maanantai 30. joulukuuta 2013

'I just wanna tell the world that you're mine girl' [Tuntiponeilua & onnistumisia!]

Pitkästä aikaa palailen taas kirjoittamaan kuulumispostauksen muodossa! Joulu sujui minun osaltani ihan hyvin ja lomallakin on maittanut, paremmin kuin hyvin - pienistä vastoinkäymisistä huolimatta! Tälläkään kertaa en kirjoita aivan päivä päivältä, mutta kerron kaiken kuitenkin pää piirteittäin!

Loppuviikosta halusinkin lähteä ihan extemporee tunnille!
Keskiviikosta lauantaihin Vikin liikutus tapahtui pääsääntöisesti koirankoulutuskentällä ja hiekkatiellä. Keskiviikon treenit eivät menneet oikein putkeen, sillä Viki ei olisi millään halunnut liikkua, kun joka paikassa ja märkää sekä mutaista. Otettiin kk-kentällä muutamat hyvät pätkät, joihin lopetettiin. Torstaina tuuppailin Vikillä puolisen tuntia hiekkatiellä (jota en tosiaan normaalisti tee...). Neiti oli todella hyväntuntuinen ratsastaa, ilman mitään ihmeempiä. Torstaina pidettiin myös Vikin kanssa lastaustreenit, jotka sujuivat paremmin, kuin hyvin.

Perjantaina menin jälleen hiekkatiellä tarkoituksena jälleen kouluilla. Alkuun Viki vähän testaili onko pakko, ja sainkin kokea parit pystyyn hyppimiset. Loppua kohden meno parani huomattavasti. Tultiin muutaman kerran myös puomeja ja kavaletteja, jotka sujuivat ihan kivasti. Lopuksi käytiin maastossa käppäilemässä vielä loppykäynnit. Lauantaina Vikillä oli vuorossa erittäin kevytpäivä. Menin hiekkatiellä vajaa puolisen tuntia, vain käyntiä ja ravia - tavoitteena saada neiti kulkemaan rentona. Viki oli kivan rento ja kulki mukavan letkeästi.

Lauantai iltapäivästä otinkin suunnaksi Kiviharjun, tarkoituksena mennä tunnille. Pääsin siis pitkästä aikaa Jerryn selkään! Viime kerrasta olikin jo vierähtänyt lähemmäs puolivuotta.. Heti alkuun Laura (opettaja) varottelikin minua miten tahmatassu poika oli edellisellä tunnilla ollut. Heti alkuraveissa poni ehtikin jo suuttua, kun pyysin sitä ravaamaan eteenpäin, enkä antanut jäädä sipsuttelemaan pohkeen taakse.

Alkuun tehtiin ravilisäyksiä ja hidastuksia, sekä mahdollisimman paljon ympyröitä ja voltteja. Alkuun Jerry oli hiukan haluton kääntymään ja yritti puskea ympyröiltä pois lapa edellä ystävien luokse, mutta pikkuhiljaa poni alkoi tajuamaan mitä siltä halusin, ja silloin se alkoi toimiakkin paljon paremmin!

Laukkatyöskentelynä oli tälläkertaa aiheena vastalaukat. Jakaannuimme kahdelle pääty-ympyrälle, jossa nostimme ensin myötälaukan, hetken laukattuamme myötälaukkaa aloimme tekemään vastalaukan nostoja. Nostot onnistuivat vähän vaihtelevasti, mutta saimme me jopa pari nättiä kierrosta vastalaukkaa! Toiseen suuntaan teimmekin vastalaukkaa suoralla uralla, jolloin se olikin huomattavasti helpompaa.

Omasta mielestäni tunti sujui oikein kivasti, ja Jerry oli yhtä kiva kuin ennekin - jaksoi jopa hetkittäin kantaa itsensä pyöreänä! Toki ponista huomasi ettei sitä pitkään aikaan ollut ratsastettu kunnolla läpi, mutta tuntiponit on tuntiponeja. Täytyykin varmaan ottaa tavoitteeksi käydä useammin ratsastamassa tuolla ponilla!










Sunnuntaina lähdettiinkin pelkän Viksun voimin maneesille hyppäämään. Lastausharjoitukset ovat sujuneet tosiaan hyvin jo pidemmän aikaa, mutta en ole halunnut turhaan intoilla ettei tulisi sitten petyttyä mahdollisesta takapakista. Kuitenkin matkat ja koppiin meno sujuivat Vikin osalta hyvin, joten näillä näkymin päässään taas useammin maneesille!

Jenna lähti siis mukaan neuvomaan ja kuvailemaan. Minun alkuverkatessa Vikiä Jenna rakentelikin toiselle pitkälle sivulle innarin/jumppasarjan ja keskihalkaisijalle kolmoissarjan, jonka keskimmäinen este oli okseri, muut ristikkoina/pystyinä. Viki tuntui jo verkatessa todella hyvältä, avut menivät hyvin läpi ja tamma oli muutenkin hyvin kuulolla. Tultiin muutaman kerran ravi ja laukkapuomejakin, joissa ei ollut mitään ihmeempiä.

Pikkuhiljaa alettiinkin jo hyppäämään, tultiin alkuun innareita matalalla korkeudella, jotka sujuivatkin oikein kivasti. Välillä oli vauhtia vähän turhankin paljon, mutta todella hyvin Viki sai askeensa soviteltua. Kolmoissarjakin sujui pääasiassa hyvin, kerran tiputettiin okserin puomit, mutta muuten päästiin aina puhtaasti. Viki oli myös äärettömän varman oloinen hypätä, eikä olisi tullut mieleenkään että neiti olisi voinut kieltää tmv. Korkeimmillaan okseri olikin n. 100cm. Loppuun ravailin vielä hetken tuntumalla ravia ja Jenna ottikin meistä muutaman klipin.

Itselle jäi kyllä mitä parhaimmat fiilikset näistä hyppelyistä! Vikillä olikin muuten ollut tasan 3 viikkoa hyppytaukoa, jos ei lasketa perjantain kavaletteja. Täytyy sanoa että ihmettelen, miten neiti hyppäsi noinkin varmasti pitkän tauon jälkeen. Hieno neiti ♥




Lomaakin olisi jäljellä vielä reilu viikko ja tiistaina vaihtuukin vuosi! Kuluneesta vuodesta tulen tekemään vielä erillisen postauksen, jonka saan toivonmukaan näkyviin heti vuodenvaihteessa :) Mites teidän vuosi 2013 sujui?

22 kommenttia:

  1. sun blogi ja ratsastustaito on kehittynyt aivan valtavasti! Hauska toi pukkikuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla että kehitystä on tapahtunut ja sen huomaa! :)
      Jeps, poni vähän protestoi raippaa :D

      Poista
  2. Ihana postaus<3Sä OIKEESTI saat Jerryn kulkee niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnn hyvin!!:3Tää nyt poikkee aiheesta mutta minkä rotunen sun kissa on??:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon kommentistasi Ada! :)
      Mun kissa on ihan vaan joku sekarotunen, emällä on töpöhäntä. Muuta en tiedä :D

      Poista
  3. Kattelin tota tuntii kahviosta! Aika pelottava pukki! Mun kaveri meni jerryl senedellisen tunnin. Mut oli kiva nähä ihan livenä sun menevän jerryllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta nuo Jerryn pukit eivät edes tunnu pahoilta, mutta kuvat kertovatkin ihan jotain muuta :D

      Poista
  4. jos et oo käynnyt kiviharjussa melkein puoleen vuoteen niin miten voit sanoa että jerryä ei ole ratsastettu nkunnolla läpi?? mistä sä sen voit tietää vaikka olisikin?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä käynyt kiviharjussa muutaman kerran ja kuullut juttuja sieltä lähestulkoon päivittäin. Kyllä ponista huomaa miten sitä on lähiakoina ratsastettu ja tällä kertaa Jerry vain tuntui siltä, ettei siltä ollut aikoihin vaadittu juurikaan mitään ihmeempiä kuin että se liikkuisi eteenpäin. :)

      Poista
    2. Kyllä ano hevosesta tuntee heti onko sitä ratsastettu kuinka kunnolla. Ja mitä siltä on vaadittu vai onko vaadittu mitään. Kaiken lisäksi Tiia tuntee ponin ja tietää mihin se kykenee kun oikeasti työskentelee ja millainen on kun vain possuilee eikä työskentele kunnolla.(:

      Poista
    3. Kiitos paljon Miisa kommentistasi! :)

      Poista
  5. Tosi kiva postaus ja ihana Jerry! :3 Tuo teidän hyppääminen Vikin kanssakin näyttää niin helpolta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon! Vikillä hyppääminen on yllättävän helppoa kunhan saa kunnon estemoodin päälle :D!

      Poista
  6. Pakko sanoa, kun katsoin sun 2012 vuonna tekemän estevalmennus videon, että yllätyin tosi paljon kun näin sun kehuvan tuota ylemmissä kuvissa olevaa ponia niin paljon, sitä vaan jotenki niin harvoin näkee et poneja ja hevosia joka suorituksen jälkeen kehutaan, etten osannu oottaa sitä mitenkään :D Harmittaa vain kun enemmän niissä valkkuvideoissa näkee raipatusta kuin taputtelua ja kehumista... Oli ihan pakko käydä mainitsemassa, plussat siitä kehumisesta sulle kyllä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyäänhän se valitettavasti menee näin että hirveän harvoin näkisi ponia kehuttavan joka suorituksen jälkeen :/ Minulle on jäänyt kehumisesta niin pinttynyt tapa, että se kehu tulee aina automaattisesti hyvän suorituksen jälkeen - ja hyvä niin! Silloin ainakin poni tiesi tehneensä oikein :)
      Kiitoksia paljon sinulle ihanasta kommentista! :')

      Poista
  7. sileän meno näyttää ihan älyttömän hyvältä ja tasaselta, jatkakaa samaan malliin !:)

    VastaaPoista
  8. Käyks Vikinkaa missää valmennuksissa??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä en käy, tarkoitus kyllä olisi jossain vaiheessa alkaa käymään :)

      Poista
  9. Ihana postaus ja kivoi kuvii!!!:) sun blogi on mailman ihanin!!!!:):)

    VastaaPoista
  10. Ratsastat niin hyvin Jerryllä!!!!! Ja joo sillä ei kyllä oo ratsastettu "kunnolla" vähään aikaan.. Itekki oon nyt taas tauon (Jallu-aikaa<3) jälkee alkanu ratsastaa Jerryl ja pikkuhiljaa siihen alkaa taas tottua.. Mut ihania kuvia.. Varsinki toi pukkikuva!!!

    VastaaPoista