sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Viikon Viki touhuilut [Runsaasti kuvia!]

Ajattelin nyt kirjoiteilla teille tämän viikon tapahtumista Vikin kanssa. Kävin siis moikkaamassa Vikiä torstaina, perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Tehtiin myös Hennin kanssa iltatalli perjantaina ja lauantaina.

Torstai
Mentiin Hennin kanssa tallille joskus viiden jälkeen. Haettiin heti Viki ja Helka sisälle ja alettiin laittaa niitä kuntoon. Mentiin molemmat ilman satulaa, niin hevosten kuntoon laitossa ei kauaa kestänyt. Aloiteltiin kentällä ensin käynnissä taivutellen ja sen jälkeen ravissa.

Viki oli oikein super mukava ja toimi kivasti! :) Alkuun oli hiukan jäykkä, mutta koko ajan vain parani ja parani! Laukassa Viki hieman kompuroi, kun kenttä oli niin pehmeä tietyistä kohdista, mutta jos sitä ei oteta huomioon, niin Viki oli oikein mukava!

Kentällä pyörimisen jälkeen käytiin Hennin ja Helkan kanssa piiiitkä (~1,5h) maastolenkki, lähinnä kävellen. Saatiin kuitenkin mahdutettua reissuun myös vähän ravia ja yksi lyhyt laukkapätkä. Kerran joku koirakin lähti jahtaamaan meitä, mutta siitä onneksi selvittiin säikähdyksellä! Kokonaisuudessaan lenkki oli oikein mukava ja rentouttava! Kuvia ei valitettavasti ole.. :(

Perjantai
Tällöin käytiin vain Hennin kanssa tekemässä iltatalli, niin Viki ja Helksu saivat näintoten vapaapäivän :) Otin myös tallilta Vikin mustat suojat pesuun niin saadaan kisoihin puhtaat suojat ;) Ja siis tosiaan ollaan Vikin kanssa menossa maanantaina 1.4. KJR'n seuraestekisoihin ja hypätään luokat 50cm ja 70cm. Katotaa sitten miten menee. Toivottakaa onnea! (:

Lauantai
Menin tallille siinä yhden jälkeen ja siellä olikin Henni ja pari pienenpää tyttöä odottelemassa. Tytöt pääsivät siis Helkalla ponitalutukseen ja Henni vähän neuvoikin tyttöjä. Tämän jälkeen hoidettiin vielä Helka pois.

Hain sitten Viksun tarhasta ja tytöt harjasivat Vikiä pihalla. Otettiin Vikistä myös muutamia kuvia pihalla, mutta eivätpä ne kovin hyvin onnistuneet, mutta parempia nekin, kuin eivät mitkään :)








Laitoin sitten Vikin kuntoon ratsastusta varten ja lähdettiin kentälle Hennin koulittavaksi. Alkuun mentiin ihan vain käynnissä taivuttelu ja pieniä väistöjä. Samalla Henni korjaili istuntaanikin ja muutaman kerran hermostuinkin Hennille (ihana mie..). Ravissa Viki olin ihaan super!! Toimi tosi kivasti ja Hennin mukaan istuntanikaan ei ollut niin hirveän pahan näköinen.

Laukassa toimi kanssa tosi kivasti. Viki ei ollut lainkaan epävarma vaan tukeutui hyvin kuolaimeen ja laukkasi koko ajan itseään käyttäen, eikä laukka ollut edes pahasti nelitahtista. Loppuun vielä eteenalas ravailut, joissa Viki venytti hienosti :3 Vielä kun itekki oppis istumaan rennommin nii heppakin rentoutuis paremmin, mut hiljaa hyvä tulee.

Hennin kommentti Vikistä ja minusta tänään: Alkukankeuden jälkeen Viki oli tosi rento ja kulki todella tasaisessa muodossa. Se oli oikeasti todella tasainen ja hyvännäköinen :) Istuntakin oli melko suora, eikä hirveää takakenoa ollut, vaan paino oli istuinluilla. Jalankiin asento saatiin hiotuksi - rentona ja pitkänä!















Vikin ratsastuksen jälkeen kuvailin vielä Henniä ja Fasua ja pääsin itsekkin käymään Fasun selässä, Fasu oli oikein oikein kiva! :) Poni jolta löytyy, ehkä maailman ihanin laukka!! - ainakin Vikin ja Jerryn jälkeen ;);)

Mentiin Hennin kanssa joskus viiden jälkeen hetkeksi meille ja sieltä lähdettiin seiskan jälkeen takaisin tallille tekemään iltatalli :) Iltatallissa ei kauaa aikaa mennytkään, joten kauaa ei tallilla ehditty olla.


Sunnuntai
Tänään kävin liikuttamassa Vikin rennoksi, huomisia kisoja ajatellen, enkä ratsastanut tammaa pahasti hikeen asti. Tänään Sanna tuli kuvaamaan, joten hänen ansiostaan saatte kunnon videokoosteenkin! :)

Laittelen tänäänkin Vikin kuntoon pihalla, koska oli niiin ihana sää. Päätin mennä ilman satulaa, kosa omasta mielestäni istun Vikin selässä huomattavasti paremmin ilman satulaa. Käveltiin kentälle taas ns. pidempää kautta, niin saatiin mukavasti tehtyä alkukäynnit siinä samalla.

Aloiteltiin taas tavalliseen tapaan käynnissä taivutellen, jonka jälkeen jatkettiin ravissa vain rentoutta hakien. Alkuun Viki oli äärettömän jäykkä, eikä meinannut taipua saatikka rentoutua yhtään minnekkään. Huomasin myös että vaadin alkuun ihan liikaa Vikiltä, jonka takia meille tuli alkuksi pieniä eri miellisyyksiä. Ravissa kuitenkin Viki alkoi pikku hiljaa rentoutua, mutta vasempaan oli koko ajan hieman jäykempi.

Otettiin sitten hieman laukkaa, ensin laukka ei pyörinyt ollenkaan ja Viki meni vain pää ylhäällä. Ajattelin silloin että tarvitaan molemmat huilitauko, joten käveltiin vapain ohjin muutama minuutti. Tämän jälkeen otin ohjat takaisin käteen ja jatkettiin ravin työstämistä.

Ravissa Viki alkoi rentoutua heti ja mulle tuli ihan sellain olo et wou, täähän on ihan erihevoin ku se millä 5min sit olin ratsastanu. Viki kuunteli kivasti, rentoutu kivasti jne. Laukassa sama homma. Viki oli tosi kivan rento ja kuunteli hyvin, ei oikeastaan mitään ongelmia :) Lopuksi käytiin ottamassa pari laukkapätkää pellolla, koska lumi oli jo tosi pehmeetä ja siellä pystyi ihan hyvin menemää. Sitten vielä eteenalas ravit kentällä!


Hieno Viksu ;)!




Hoidin sitten Vikin vielä takaisin tarhaan ja kävin moikkaamassa Fasua ja Helkaakin.
Huomenna sitten tosiaan suunnataan kohti KJR'n seuraestekisoja, joten kisapostausta tulossa mahdollisimman pian huomisen jälkeen! :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti