydestään huolimatta neiti pysyi tosi hyvin käsissä, eikä kuitenkaan hirveämmin sinkoillut esteille.

Lopuksi hypättiin vielä pelkkää okseria molemmista suunnista ja korkeimmillaan okseri olikin 105cm! Viimeksi ollaan näin korkeaa hypätty kai kesäkuun alussa. Viki oli ihan hyvä hypätä, mitänyt pientä epävarmuutta, mutta tsemppauksella meni kuitenkin hyvin yli eikä yhtään kieltoa tullut! Pari kertaa puomi tuli mukaan, mutta nekin melko pienistä virheistä. Miksu kävi vielä lopuksi Vikin selässä minun korjatessani esteitä pois. Saas nähdä, jos Miksu vaikka innostuisikin hoitamaan meidän poneja ihan säännöllisesti!









Vikin hyppäilyjen jälkeen oli vielä L&L'n (Lissun & Lailan) irtojuoksutuksen vuoro! Molemmat ponit olivat kyllä tosi innoissaan päästessään spurttailemaan kentälle ja Laila innostutti Lissunkin juoksemaan oikein kunnolla. Lailasta ja Lissusta on kyllä tullut ihan hyviä kavereita jo ja he tulevatkin hirveän hyvin toimeen keskenään :) Kuuleman mukaan Juha oli jo taluttanut näitä kahta samaan aikaan ja molemmat olivat käyttäytyneet hienosti!









Perjantaina meitä odottikin ihmeellinen näky tallilla! Lissu ja Viki olivat ihan lähekkäin toisiaan, eivätkä kinastelleet yhtään! Tässä vaiheessa taisin sanoa Hennille: "Missäköhän pienet mustat on?" - "Varmaan jossai leikkiis parhait kavereita tai sit ne on karan--nu". Ja samalla kun Henni ehti sanoa lauseensa loppuun niin huomattiin kaksi mustaa tallin omalla pellolla popsimassa heinää.. :D Juhalta oli ilmeisesti unohtunut tarhan sivuportti auki, josta ponit päättivät tepastella ulos. Onneksi meidän lämpöstammat, eivät sitä tajunneet!

Päätettiin Hennin kanssa lähteä Vikillä ja Lissulla ratsasin kiertelemään omia peltoja ja tutustumaan kenttään. Laitettiin Lissulle varuiksi satulakin selkään - luojan kiitos Vikin koulusatula on sopiva myös Lissulle, näin ollen ei tarvitse ostaa Lissulle muutakuin oma yleis/estesatula! :) Lissu käyttäyty oikein asiallisesti. Ainoastaan kentällä olleet vesilätököt pelottivat hirveästi. Vaihdettiin Hennin kanssa kentällä ratsuja niin, että minä siirryin Vikin selkään ja Henni Lissun. Autettiin sitten Vikin kanssa Lissu vesilätäköistä läpi, olemalla henkisenä tukena ja johtajana. Kyllä se siitä pikkuhiljaa - siitä se lähtee! :)

Henni oli tietääkseni liikuttanut Lailan perjantaina jollain tavalla, kun minun oli itse mentävä yllätysyllätys iltavuoroon töihin..



Tänään, lauantaina käyn aamusta siivoamassa karsinat ja tekemässä muutenkin 'iltatallin valmiiksi' ja kun pääsen töistä puolen seitsemän aikaan menen tallille liikuttamaan & hoitamaan hevoset! :) Näillä näkymin Miksu tulee myös kanssani niin saan ehkäpä jotain materiaaliakin blogiin! Sunnuntaina olisi tarkoitus mennä Hennin kanssa katsomaan Kouvolan poniraveja ja tottakai hoitamaan myös kaikki omat heppaset!

Koitan palailla blogin pariin vielä sunnuntaina, jos vain saan tuoretta materiaalia, sillä ensi viikko tulee olemaan mulle töiden osalta todella, todella rankka..

Ps. Mitäs tykkäätte blogin uudesta ulkoasusta? Onko ihan liian yksinkertainen? :) Hirveän kauaa en tätä ajatellut pitää, mutta haluaisin vaan tietää onko tämä edes 'ihan ok' väliaikaiseksi ulkoasuksi? :)

16 kommenttia:

  1. Meillä on kyllä parhaat ponit ikinä :')<3

    VastaaPoista
  2. Ps. Älä ressaa ens viikkoa, tottakai mie hoidan poneja :3

    VastaaPoista
  3. Tälläkin yksi poniraveihin sunnuntaina suuntaava o/
    Lailahan rupeaa hurjaksi ponimukseksi , mutta pitäähän ponilla sitä omaa tahtoa ollakin sopivassa suhteessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäähän sillä ponilla olla niitä omiakin älynväläyksiä joskus, ettei elämä kävisi turhan tylsäksi! :D

      Poista
  4. Ihan menettelevä ulkka, ei se haittaa väliaikaisesti :) Voi kamala, en nyt yhtään erota että kumpi on Lissu ja kumpi Viki D: Voivoi, tuli jo ongelmat Lailan ja Helkan tunnistuksessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että toimii edes väliaikaisena - teen kyllä heti paremman, kunhan vain saan kuvia! :)
      Voi ei :D Helka on onneksi huomattavasti pienenpi, kuin Laila, mutta Vikin ja Lissun vielä saattaakin helposti sekoittaa, jos ei hevosia tunne :)

      Poista
  5. Niin ja ootte kyllä ihan supereita kun pystytte hoitamaan neljä hevosta! :)

    VastaaPoista
  6. Ootin ikuisuuden et postaat ja nyt vihdoin!! Kiva postaus sopivasti tekstiä ja hyviä kuvia, innolla taas ootan et pääsee lukemaan teidän kuulumisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että edes jonkun mielestä meidän kuulumiset ovat odotettuja! :) Kiitos paljon sinulle <3

      Poista
  7. Tosi kiva ulkka. Ja itsekkin olin hämmästynyt kun näin ekoista kuvistakin että onpa lissulla hyvä laukka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Lissulla on kyllä lämminveriseksi todella hyvä laukka!

      Poista