maanantai 18. marraskuuta 2013

Kiviharjun seuramestaruudet 2013

Jälleen yksi mahtava viikonloppu takana, mitä parhaimmassa seurassa! Hevostelun suhteen jatkettiin taas jo melkein rutiiniksi tulleen kaavan mukaan, matkien edellisviikkoja. Sunnuntaina päästiin kuitenkin taas Viksun kanssa kisailemaan - viime kisoista olikin jo vierähtänyt yli kuukausi!


Perjantaina ja lauantaina mentiin molempina päivinä aika kevyesti askellajit läpi, perjantaina koirankoulutuskentällä, lauantaina hiekkatiellä. Viki oli ihan ok ratsastaa. Perjantaina neidillä oli alkuun hirveästi patoutunutta energiaa torstaisen vapaan jäljiltä joten meno oli hiukan mielenkiintoista. Loppuun otettiin muutama hyvä pätkä, joihin oli hyvä lopettaa. Lauantaina hiekkatiellä Viki oli myöskin ihan miellyttävä ratsastaa. Pari kertaa peitsaili yhdellä pätkällä, mutta muuten hevonen tuntui oikein hyvältä!

Sunnuntaina otettiinkin suunnaksi Kiviharjun seuranmestruuskisat, joissa hypättiin esteluokka 70cm(AM5) ja kokemuksen vuoksi koululuokkana HeC. Saavuttiin hyvissä ajoin kisapaikalle, kävin ilmoittautumassa ja opettelin radan, jonka jälkeen laitettiin Viksu kuntoon ja lähdin alkuverkkailemaan kentälle. Kentällä verkatessa Viki toimi ihan hyvin, oli hyvin avuilla ja helposti ratsastettavissa, eikä piitannut lainkaan vaikka pari muuta hevosta kentällä pöllöilikin :D

Päästiin vielä verryttelemään maneesiinkin, jossa oli kyll kieltämättä melko ahdasta, kun kaikki luokan ratsukot verryttelivät samaan aikaan. Verkkailtiin sielläkin ensin sileällä, jonka jälkeen otettiin muutamat verkkahypyt. Nämä hypyt onnistuivat pääasiassa hyvin, pari hassumpaa paikkaa tuli okserille, mutta muuten ei ongelmia. Tämän jälkeen mentiinkin hetkeksi pihalle kävelemään odottelemaan vuoroamme.

Perusrata päästiin puhtaasti, ilman sen suurempia ihmeellisyyksiä. Askeleet saatiin hyvin sopimaan esteille, vaikka väleihin parit hassut ristilaukat tulivatkin. Mentiin jälleen hetkeksi ulos, sillä arvostelun ollessa AM5(uusinta 80cm), uusinta ratsastettiin vasta myöhemmin. Käveltiin hetki kentällä, jonka jälkeen otin pari hyppyä n.80cm pystylle ja okserille. Okserista napattiin kerran takapuomi mukaan, kun tultiin hieman pohjaan, muuten hypyt sujuivat kivasti.

Uusinnassa Vikillä olikin tuttuun tapaan vauhti päällä ja me kyllä mentiin eikä meinattu! Pääpiirteittäin uusinta sujui hyvin, askeleet löytyivät hyvin ja muutenkin uusinta oli ihan sujuva. Yksi kaarre tosin levähti kokonaan käsiin ja siinä tuli vähän räpellystä. Sain kuitenkin korjattua hevosen hyvään tasapainoon ennen seuraavaa estettä. Suoritimme siis uusinnankin puhtaasti.

Tulokseksi saimme siis 0-0vp - aika 42,13sek, ja tällä suorituksella voitimmekin koko luokan! Samalla voitettiin myös vuoden 2013 seuraestemestaruus kultaa!









Esteiden jälkeen olikin vuorossa kouluosuus. Vaihdeltiin Viksulle vähän kamoja, jonka jälkeen lähdettiinkin jo melko pian verryttelemään kouluosuutta varten sillä lähdimme jo 7. Taivuttelin alkuun Vikiä käynnissä molemmissa suunnissa, jonka jälkeen ravailin hetken kevyttä ravia. Viki oli jo lämmennyt niin hyvin esteosuuden aikana, joten kauaa ei tarvinnut kevennellä vaan pystyin melko pian työstämään neitiä harjoitusravissa.

Viki oli alusta asti melko hyvän tuntuinen ratsastaa, oli todella mukavasti kuulolla ja melko tasainekin. Tehtiin verkassa lähinnä vain siirtymisiä ja taivutteluja, jotta saatiin varsinkin siirtymisistä mahdollisimman tasaisia. Päästiin vielä hetkeksi ennen suoritustamme verkkailemaan myös maneesin päätyyn. Tosin tämä alue oli jokseenkin pieni, niin ihan hirveästi siinä en mahtunut mitään tekemään. Lähinnä taivuttelin ja tein siirtymisiä. Lähdin kyllä radalla ihan hyvillä mielin!

Rata alkoi ihan hyvin, alkutervehdyksessä tuli muutamia käyntiaskeleita, ja askeleen pidennyksessä vauhti kiihtyi hieman. Kolmikaarinen kiemura sujui todella kivasti, vaikka pieni rikko siihen meinasia tulla, mutta sain sen onneksi nopeasti korjattua. Seuraavassakin askeleen pidennyksessä vauhti kiihtyi. Pysähdys - peruutus sujui hyvin. Viimeinen askeleen pidennys oli jo hieman edellisiä parempi!

Seuraavaksi olikin vuorossa laukkaosuus. Oikeanlaukan nostossa Viki jännittyi, kun pidätin hieman liikaa. Tästä syystä nostosta tuli hätäinen. Keskiympyrä ja lävistäjä sujuivat hyvin, joskis nelitahtisesta laukasta oli kyllä valituksia. Toiseen suuntaankin laukka sujui ihan hyvin, joskin lävistäjällä laukka vaihtui. Tämän jälkeen Viki ei enää malttanutkaan keskittyä vaan alkoi kuumua, josta syystä ravivoltti meni laukkailuksi. Voltin jälkeen pidätin, ja Viki reagoikin siihen odotettua vahvemmin, jonka takia tuli pieni 'äkkistoppi' josta jatkoimmekin sitten kunnialla ravissa maaliin.

Tulokseksi saimme tästä luokasta 96,5p - 48,25%. Tulihan tässä nyt 10% parannusta edelliseen kertaa, joten ihan tyytyväinen voin olla. Kokemustahan me vaan lähdettiin hakemaan, Viki ei vaan taida olla ihan mikään maailman mahtavin koulukisaratsu ;D Kaikesta huolimatta hyvillä mielillä päästiin lähtemään kotiin!








Ensi viikonlopulle ei olla vielä suunniteltu yhtikäs mitään, se selvinnee sitten silloin! :)
Ps. Pahoittelut, kun parissa kuvassa on huono laatu, blogger halusi näköjään hieman huonontaa niitä...

8 kommenttia:

  1. Melkosta kaahausta tuo esteosuus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myönnän kyllä että mentiin perusradalla hieman turhan lujaa, mutta eikös uusinnassa pidäkkin olla vauhtia jos haluaa sijoittua? ;D

      Poista
  2. Vikin laukka näytti tossa kouluosuuden verkassa hyvältä! :) Viki ravasi eikä peitsannu radalla, kuten aiemmin ;) Hyvä te! :) Ja onnee kullasta!

    Taru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, se tuntuikin hyvältä! :) Ja radallakaan ei onneksi pahemmin peitsailtu.
      Kiitoksia paljon sinulle! :')

      Poista
  3. Onnea hienosti menneistä esteistä! Jatkakaa vaan koulukisojen kiertelyä, niin kohta on jo hyväksytty tulos saavutettu! Mun silmään rata meni hyvin, kun oli vielä tiukka tuomarikin kyseessä joka ei lämppäreistä yhtään pidä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon ihanasta kommentistasi! :)
      Tosiaan tullut huomattua ettei tämä tuomari liiemmin lämpösistä välitä, sillä viime kerrallakin saimme aika kovat tuomiot häneltä. Tosin oli se rata nyt kyllä paljon huonompikin, kuin tuo eilinen mutta kuitenkin :)

      Poista
  4. Sika hyvin hyppäsitte, ja vauhtia ei puuttunut :D! Oli myös kivaa kun kouluradasta oli video! Ja hyvin se ainakin minun silmään meni vaikka Vikillä jäi laukka vähän päälle :) mutta tästä suunta vain ylös päin, eikös ;)
    Onnittelut vielä mestaruudesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, esteradalla meno oli aika vauhdikasta! :D Kyllähän tuo koulurata ihan kohtuuhyvin sujui ja parannustakin edelliseen tuli - tästä sitten suunnataankin vielä eteenpäin ;)! Ensi kerralla suoritetaan koko rata sitten ilman mitään laukkoja ;D
      Kiitoksia paljon! :')

      Poista