sunnuntai 8. joulukuuta 2013

'They don't know how special you are'

Taas kerran on yksi mahtava viikonloppu takana ja huomen aamulla suuntaankin pirteänä kohti Lappeenrantaa ja koulua - onneksi koulua onkin vain keskiviikkoon saakka. Tänä viikonloppuna satelikin niin paljon lunta, että pääsimme kaivamaan pulkan ja hiihtoratsastusvaljaat esille, sekä saimme kenttämmekin osittain käyttöön!


Perjantaina Viki pääsikin vähän erilaisiin hommiin, nimittäin vetämään pulkkaa! Kävin ensin verryttelemässä Vikin kaikissa askellajeissa pellolla, jonka jälkeen kykettiinkin pulkkakiinni, otettiin Jenna kyytiin ja suunnattiin kohti lumenkaatopaikantietä. Lumisateen ansiosta koko tie oli täyttynyt lumella, eikä sitä ollut vielä aurattu, joten mikäs olisikaan ollut sen parempi paikka pulkkailuun!

Ravailtiin ensin rauhallista tahtia tien päähän, jonka jälkeen käveltiin hetki ja sama toiseen suuntaan. Tallille päin Vikillä olikin hirveä kiire, ja päätyikin sitten esittelemään ihan mahtavaa ravia! Ravailujen jälkeen alettiinkin laukkailemaan tietä päästä päähän, välillä rauhallisemmin ja välillä todella reippaastikkin - tietysti aina pitäen käynti taukoja välissä.

Pulkkailujen jälkeen otettiin pulkka ja vermeet pois, jonka jälkeen käytiin ravailemassa vielä eteenalas ravit pellolla. Viki tuntui nauttivan pulkkailusta todenteolla ja se jos mikä tekeekin myös hyvää sen selälle ja jaloille. Mietittiin, että voisi ottaa Vikin kanssa tavoitteeksi, että vetäisi vaikka kerran viikossa pulkkaa, niin pysyisi selkä hyvässä kunnossa.



Lauantaina Vikillä olikin eteenalas-tyyppinen venyttelypäivä. Ratsastin Vikin kevyesti kentällä n. 20min venytellen kaikissa askellajeissa. Tein alkuun käynnissä muutamat väistöt ja avot, jonka jälkeen siirryin keskiympyrälle ravailemaan kevyttä ravia. Heti alusta alkaen Viki haki itseään tosi hyvin pyöreäksi ja nokkaa alaspäin. Koko ratsastuksen ajan Viki oli todella miellyttävä ratsastaa ja erittäin rento. Hevonen jäi hyvin alle, eikä yrittänyt edes säheltää. Jäi kyllä tosi hyvä fiilis tältä ratsastukselta!

Sitten olikin vielä vuorossa Fasun ja Helkan pulkkailu. Ensin Jenna veti Fasulla pulkkaa ja minäkin pääsin elämäni ensimmäistä kertaa hevosen vetämän pulkan kyytiin. Oli kyllä ihan hauskaa, vaikka sainkin päälleni kivoja lumipalloja.. :D Seuraavaksi olikin taas minun vuoroni vetää pulkkaa, tällä kertaa Helkalla!

Verryttelin Helkan pikaisesti kentällä, jonka jälkeen lähdimme jo pulkkailemaan. Otimme pikkupätkiä laukkaa ja ravia, pari kertaa laukkaa myös reippaammassa temmossa. Lopuksi käytiin vielä kentällä ravailemassa eteenalas. Helkalle ei kovin pitkää treeniä siis pidetty. Poni oli kyllä jälleen hieno ♥

Sunnuntaina päästiinkin pitkästä aikaa hyppäämään omalla kentällä! Vajaaseen kahteen kuukauteen ei kentällä ollutkaan pystynyt tekemään juurikaan mitään. Verkkailin aluksi tavalliseen tapaan kaikissa askellajeissa, jonka jälkeen alettiin ottamaan hyppyjä kasikolla. Alkuun ei oikein hypyt, eivätkä lähestymiset sujuneet, sillä en saanut yhtään sisäpohjetta läpi ja Viki 'kanttasi' vahvasti kulmissa. Tästä syystä jouduin laittamaan kannukset jalkaani ja heti alkoikin sujua jo paljon paremmin.

Muutama pudotus tuli okserille, mutta muuten hypyt suijuvat ihan ok. Eräästä kentän kulmasta löytyikin lumen alta jäätä, jota Viki varoi kovasti. Otettiin siis nosto vasta estelinjalla, jolloin hevonenkin oli paljon paremmin hallinnassa! Hypättiin pari kertaa okseria yksittäisenä ja tämä sujui oikein kivasti. Korkeimmillaan okseri oli n. 80cm. Kentän kunnon kun huomioi ja sen, että Vikille oli taas kertynyt pari viikkoa hyppytaukoa, niin olen ihan tyytyväinen näihin treeneihin.

Lopuksi otettiin vielä ravia ja laukkaa keskiympyrällä. Viki oli aavistuksen jäykkä vasemmassa laukassa, mutta muuten neiti oli todella hyvä! Jennan sanoja lainaten: "Viki haluaa olla mielummin kouluratsu!" Tämänkin päivän ratsastuksista jäi myöskin tosi hyvä fiilis!













9 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus ja tuo pulkkavideo oli tosi kiva :D Melkein kuin olisi itse istunut kyydissä! Muutenkin tää oli tosi kiva postaus ja oli materiaalia monipuolisesti hyppäämisestä ja vähän myös tuuppailusta. Ja pakko sanoa, että tuo ravi mitä videolla nähtiin näytti jo todella hyvältä! =)
    ps. Voitko kertoa mitä tarkoitit kun kirjoitit että Viki kanttasi kulmissa? Ihan uusi sana minulle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia oikein paljon! Mukava kuulla että postaus oli mieluinen, ja että meissä näkyy jo kehitystäkin! :) Se siis heittää oman painopisteensä joko ulko- tai sisäpuolelle, jolloin se kallistuu aina eri suuntaan, kuin on asettunut. Kaarteissa Viki siis kääntää itseään pohkeenväistömäisin liikkein, jolloin normaali kaarros jää puuttumaan.

      Poista
  2. Oli kiva :)
    Voisitkos tehdä joskus teijän varustepostauksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa että pidit :) Kyllä voin tehdä ja tarkoitus onkin ollut, se on vain jotenkin jäänyt :D

      Poista
  3. muodossa niskan pitäis olla korkein kohta. Sori oli pakko tulla pätee :D

    mut hyvin meette! Viki näytti tossa estevideossa jännältä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Viki on kuitenkin lämminverinen, jolla ei ole ratsulle tyypillistä rakennetta. Tämän takia ihan täydellisestä muotoa ei aina löydy. :)

      Poista
  4. Ihan jees.. Mutta hevonen tosi etupainoinen mikä rasittaa jalkoja ja jäykistää etuosaa. Lyhennä ohjat ja teen ns. nostattavia pidätteitä ylöspäin, vois myös auttaa tuohon takakenoon ;) Sit viel nyrkit pystyyn, kyynerpäät kylkiin ettei käsi heilu niin bueno! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kommentistasi! Viki ei tosiaankaan ole etupainoinen vaikka siltä saattaa välillä näyttääkkin. Voi tulla vaikka itse kokeilemaan, jos ei muuten usko! :D
      Istuntaani yritän parantaa parhaani mukaan. Estejalustimilla (jotka ovat muuten 5 reikää koulujalustimiani lyhyemmät..) istuntani ei ole mikään parhain harjotusravissa.

      Poista