sunnuntai 27. lokakuuta 2013

'I don’t even know how I survive' [Terveisiä Tallinnasta...]

Tulis nyt vaikka kunnolla lunta ni loppuis nää kurakelit...
Viime postauksesta onkin vierähtänyt jo reilusti yli viikko aikaa, suurimmat pahoitteluni siitä! Ei todellakaan ole tarkoitus pitää näin pitkiä postaustaukoja. Reiluun viikkoo ei kuitenkaan ole mahtunut mitään ihmeempiä, viime viikon torsataina kouluilin alkuun Viksun kanssa reilu 45min, jonka jälkeen käytiin vielä ilman satulaa kävelemässä maastossa, Henni ja Helka seuranamme, reilu puolituntia.

Kouluillessa Viki oli ihan jees.Alkuun tein paljon taivutteluja ja pohkeenväistöjäkin, jonka jälkeen ravi- ja laukkaverryttely tavalliseen tapaan. Tämän jälkeen laukkailtiin hetki ympyrälllä ja Henni samalla neuvoi meitä ja otti yhden videopätkänkin puhelimellaa - tähän hätään en nyt saanut sitä näkyville, mutta ehkä joku päivä! :) Laukassa Viki oli hyvä, mutta ravissa Viki ei oikein jaksanut tehdä enää mitään vaan kulki ihan kummallisesti.. Mistäikinä mahtoikaan johtua.. Otettiin loppuun vielä yksi hyvä pätkä ja sen jälkeen eteen alas ravailut.

Pahoittelut erittäin huonosta laadusta - nappasin puhelimella videolta!
Perjantaina käytiinkin Jennan kanssa maastoilemassa, käveltiin alkuun pitkät alkukäynnit, jonka jälkeen päädyttiinkin hetkeksi koirankoulutuskentälle ottamaan askellajit läpi. Koko päivän kestäneen sateen vuoksi, koirankoulutuskentällä oli hirveästi vesilätäköitä, joihin tämä meidän hienohelma ei tietenkään voinut astua... :D

Tämäpä ei haitannut, sillä Vikihän olikin niin npäärä ja ratkaisi tilanteen kehittämällä itselleen esteradan.. Viki vain hyppeli yli lätäköiden ja paineli menemään. Missään vakavassa mielessähän ei koirankoulutuskentälle menty, joten pääasia että ainakin Vikillä - ja myös minulla - oli hauskaa!

Tätämieltä Viki on siis lätäköistä... :D - Elokuu
Lauantaina lähdettiinkin Hennin kanssa heittämään kunnon maastolenkki! Otettiin alkuun käyntiä ja ravia hiekkatiellä ja laukat lumenkaatonpaikantien reunassa, jonka jälkeen suunnattiin maastoon. Oltiin juuri menossa eräälle läheiselle suoralle baanailemaan, kun lumisade yllättikin meidät aivan kunnolla!

Lunta tuli yllättävän paljon ja näin ollen monet paikoistakin tulivat aika märiksi ja liukkaiksi, joten päädyttiinkin kävelemään melko pitkä lenkki. Loppuun otettiin vielä hiekkatiellä ravia, ja Viki tuntui aivan mielettömän hyvältä ja rennolta :)


Sunnuntaina lähdettiin siis risteilemään, ja oltiin tosiaan yksi yö laivalla ja maanantai päivä vietettiin Tallinnassa, joten Henni huolehti Vikistä tänä aikana. Takaisin tultiin siis maanantai iltana, ja loppu viikoksi minun oli tarkoitus lähteä Lappeenrantaan ja kouluun. Tähän tulikin muutos, kun toin Tallinnan tulijaisiksi itselleni silmätulehduksen, kuumeen ja vieläpä nielutulehduksen..


Nappasin Jennalta pari kuvaa reissusta!
Tiistain olin kokonaan kotona, kunnes keskiviikkona kävin lääkärissä jottai sain lääkkeet silmätulehdukseen. Samana iltana olo olikin jo huomattavasti parempi, joten päätin käydä tallilla liikuttamassa Vikin. Mentiin alkuksi hiekkatiellä, jonka jälkeen laukkailtiin lumenkaatopaikantietä. Lopuksi käytiin vielä käppäilemässä Jennan ja Fasun kanssa.

Tämä tallille meno ei ollutkaan niin hyvä idea, sillä oloni tulikin vain entistä huonommaksi ja kipeämmäksi. Torstaina lähdinkin siis hakemaan saikkua terveydeydenhoitajalta, joka määräsi minut eteenpäin labrakokeisiin. Siellä otettiin verikoe ja nielusta joitakin näytteitä.

Perjantaina minulla sitten todettiinkin Streptokokki C, johon sain antibiotit ja niiden avulla olenkin lähtenyt ihan hyvin parantumaan. Ensi viikolla olisi siis tarkoitus palata taas ihan normaaliin rutiinin, välttäen vielä alkuviikosta kaikkea suurta rasitusta, että vältytään jälkitaudeilta (joita on mm. keuhkokuume...). Kiitokset Hennille ja Sofialle, jotka ovat Vikin liikutuksesta huolehtineet tämän viikon ajan! :)

Olin muuten tilannut pari viikkoa sitten takin, ja keskiviikkona se viimein tuli! :) 
Ensi viikolla jos päästäisiinkin taas Vikin kanssa maneesille hyppäämään ja tekemään muutenkin kaikkea kivaa, kun tämä viikonloppu meni nyt minun sairastellessa. Suurimmat pahoitteluni tämän postauksen kuvien huonolaatuisuudesta - kaikki kuvattu puhelimella.. Lupaan ettei tämä tule enää toistumaan!

6 kommenttia:

  1. "Postaus julkaistu 44sekuttia sitten"

    VastaaPoista
  2. Hyvämä oon jaksanu hoitaa Vikiä näin paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä sä! Kiitoksia vielä paljon :)
      Voin sit joskus hoitaa Helkaa ku sä sairastut tai et muuten pysty ;D

      Poista
    2. Onneks mulla on paljon INNOKKAITA ja vapaaehtoisia hoitajia ponille ;DD Viksulle pitää aina ettimällä ettiä joku XD noeivaaaa.

      Poista
    3. Kuule kyl Vikillekki noit hoitajia löytyis, se on vaa eriasia kenet mie kelpuutan ;)! hahhajoo

      Poista