lauantai 24. toukokuuta 2014

'Niin niin niin niin niin huono häviäjä, että mun on aivan aivan aivan pakko voittaa' [Koulureenejä, vesipetoja & esteskabailua]

Taas muutama touhun täyteinen päivä takanapäin! Päiviin onkin taas mahtunut vaikka ja mitä erilaista menoa ja meininkiä, sillä halusin pitää Vikillä vähän 'aivo vapaamman' viikon, viikonlopun kisoja silmällä pitäen. Sunnuntain kisat kuitenkin peruuntuivat kyytiongelmien vuoksi, joten päätinkin jo nyt tulla kirjoittelemaan teille tämän viikon touhuista!


Keskiviikkona kouluilin alkuun Vikin kanssa hetken ilman satulaa, hakien neitoa vain pyöreäksi ja rennoksi. Lisäksi teimme vähän pohkeenväistöjä, kun niissä Viki tuppaa vaan väistämään painetta sivulle, kävelemättä ollenkaan eteenpäin (Vikille on kuulemma alunperinkin opetettu pohkeenväistö ihan väärin). Pikku hiljaa pohkeenväistökin alkoi sujua hyvin. Kauaa ei väännetty, sillä Viki tuntui melko hyvältä, joten käytiin jälleen vähän 'riehumassa' pellolla ja siitäkös vasta riemu repesikin.

Torstaina Viksulla olikin kunnon kouluilujen vuoro, tällä kertaa satulan kanssa. Tein ihan peruskoulutreenit ja harjoiteltiin vähä lisää tuota pohkeenväistöä. Viki oli ihan perushyvä Viki, laukka pyöri jälleen mielettömän hyvin ja muutenkin neiti toimi kivasti. Itse olen vähän päässyt ruostumaan kouluratsastuksessani, joten istuntani oli varmasti kaikkea muuta, kuin kaunista katsottavaa...

Helkan uusi liikuttaja, Lina kuvailikin muutaman kuvan minusta ja Vikistä, joten laitettakoon niitä tähän väliin!







Perjantaina oli taas kunnon hellepäivä, joten miksipä kiusata hevosia kentällä, kun vaihtoehtona olisi mukava ja piristävä uittoreissu! Lähdettiin siis koko poppoo ja Santeri pyörän kanssa kohti uittopaikkaa. Matkat uittopaikalle ja takaisin sujuivat ihan mielettömän hyvin. Viki oli varmasti parhaan tuntuinen maastossa pitkään aikaan! Vikillä kun on tosiaan tapana innostua maastossa ja alkaa peitsaamaan (joka on viimeisin asia, jonka minä Vikille sallisin), mutta tällä kertaa säilyttiin lähes tulkoo peitsittä!

Uimaan päästessään Viki oli jälleen ihan elementissään ja porskutti eteenpäin minkä ehti! Hetken polskittuamme totesin Hennille ja Jennalle, että kuka meistä uskaltaa heittää ensimmäisenä talviturkin - karvalakkia myöten! Henni ehti juuri ja juuri sanoa, että kuka hullu sukeltais sinne veteen ja johan mä olin ehtinyt hypätä Vikin selästä veteen :D

Ja jouduinhan minä sukeltamaan uudelleenkin, kun Viki yllättäen hyppäsikin pystyyn ja säikähdin, että se kaatuu, jolloin hyppäsin suosiolla pois kyydistä. Mitään ei kuitenkaan käynyt minulle, eikä hevoselle. Santtu tosiaan lähti meitä kuvailemaan, joten nyt on muutama uusi uittokuvakin laittaa tähän postaukseen!





Ihana Löpi :')
Lauantaina koittikin jälleen odotettu kisapäivä! Neidin lastaamisessa ja kuljetuksessa ei taaskaan ollut pienintäkään ongelmaa, joka on erittäin, erittäin hyvä juttu! Hennin kanssa tulikin todettua että nyt vierähti taas, kivi jos toinenkin sydämmeltä, kun ponit matkustivat niin nätisti! Kisapaikalle siis ehdittiin ajoissa, ja jonkun aikaa jouduttiin odottamaan, kun lähdimme vasta kolmannessa luokassa.

Onneksi kisat etenivät nopeasti, joten ei aikaakaan, kun olin jo kävelemässä rataa ja verkkaamassa. Verkatessa Viki tuntui tosi hyvältä ja hypytkin onnistuivat hyvin. Saatiin hetkeksi koko verkka omaan käyttöömme, kun muita ei ollut verkkaamassa, niin pystyin tekemään laukanvaihtojakin, jotka onnistuivat myös kivasti :) Hetken verkattuamme, lähdettiinkin odottelemaan starttia.

70-80cm rata sujui vähän niin ja näin. Viki oli jälleen vähän energinen, eikä paikkoja kaikille esteille meinannut löytyä. Perusrata suoritettiin kaikesta huolimatta puhtaasti, vaikka meno välillä olikin vähän mielenkiintoista. Uusinnassa minuun iski taas tietynlainen 'voitontahto' joten päädyin kokeilemaan mitä ihmeellisimpiä käännöksiä, mutta riskinotto kannatti! Tästä luokasta tulokseksi 0/0vp ja 1. sija!




90cm perusrata sujuikin jo vähän paremmin. Viki oli koko ajan hyvin hallinnassa, jokseenkin välillä vähän hukassa olevan oloinen. Neiti kuitenkin hyppäsi rehellisesti ja varmasti, joten perusrata päästiin puhtaasti. Uusinnassa Viki olisi taas halunnut mennä kovaa, mutta ajattelin, että kun kyseessä on eka 90cm ja kentän pohja oli jo kurveista niin tallottu, niin en lähde ratsastamaan aikaa. Uusinta sujui ihan hyvin, mutta juuri ennen sarjaa olevassa kurvissa otin aivan liikaa vauhtia pois, hevosella ei enää sopinut askel ja minä tyrkkäsin liikaa, joten kieltohan sieltä tuli. Ei muuta kuin uusi yritys ja loppu uusinta mentiinkin puhtaasti. Tulokseksi siis 0/4vp, joka riitti tässäkin luokassa voittoon!






Tässä vielä videolla molempien luokkien perusradat. Kameran muistikorteista onnistui aina uusinnan aikana loppumaan tila, joten koska en halua laittaa pätkäistyä uusintaa, ajattelin laittaa edes pelkät perusradat. Pahoittelut, että kisakuvat ovat videolta napattuja, parempia laitan tuleviin postauksiin, kun niitä saan :)


Tämmöistä taas tällä kertaa! :) Seuraavan kerran kisaillaan viimeistään 14.6.-15.6. Kotkan kaksipäiväisissä alue-estekisoissa. Sitä ennen yritetään kyllä Jennan kanssa lähteä 8.6. Haminan seuraestekisoihin. Lähipäiville olen taas miettinyt uutta erikoispostausta, mutta siitä lisää myöhemmin... ;)

Voitettiin molemmista luokista myöskin kivat pikku pokaalit :)

16 kommenttia:

  1. Mikä biisi soi tossa videossa? :)

    VastaaPoista
  2. Sulla on kyllä upeaa tamma, ootte kyllä ihan superpari! Pian saattekin mennä metriin kun joka kisasta tulee voitto ;) (tämä ei nyt taas ollut sitä "miks meette noin helpoissa luokissa kun voitatte ne. Antakaa muillekkin mahollisuus" jankutusta)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kovasti :') Heh, metriin meillä on vielä matkaa, mutta pikkuhiljaa aletaan jättää tuo 70cm pois ja siirtyä hyppäämään 90cm luokkia, myös aluetasolla :)

      Poista
    2. Eikö Viki ole sen tallinomistajan? Vai oletko ostanut sen itsellesi? :)

      Poista
    3. Kylla Viki on edelleen virallisesti Juhan, mutta hän on itse minulle sanonut että Viki on "minun hevonen". :)
      Minähän siis vastaan Vikin ruokinnasta, liikutuksesta, hoidosta ja itseasiassa kaikesta mikä koskee sitä hevosta :)

      Poista
  3. Hei, pylly ylös satulasta esteellä, nyt jäit usein takakaarelle könöttämään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän :) Mutta meillä ei vain meinannut askeleet sopia esteille, jonka takia en päässyt hyppyihin mukaan. Kiitokset taas jälleen kommentistasi! :)

      Poista
  4. Teil meni kisat iha sika hyvin! Oltii kattoos tei kisoi kaverin kaa koska oltii vuokrausviikolopul viereisel tallil :)

    VastaaPoista
  5. Ai et anna Vikin peitsata ollenkaan? Tuo teidän kisakaahotus ei ole laukkaa nähnytkään, tuo on jotaan teidän ihme peitsipaskaa. Hävettäisi olla tuommoisen räyskän kanssa kisoissa, varsinkin kun ei tuo Viki ole edes kontrollissa. Nyt sinne valmennuksiin oppimaan, ei se teidän Jenna osaa kuitenkaan mitään opettaa kun ei omaakaan poniaan saa pysymään käsissä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia26. toukokuuta 2014 12.30
      Lähinnä minua hävettäisi tulla kommentoimaan toisen blogiin anonyyminä :) Jos selvästi tunnet/tiedät minut (kun Jennastakin niin paljon tiedät), niin voisit kai tulla sanomaan asian ihan kasvokkain. Lähinnä mua vain huvittaa tämmöset, kun pitää nimettömä haukkua :D Tämänkin asian olisi näes voinut ilmaista asiallisesti, mutta mikäs siinä jos oma elämä menee niin huonosti, että pitää toisenkin päivä pilata!
      Ps. Vaikka hevosellani on nelitahtinenlaukka, on se silti laukkaa, eikä peitsiä ;)

      Poista
    2. Vaikka Viksun laukka ei huippua hipoisikaan, niin tosiaan ensin kannattaisi miettiä mitä on edes peitsi :D Ja jaan saman mielipiteen Tiian kanssa, kuinka säälittävää on naamattomana tulla päätään aukomaan. :) Onnittelut voitoista ja kaikkea hyvää jatkoon teille Tiia! :)

      Poista
    3. Kiitokset paljon Katriina! :)

      Poista
  6. Aika monella ton värisellä Lv.llä näkee vihreää väriä 😊 Se on mun mielest vaan niin paras väri😍 sopii teillekkii 😉

    VastaaPoista