keskiviikko 6. elokuuta 2014

'I think you're right here, that's why I have no fear' [Jälleen paljon kuvia & videopostaus]

Huhhuh, hellettä on taas piisannut, mutta luojankiitos illaksi säät ovat aina viilenneet mukavasti, niin ollaan pystytty hevosiakin liikuttamaan kunnolla! Laila on tosiaan vietellyt vielä saikkua ja viettelee edelleen, mutta Vikin kanssa ollaan alettu palailemaan kunnon liikutusrytmiin - nyt siis vuorossa Vikin kuulumisia aina viime perjantailta asti!


Perjantaina mentiin Hennin kanssa tallille ennen minun töitäni liikuttamaan hevoset. Meille oltiin vihdoin palautettu Vikin valjaat, jotka ehtivätkin olla jo useamman vuoden 'jemmassa' Viksun edellisellä hoitajalla. Hennin kanssa pidettiin siis Viksulle ja Helkalle ohjasajopäivä! Vikillä ei varmaan ollut ollut moneen vuoteen nuo valjaat päällä, mutta niin tuttu juttuhan ne neidille ovat, ettei niitä tarvinnut ihmetellä.

Viki oli tosi hyvä ja energinen ohjasajaa. Neiti liikkui tyytyväisesti ja rentona koko ajan. Ravissa minäkin jouduin ihan kunnolla juoksemaan Vikin perässä! Täytyy varmaan alkaa kerta viikkoon ohjasajaa, niin saan minäkin kunnon liikuntaa :D hehheh..









Lauanataina päätinkin pitkästä aikaa kouluilla Viksulla kunnolla, niin että vaatisinkin siltä hetkittäin jotain. Tehtiin siis ihan normaalit koulutreenit. Aluksi asettelut ja taivuttelut pidemmällä ohjalla askellajit läpi, jonka jälkeen työstin Vikiä vielä jokaisessa askellajissa. Viki oli koko ratsastuksen ajan todella tasainen edestä ja liike lähti hyvin takaanta. Neiti oli kyllä niin miellyttämisen haluisella tuulella, kuin eläin voi olla!

Viki kulki pitkiäkin pätkiä nätisti pyöreänä, oli todella pehmeä ja kevyt kädelle ja takapää oli hyvin mukana. Laukassakin Vikin laukka tuntui ajoittain todella hyvältä, eikä miltään armottomalta räpellykseltä. Kyllähän sen toki vielä Vikin laukasta huomaa, että se tarvitsee vielä paljon treeniä ja ennenkaikkea lihaksia takapäähän, jotta laukkaa jaksaa pyörittää takaa eteen! Treeniä vaan, niin kyllä siitä hyvä saadaan! :)












Sunnuntaina päätettiinkin Hennin kanssa ihan extempore kuvata videopostaus. Ajatus videopostauksen teosta tuli vasta kolmen aikoihin iltapäivästä, joten se ei ole ehkä mikään kummoinen, mutta kertoopahan ainakin melko tarkasti sen, mitä kaikkea me tallilla tehtiin! Pidemmittä puheitta antaa videopostauksen ja kuvien puhua puolestaa!























Maanantaina lähdettiinkin neitosen kanssa vähän maastoilemaan. Lähdettiin Henni ja Helka mukanamme moikkaamaan Hennin mummia keskustan tuntumaan, jonka jälkeen lähdettiin seikkailemaan metsiin ja maastoihin ja löydettiin jos jonkinmoisia hyviä maastoreittejä, joita pystymme hevosten kanssa hyvin käyttämään. Löydettiin myös yksi melko pitkä ylämäki, jossa tuli kyllä ravatessa todella hyvää takapää treeniä hevosille!

Tiistaina halusin pitää Viksulla kevyen päivän, joten päästettiin vain Viki ja Laila hetkeksi spurttailemaan kentälle irtona. Poneilla tuntui olevan virtaa vaikka muille jakaa! :D Vikikin innostui hetkittäin riehumaan ja hyppi ja loikkikin minkä ehti. Laila tapansa mukaan rallitteli laukassa kenttää ympäri..  Hassuja poneja!

Loppuviikolle ei vielä suurempia suunnitelmia olekkaan, katsotaan mitä päivät tuovat tullessaan! Itse olen vielä ke-pe töissä, kunnes viikonloppuna minulla onkin jälleen vapaata! :)

Rakastan ♥

12 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia ja kiva lukea sun juttuja! Videopostauksista en niinkään innostu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentistasi :) Monet pyytelevät videopostauksia, mutta tiedän ettei kaikki niistä kuitenkaan innostu. Joten aina pyrin myös videopostauspäiviltä laittamaan kuvia ratsastuksista jne, niin postauksista tulee kaikille mieluisia! :)

      Poista
    2. Mun blogissanikin pian päästään esteratsastuksen maailmaan kun alan vuokraamaan kimoa pv tä, jonka omistaja on antanut täydet valtuudet ja vapaudet kisata ja valmentautua esteillä. :)

      Poista
    3. Oo mahtavaa! :) Luen aina innolla sun kaikki postaukset, joten ihan mahtavaa jos kuvioihin tulee taas liittymään joku hevonenkin! :)

      Poista
  2. Miks vaihoitte paitoja ? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koska Henni halusi pukea Helkan vihreisiin ja mulla sattui sopivasti olemaan vihreä paita, joka mätsäsi hyvin Helkan kamppeisiin, niin pitihän Hennillä sitten olla se paita päällä! :D - kunnon muoti-ilmiö meidän tallilla! :D

      Poista
  3. Asuuko laila nykyään sitte fasun entises karsinas? :)

    VastaaPoista
  4. voitteko selittää miksi hepoilla tommoiset ruokinnat? Miksi esim helka saa kauraa mutta muut eivät saa? Tai miksi viki saa niin paljon peacemakeriä päivässä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vikille ei kaura sovi energisyytensä takia, Lailalle kaura ei taasen sovi ponin iho-ongelmien takia.
      Viki on joka päiväisessä 'treenikäytössä' joten se kuluttaa paljon ja laihtuu helposti jos saa liian vähän väkirehuja. Oliko jotain muuta mitä halusit tietää? :)

      Poista
  5. Sinut on haastettu ;)
    http://mrexemplary.blogspot.fi/2014/08/6-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outs.. :D Täytyykin lähipäivinä tehdä tuo haaste! :) Kiitos!

      Poista