perjantai 29. marraskuuta 2013

'I'll give my life up for you'

Wihii, torstaina meillä vaihtuikin  jakso koulussa, joka tarkoittaa että minulla on koko jakson ajan koulua pääasiassa vain ma-ke! Pääsen siis nyt liikuttelemaan Vikiäkin paljon useammin ja postailemaan enemmän, ainakun jotain postaamisen aihetta löytyy!

Keskiviikkona suunnattiin Viksun kanssa, Jennan ja Fasun seurana maneesille. Maneesireissu ei kuitenkaan alkanut kovinkaan hyvin. Heti kun sain lastattua Viksun ja poistuin itse kopista, neiti alkoi ihan yllättäen riehumaan mitä ei koskaan ole tehnyt. Asiaa ei tietenkään helpottanut sekään, kun Fasukaan ei ole mistään parhaimmasta päästä kuljettaa. Perille kuitenkin päästiin.

Lähdin siis pääasiassa kouluilemaan Vikin kanssa, sillä sunnuntaina olisi tarkoitus hypätä neidillä. Tein ravissa ja käynnissä jonkun verran siirtymisiä, asetteluja ja taivutteluja molempiin suuntiin. Laukassa työskentelin jonkun verran ympyrällä, saadakseni laukan pyöriväksi ja tasaiseksi. Tein myös muutaman noston, että takapää aktivoituisi hyvin.

Tulin myös muutaman kerran Jennan rakentaman pienen jumppatehtävän, johon kuului ristikko - 1 laukka - pysty - 2 laukkaa - okseri. Tämä sujui hyvin ilman mitään ongelmia. Lopuksi otin vielä hetken ravia ympyrällä molempiin suuntiin, jotta Jenna sai kuvattua pienet videopätkät meistä. Viki oli hieman epätasainen ja turhan kiireinen, muutoin aika jees!




Torstaina ratsastin Vikillä askellajit läpi hiekkatiellä. Hiekkatie oli kuitenkin aavistuksen kova ja epätasainen, joten Viki varoi aika paljon jalkojaan. ;entiin vain n. puoli h hakien rentoutta ja tasaista taipumista molempien pohkeiden ja ohjien välissä. Viki oli aika huono ratsastaa, joten lopetettiin heti hyvien pätkien jälkeen. Käytiin vielä kävelemässä joku 15min lenkki, jonka jälkeen ravailtiin vielä hiekkatiellä eteenalas.

Päätettiin vielä illalla harjoitella kopissa oloa Vikin kanssa, tämä kuitenkin johti siihen, että jouduimme harjoittelemaan lastausta.. Neiti ei sitten millään olisi koppiin halunnut mennä, vaan jaksoi kammeta vastaan. En tiedä kauan meillä loppujenlopuksi aikaa Vikin lastauksen meni, mutta harmailta hiuksilta ja  mustelmitta ei selvitty, minun lentäessä nurin moneen otteeseen.

Loppujen lopuksi, saatiin kuin saatiinkin neiti koppiin, jossa se seisoikin ihan suht nätisti. Täytyy nyt joka ilta alkaa lastaamaan Vikiä, jotta saataisiin tuo nyt ilmaantunut pellyily pois siltä. En tiedä mistä se nyton keksinyt tuon, kun ei se koskaan ennen ole noin paha ollut - jotuisiko pimestä, sillä Vikiä ei paljoa ole pimeässä kuljetettu?

Sunnuntaina meidän olisi ollut tarkoitus mennä maneesille hyppäämään Vikin kanssa, mutta näillä näkymin se varmaan peruuntuu, ellei neiti nyt tee parissa päivässä ihme parannusta tuon koppikäyttäytymisen kanssa. Ensi viikolla olisi ollut myös estekisat haminassa, joista tuli kyllä nyt suurensuuri kysymysmerkki...

8 kommenttia:

  1. Sun käsi heiluu aikapaljon harjotusravissa, en ihmettele miks heppalla on suu auki... Mikä kuolain tolla hepalla on? Sitä sattuu aika paljon suuhun... josta voi johtuu toi koppijuttukii. jossei se kerran oo aikasemmin tehny tota, niin se on kipeä jostain. se kipu voimistuu kun heppa menee koppii ( mäkee ylöspäin, tms ) tai kipu voimistuu kun se jää paikalleen "mäen" ylityksen jälkeen. suosittelen ell ja hierojan tarkastusta ja muutamaa pvää kevyempää ja venyttelevämpää liikuntaa / täysi vapaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedostan kyllä, että käteni heiluu - kovasti yritän sen takia treenata harjoitusravia jotta saisin käteni tasaisemmaksi! :) Vikillä on käytössä kolmipala, joten kyseessä ei ole kovinkaan vahva kuolain. Viki on niin 'kipu herkkä' hevonen, että näyttää kyllä HETI kun sitä sattuu. Koppijuttua lukuunottamatta hevonen on ollut täysin oma itsensä ratsastaa/käsitellä.

      Lastaamme huomenna Vikin valoisaan aikaan, jotta selviää onko syy pimeys, vai onko takana jotakin muuta. Tarvittaessa kutsumme eläinlääkärin/hierojan paikalle. Tosiaan nyt näiden jäiden takia Vikillä on muutama päivä paljon normaalia kevyempää liikuntaa, joka viikkoisen vapaan lisäksi!

      Poista
  2. Missä maneesilla käytte treenailemassa?

    VastaaPoista
  3. sinut on haastettu! ;)
    http://just-w-e.blogspot.fi/2013/12/joulukalenteri-luukku-2-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Katsotaan jos jaksan tuon haasteen jossain vaiheessa tehdä!

      Poista
  4. Tosi hyvin meet Vikillä ja toivotaan et Viki rauhottuis koppi asian kans! :)

    VastaaPoista