maanantai 14. lokakuuta 2013

'From now on, only you and I' [Match Show]


Huh, nyt on taas takana sellainen viikonloppu ettei mitään järkeä, nyt voisin kuitenkin hetken hengähtää ja kertoa tämän viikonlopun kuulumisia.

Perjantaina menin Vikillä hiekkatiellä aluksi askellajit läpi, jonka jälkeen lähdettiin porukalla vähän maastoilemaan, pitkälle ei menty - käytiin vain vähän baanailemassa läheisellä suoralla poneista energiaa pois. Viki olikin sellainen energia pommi, että huhhuh :D Hiekkatiellä Viki oli ihan ok, aika perus Viki. Laukka ei kunnolla pyörinyt, mutta sekin saattaa johtua huonosta pohjasta (& omista ajatuksista, sillä en vain koskaan tule lämpenemään tuolle hiekkatielle....)

Baanailemaan päästyään neiti olikin sitten vielä energisempi - johtuneeko viilenevistä säistä, että neiti noin paljon energiaa kerää itselleen? Kaiken maailman carpriolet tulikin siinä koettua, kun en antanut Vikin vain ampaista laukkaan vaan pyysin sitä odottamaan. Muuten sujui ihan hyvin ja ainakin Vikillä oli hauskaa!

Tultiin hetkeksi vielä takaisin hiekkatielle, jossa otinkin kaikki askellajit tuntumalla läpi ja Viksu tuntui jopa hetkittäin todella hyvältä! Kuunteli ja oli avuilla. Pieniä onnistumisia siis saatiin vaikka neidillä olikin kunnon meno päällä :D No välillä näinkin, saahan hevosellakin välillä olla omaa kivaa..

Lauantaina otettiinkin Vikin kanssa muutamia hyppyjä ilman satulaa hiekkatiellä, kun kenttä ei vieläkään ollut kuivunut tarpeeksi. Energiaa piisasi taas ja välillä pakka levisikin totaalisesti käsiin.. Ei siinä muu auttanut kuin ottaa taas hevonen haltuun ja jatkaa kuin ei mitään olisikaan tapahtunut.

Hypätessä Viki oli ihan hyvä. Hyppäsi innolla ja todella varmasti yhtään ympäröimättä. Pari hassua hyppyä tuli ja kerran taidettiin pudottaakkin. Kielto saldoa ei tälläkään kertaa onneksi kartutettu. :) Ei otettu mitenkään ihmeellisen paljon hyppyjä, silleen vaan että molemmilla oli hauskaa! Korkeimmillaan tultiin pari kertaa metri.

Sunnuntaina laitettiinkin ponit taas koppiin ja otettiin suunnaksi Kausalan Match Show! Paikalle päästyämme mulla ja Vikillä oli hirveesti odottelu aikaan, kun Viki esiintyi vasta toisiksi viimeisessä parissa, mutta koska Helka oli jo aiemmassa luokassa, täyty meidän mennä hyvissä ajoin paikalle.

Otettiin Viki kopista ulos vasta meidän luokan alussa. Käveltiin ensin hetki, jonka jälkeen verkkailin hetken ravia. Alkuun Viki oli vähän jäykkä, mutta vetreytyessään ravikin alkoi näyttämään jo ihan hyvältä - ihan tosissani sain kyllä itsekkin juosta, jos ajattelin saada Vikin ravaamaan näyttävästi.

Kehässä Viki toimi odotettua paremmin! Neiti oli koko ajan todella asiallinen! Alussa ei meinannut malttaa seisoa, mutta muuten ihan hyvin. Käynti ja ravi sujui ilman mitään ongelmia. Loppuseisonnassakin neiti malttoi jopa seisoa hyvin! Sitten olikin meidän parimme vuoro, joten hetki saatiin jännitellä mitä Viksusta sanottaisiin.

Ja niinhän siinä kävi että meidät palkittiin punaisella, eli 1. ruusukkeella! Hienoin Viksu ♥ Kyllä saa neidistä olla nyt ylpeä! Odoteltiin vielä hetkin BIS kehää, jonne siis kaikki punaisen ruusukkeen saaneet kutsuttiin. Tässä kehässä ei enää menestytty, mutta olihan se jo odotettavissa, kun vastassa oli jos jonkin moista upee oria yms! :D

Viki kyllä yllätti niin positiivisesti käytöksellään - otti ihan rennosti koko jutun. Tosiaan nämähän olivat Vikin ekat mätsärit ikinä, joten sitäkin suuremmalla syyllä saan olla ylpeä!

Tuomarin arvostelut:
- Nätti pieni tamma
- Hyvä lihaksisto
- Käynnissä levittää takajalkojaan
- Hyvä irtonainen ravi






Kotiin palattuamme päätin vielä lähteä hetken mielijohteesta vähän maastoilemaan Vikin kanssa riimuilla ja ohjilla. Mentiin alkuun hetki hiekkatiellä kaikki askellajit läpi ja hyvällä omalla tunnolla voin sanoa että Viki oli tosi hyväntuntuinen! Tämän jälkeen käytiin vielä vähän laukkailemassa ja ravailemassa lähimaastoissa, olisin mennyt hetkeksi koirankoulutuskentälle, mutta siellä jotkut harjoittelivat autolla ajamista, niin käveltiin vain siitä ohi.

Viki oli kyllä maastossa aivan mahtava! Huomasin taas miten paljon luotankaan tuohon hupsuun tammaan, kun pystyin noin vain lähteä sen kanssa pelkillä riimuilla seikkailemaan vähän hiekkatietä kauemmaksi :)

Ensi viikon olenkin syyslomalla, joten käyn taas lähes tulkoon joka päivä tallilla puuhailemassa tuon neidin kanssa. Koitan postailla jo joskus puolessa välin viikkoa, ettei loppu viikoksi jäisi hirveän pitkää postausta kirjoitettavaksi. Huomenna eläinlääkäri tuleekin raspaamaan Viksun hampaat, joten huominen liikunta tulee olemaan pelkkää hölköttely, mutta siitä lisää myöhemmin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti