keskiviikko 3. syyskuuta 2014

'Promise me, you wont let anyone hurt you'

Ihanaa, vapaata vapaan perään! Kaksi päivää vapaata, ihana seura ja maailman mahtavimmat hevoset piristävät kyllä ihmistä kummasti! Näihin muutamaan päivään on mahtunut, jos jonkin moista puuhaa hevosten kanssa ja materiaaliakin ollaan saatu ihan mukavasti, joten nyt on taas hyvä hetki päivitellä blogia!

Missäs se pieni musta seikkailee?!
Maanantaina Henni halusi vuorostaan ratsastaa Lissulla, joten päätinpä samaan aikaan ratsastaa Viksun. Mentiin siis kentällä. Viksun kanssa tehtiin kevyt venyttelytreeni. Ei tehty mitään ihmeellistä, kuhan hain hevosen rennoksi ja pyöreäksi tuntumalle. Viki olikin jälleen todella hyvän tuntuinen! Lissulla ja Hennilläkin meni ihan hyvin! Henni yritti saada Lissua hakeutumaan alas ja pyöristymään ja taipumaan rungostaa. He pääasissa kävelivät ja ravailivat, mutta ottivat he muutavat laukkapätkätkin ja harjoittelivat vasemman laukan nostoa. Pienen keskustelun jälkeen vasenlaukkakin alkoi nousta todella hyvin!

Myöhemmin illalla Henni oli vielä ratsastanut Helkalla ja päättikin ottaa Lailan juoksemaan narussa vierelle. Hetken aikaa he olivat hölkkäilleet näin ja kun Henni alkoi laukkaamaan Helkan kanssa, päästi hän Lailan vapaaksi kentälle laukkailemaan.

Tiistaina käytiin siis Hennin kanssa Lahdessa shoppailemassa ja haettiin postista Börjenssin paketti, kuten moni saattoikin jo viime postauksesta päätellä. Shoppailujen jälkeen käytiin meillä, josta suunnattiinkin hakemaan Nea ja postin kautta tallille! Tallilla kuvailin kaikki tavarat ja järjestelin ne paikoilleen, jonka jälkeen lähdettiin ottamaan ulos kuvia Helkasta. Puunattiin siis pikaisesti Helka ja Laitettiin sille Horzelta ostetut buutsit ja vihreä otsapanta!





Helksan kuvailujen jälkeen käytiin hakemassa muutkin sisälle ja laitettiin kaikki ratsastuskuntoon! Lähdettiin siis pitkästä aikaa vähän 'isommalla' porukalla maastoilemaan. Henni meni tuttuun tapaan Vikillä, minä Lissulla ja Nea tuli myös Helkan kanssa mukaan. Lissun satula pääsikin kunnon koeajolle, nyt heti alkuun!

Käytiin jälleen maastoilemassa Lissulle tutuissa paikoissa, joissa neiti menikin kuin vanha tekijä. Ei liiemmin kyttäillyt tai säpsyillyt mitään - uskalsipa Lissu muutaman kerran johtaakkin koko porukkaa! Täytyy joku toinen päivä tällä viikolla lähteä Lissun kanssa maastoilemaan ns. toiseen suuntaan tallilta päin. Sielläpäin ei ollakkaan vielä Lissun kanssa käyty! Maastoilujen jälkeen tultiin vielä hetkeksi takaisin tallin viereiselle hiekkatielle, jossa otettiin vähän ravia ja laukkaa. Otettiin myös muutama hyppy ihan minimaaliselle pystylle (~30cm), josta Lissu olisi päässyt yli vaikka unissaan.

Jälleen kerran neiti hoito homman kotiin, eikä pöllöillyt mitään ihmeempiä! Kyllä saa vauvasta olla taas ylpeä :') Pikkuhiljaa se kyllä alkaa tajuamaan maastoilun idean, niin virtaakin meinaa löytyä ja Vikin kanssa pitäisi päässä kisaamaan. Viki käyttäytyi maastossa ihan tavalliseen tapaansa, ilman ihmeellisyyksiä.

Maastoilun jälkeen päästettiin porukka vielä viimoisia kertoja tänä vuonna laitumeen mässäilemään ja ai että sitä riemun määrää, kun poni pääsivät sinne rallittelemaan! Laila innostuikin juoksemaan ihan hullunlailla ja paineli vain menemään häntätötteröllä ja välillä jopa piti ihme korinaa. Hupsu poni :')









Jätettiin hevoset laitumelle, jonka jälkeen suunnattiin itse syömään. Syömisen jälkeen heitin Hennin kotiin, jonka jälkeen lähdettiin vielä Nean kanssa takaisin tallille. Napattiin hevoset laitumelta sisälle, jonka jälkeen ratsastin vielä Lailan kentällä. Mentiin Lailan kanssa joku puolisen tuntia ja otettiin vain käyntiä ja ravia. Ratsastin ponia alkuun käynnissä ympyröillä ja vaadin sitä taipumaan koko rungosta. Tämän jälkeen ravailin molempiin suuntiin kevyttä ravia, jonka jälkeen työstin vielä hetken harjoitusravia.

Laila oli äärettömän miellyttävä ratsastaa heti alusta asti, eikä edes yrittänyt juosta karkuun avuilta. Ja vaikka tehtiin parit ravilisäyksetkin, poni ei rikkonut kertaakaa laukalle ja tuli heti takaisin, kun pyydettiin, eikä edes pahemmin niistä kuumunut. Mihin onkaan hävinnyt se pieni musta vauhdikas ferrari ja meille on tuotu näköjään tilalle hieno ja hyväkäytöksinen pikku tehopakkaus!









Keskiviikkona menin yhden aikoihin tallille siivoilemaan karsinoita ja tekemään kaikkea muutakin pientä. Vähän ennen kolmea kävin hakemassa Miksun seurakseni tallille. Tallille palattuamme, käytiin hakemassa Viksu sisälle ja laitettiin se yhdessä kuntoon. Menin Vikin kanssa melko kevyesti kentällä. Alussa neiti oli aika 'vetelä' eikä olisi jaksanut liikkua lämpimän ilman vuoksi. Loppua kohden neidistä alkoikin yllätten löytyä sitten paljon enemmän puhtia!

Tein Vikin kanssa vain pikaisen läpiratsastuksen, sillä en viitsinyt sitä kauaa ratsastaa, kun kentälle porottavassa auringossa taisi olla reilu 20 astetta lämmintä, ellei enemmänkin. Viki oli kokonaisuudessaan ihan jees, lopussa varsinkin neiti kulki varsin rennosti ja tyytyväisesti!







Vikin liikutuksen jälkeen ratsastin myös Lissulla kentällä. Laitoin Lissulle tällä kertaa oman yleissatulan, sillä halusin testata sitä myös kentällä ratsastaessa. Yllätyin aika positiivisesti, kun tuolla yleissatulalla olikin mukavampi ratsastaa, kuin koulupenkillä! Lissukin tuntuu olevan tyytyväinen uuteen satulaansa, sillä se liikkui oikein mukavasti ja rentona.

Lissun kanssa tehtiin aika tyypilliset treenit. Ensin käyntiä molempiin suuntiin, sen jälkeen ravia molempiin suuntiin ja sitten vielä laukkaa pitkillä sivuilla kumpaankin suuntaan. Käynnissä Lissu hakeutui jälleen todella hyvin itse alaspäin, eikä kulkenut jännittyneenä. Ravissa Lissu oli alkuun hieman energinen, mutta pikkuhiljaa raviin alkoi löytyä mukava tahti. Tehtiin ravissa myös paljon pääty-ympyröitä ja Lissu säilytti tasapainonsa loistavasti.

Aloiteltiin laukkaamaan vasenta laukkaa, otettiin päädystä nosto, laukattiin pitkä sivu ja päädyssä siirryttiin jälleen käyntiin. Tehtiin näin muutama kerta, kunnes saatiin nostot sujuviksi. Tämän jälkeen otettiin laukannostoja myös oikeassa kierroksessa, joka on Lissulle huomattavasti helpompi. Laukattiin oikeassa kierroksessa myös pari pidempää pätkää ja tehtiin pari pääty-ympyrää, joilla Lissu yllätti kyllä todella positiivisesti! Pari viikkoa takaperin en olisi uskonut että neiti pystyy säilyttämään tasapainonsa ympyröillä edes ravissa, mutta nyt se tekee sen jo myös laukassa! Mahtava tyty ♥









Sitten olikin vuorossa Lailan irtohypytys! Henni alkuverkkaili ponin selästä käsin ja otti muutaman pikkuhypyn ristikolle, jonka jälkeen päästettiinkin poni yksin hyppäilemään. Laila oli jälleen ihan elementissään ja se vain pinkoi innoissaan! Poni hyppäsikin oikein hyvin ja varman oloisesti, turhia jännittämättä. Aloiteltiin ihan pienestä ja pikkuhiljaa nostettiin. Hirveästi ei otettu hyppyjä, koska poni oli todella hyvä ja hyppäsi mielllään. Korkeimmillaan este oli 100cm. Lopuksi laitettiin estevielä ihan minipieneksi, jotta poni sai hyvät loppuverkka hypyt.





Lopuksi vielä juoksutettiin Helka irtona tarhassa ja tehtiin kaikki yhdessä iltatalli. Tässä pieni videonpätkä Lailan irtohypytyksestä ja Helka-ponin irtojuoksutuksesta! :)


Torstaina ja perjantaina olen jälleen töissä, mutta heti viikonloppuna tulen taas päivittämään kuulumisia. Loppu viikosta on tarkoitus hyppäillä ainakin Vikin kanssa, maastoilla Lissulla ja kenties päässään taas valvovan silmän alle ratsastamaan! :)

4 kommenttia:

  1. Aww tota Helkaa sille niin sopii toi lime :3 Lailahan pomppaa, limeä puomeissakin ♥.♥ Lissu näyttää kuvissa aina vaan paremmalta ja paremmalta :)

    VastaaPoista
  2. Lailahan hyppää hyvin! :) Kiva ja monipuolinen postaus jälleen :)

    VastaaPoista