keskiviikko 17. syyskuuta 2014

'I'll pick you up when you're getting down' [Estetreenejä, maastoilua...]

Jälleen monta touhun täyteistä päivää takana! Vajaa viikko sitten viimeksi taisin blogin päivitellä. Viikkoon onkin mahtunut parit estetreenit ja paljon maastoilua ja hauskanpitoa. Pääasia on kuitenki se, että meillä on jälleen kaikki ponit kunnossa ja kaikkien kanssa voidaan jatkaa treenailua tavalliseen tapaan! ♥


Torstaina pidettiin Vikin ja Helkan kanssa kunnon 'aivot narikkaan' päivä ja lähdettiinkin riimuilemaan! Alkuun mentiin hetki kentällä, otettiin pari minipientä hyppyä ja muutenvain ralliteltiin kentällä. Tämän jälkeen käytiin vielä pellolla baanailemassa ja hyppimässä ojia! Viki oli jälleen niin innoissaan ja onnellinen, ja heittikin jos jonkin moisia caprioleja! Välillä on mukava pitää näitä tällaisiakin päiviä, niin säilyy hevosilla varmasti mielenkiinto.

Lissulla ja Lailalla oli molemmilla irtojuoksutus päivä. Juoksutettiin ponit eriaikaan tarhassa. Molemmilla oli oikein hauskaa ja esittelivät meille hienoja liikkeitäänkin! On kyllä kiva, miten meidän hevoset tykkäävät irtojuoksutuksestakin niin paljon, että juoksevat ihan vapaa-ehtoisesti eikä niitä tarvitse olla ajamassa takaa!














Perjantaina Viki sai vuorostaan viettää vapaata! Lissun kanssa kävin käppäilemässä lähimaastoissa ja kiipeilin muutamia mäkiä, ja lopuksi kävin vielä kentällä ottamassa muutamat pätkät ravia molempiin suuntiin. Nyt täytyy kyllä niin kehua miten hienosti tyttö käyttäytyi! Ekoilla viikoilla ei voitu yksin poistua edes pihapiiristä, kun Lissu veti heti liinat kiinni, mutta nyt se käyttäytyy jo niin mallikelpoisesti - ei kyttäile mitään tai säpsy kummemmin! Huima kehitys tapahtunut kyllä, Henni oli kuulemma myöhemmin illalla ratsastanut Lailan ja ponilla oli kuulemma ollut ihan kiitettävästi virtaa, mutta ihan hyvin oli kuulemma mennyt.

Lauantaina Laila saikin vuorostaan vapaan, joten suunnattiinkin Henni Vikillä ja minä Lissulla maastoilemaan. Käytiin reilu kuuden kilometrin lenkki, joka koostui pitkälti kävelystä ja muutamista ravipätkistä. Ja Lissu pääsi elämänsä ensimmäistä kertaa olemaan City-poni, kun käytiin lähikaupan pihalla pyörähtämässä. Lopuksi otettiin vielä lumenkaatopaikantiellä parit laukkapätkät ja hiekkatiellä loppuravit,


Sunnuntaina Laila sai viettää toisen peräkkäisen vapaan, sekä Lissu sai myös nauttia vapaapäivästä, sen sijaan Viksulla ja Helkalla oli hyppypäivät! Tallille tullessani Henni tuli heti sanomaan, että 'Nyt äkkiä ridakamat päälle ja tuut hyppäämään mun kanssa Helkalla, tää on ihan hullu!' Helka oli kerryttänyt jostain itselleen ylimääräistä energiaa ja pikkuponilla kyllä vauhtia riitti! Rakentelin kentälle nopeasti yksittäisen okserin, jota sitten Henni hyppäili alkuun Helkan kanssa, jonka jälkeen minä kävin ottamassa Helkan kanssa muutamat hypyt ja loppuverkkailin ponskin. Oli kyllä ihana mennä taas pitkästä aikaa Helkalla, kun ponikin oli niin energinen ja toimi hyvin! :)







Helkan hyppäilyjen jälkeen olikin vuorossa Vikillä hyppääminen! Suunniteltiin meille neljän esteen rata, johon kuului yksi suhteutettu linja (pysty - trippeli), pituuseste lävistäjällä, sekä yksittäinen pysty. Alkuverkoissa Viki tuntui ihan hyvältä ja verkkahypytkin sujuivat mitä mainioimmin. Tällä kertaa trippeli kuitenkin koitui kohtaloksi. Viki oli hyvin epävarma trippeliä kohtaan, joten ei meinattu saada sille mitenkään hyviä hyppyjä. Muutaman hyvin onnistuneen hypyn jälkeen lopetettiin heti! Korkeimmillaan hypättiin n. 80cm. Tällä kertaa saattekin kuvien sijasta videokoosteen hyppäilyistä. :)


Maanantaina kävin ennen töitä ratsastamassa Vikin ja Lailan. Vikin kanssa tein kevyen palauttelutreenin hyppäilyjen jäljiltä. Menin alkuksi kentällä täysin pitkällä ohjalla askellajit läpi, jonkä jälkeen siirryin pellolle laukkaamaan ja ravaamaan isolla ympyrällä. Viksu oli aika väsyneen oloinen, joten en mennyt muutakuin sen verran mitä oli tarpeen. Viki kuitenkin oli todella tyytyväisen oloinen ja venytteli hyvin.

Lailan kanssa tein aika perusratsastuksen kentällä. Menin vain käyntiä ja ravia, niin että sain ponin kulkemaan rauhallisesti ja rentona. Alkuun Laila oli hieman jännittynyt ja kiireinen, mutta ymmärrettäkööt tämän, kun olihan poni saanut vietellä pari vapaapäivää. Loppukohden kuitenkin parani taas paljon ja Lailakin malttoi ja kuunteli hyvin! Myöhemmin Henni oli vielä totutellut Lissun kanssa Liinassa kulkemista ja juoksutuksen 'alkeita' ja neiti olikin tajunnu idean ihan hyvin, kun oli alkujärkytyksestä toipunut. Lopuksi Henni oli päästänyt Lissun vielä juoksemaan irtona ja intoa oli kuulemma riittänyt!

Tiistaina suunnattiinkin lähimaastoihin Henni jälleen Viksulla ja minä Lissulla. Saatiin tällä kertaa, jopa kameramies mukaan, niin saan tänne bloginkin puolelle materiaalia maastoilusta (thanks Nea!). Alkuun mentiin tuttuun tapaan hiekkatiellä, jonka jälkeen siirryttiin kiipeilemään ja laukkailemaan lähistöllä olevia mäkiä ja baanailemaan lumenkaatopaikantietä. Lissu käyttäytyi jälleen hyvin ja oli mukava ratsastaa. Virtaakin neidiltä alkaa pikkuhiljaa löytyä - taitaa Lissukin pian ymmärtää maastoilun ja irroittelemisen idean! :) Video ja kuvat kertokoon kaiken oleellisen!









Isompien maastoilujen jälkeen hypättiinkin pitkästä aikaan Lailalla! Tällä kertaa rakenneltiin meille pieni 3 esteen rata. Lailalla on rataa hypätty varmaan viimeksi ratsastuskouluaikoina 3-4vuotta sitten(?), joten voitte vaan kuvitella kuinka innoissan poni oli! Verkkailin alkuun käynnissä ja ravissa molempiin suuntiin, jonka jälkeen tulin alkuun pientä ristikkoa ravilähestymisillä. Poni jaksoi malttaa ajoittain jopa todella hyvin! Seuraavaksi tulin kertaalleen laukassa kaikki radan esteet molemmista suunnista, jonka jälkeen hyppäsin pienen radan muutaman kerran. Laila oli super energinen ja innoissaan, mutta jaksoi silti myös välillä malttaakkin! Lopuksi Henni kävi myös ottamassa muutamat hypyt ja loppuverkkaili ponin. Tästä on taas hirveän hyvä jatkaa eteenpäin!

Tämmöistä tällä kertaa! Seuraavan kerran yritän tulla postailemaan loppuviikosta!
Ps. Minulla alkaa olla jo ihan hirvee kisakuume, kun viime kisoista on kulunut jo miltei 3kk! :o Toivottavasti saisin helpotusta tähän seuraavan muutaman viikon aikana!

12 kommenttia:

  1. Vitsi miten sujuvalta menolta toi Lailan hyppely näyttää, mikä edistys! Hyvä te!! ;3

    VastaaPoista
  2. Miks pidät käsii sylissä Helkalla??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annoin ponin venytellä eteenalas! :)

      Poista
    2. anna sille pitempi ohja älä siirrä omaa kättä reidelle kun se on a) ihan vitun ruman näköstä ja b) sille huijaat vaan itseäsi kun luulet sen kulkevan peräänannoss niskat nurin ns. pakotettuna, kun ponilla ei ole muuta suuntaa kuin pää alaspäin meno

      Poista
    3. Sehän tässä on tarkoituksena... Että poni kulkisi pääalhaalla ja venyttelisi selkäänsä. Voi herranjumala, miten Helka nyt varmaan vähintään kuolee.. Eikö sulla anonyymillä oo mitään muuta elämää kuin kommentoida mun blogiin ja valittaa :D

      Poista
  3. Ihana postaus :3 Ja oli kiva katella videollakin teidän menoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon Tytti! Mukava kuulla että videotkin miellyttivät :)

      Poista
  4. Hienisg meette! Itekki kisakuume puol vuotta kisaamatta..... noh taas ens viikol kisahoitajaks :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) No onhan se aina oma fiilis käydä auttelemassa ja katsomassa kisoja, mutta kyllä se kisaaminenkin on aina ihan omaa luokkaansa! :)

      Poista
  5. Ei vitsi ku oli kiva toi maastovideo! Siis aivan huippu! Muutenki taas tosi kiva sekä monipuolinen postaus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että pidit myös maastovideosta! :) Kiitos sinulle ♥

      Poista